Boulderblogi

Offarihelmi Bohuslänissä

Keväällä 2013 olin reissussa mukana Bohuslänissa Henrika Niemen, Juha Suikkalan ja Matti Kivisen kanssa kiipeilemässä. Juha oli innostunut kierteleen alueen Offareita, joita olikin niillä seudulla paljon.

Juha höpötteli jostain vaikeasta reitistä, jossa ei ollut kuin kaksi nousua. Kyseessä oli vuonna -96 Magnus Strömbalin avaama Presenten 6+.

Magnus on ollut kadehdittavan omistautunut hinkkaamaan alueen Offareita. Melkein kaikki on saman hepun ensi nousuja. Muutama vuosi sitten paikallinen palomies Petter Restorp toisti kyseisen reitin vain todetakseen vaikeuden olevan jotain hankalasti määriteltävää 6+/8+.

Juha vei mut kyseiselle kalliolle ja olihan se vaikuttava. Ihasteltiin sitä jyrkkyyttä ja halkeaman sileyttä. Reitti ei ollut mitenkään pitkä kokonaisuudessaan. Noin 14m, josta offaria jyrkällä profiililla noin 6m. Loppuosa sitä turhaa esileikkiä. Se 6m näytti siltä, että luvassa olisi täyttä sotaa.

Ajeltiin takaisin kalliolle muutaman päivän päästä. Ajattelin ottaa siihen tietty liidi yrityksen. Juhan ja Matin kiipeillessä teippailin itse käsiä liidi kuntoon ja lämppäilin hiukan. Herroilla kesti just sopivasti sen verran kauan, että aurinko ehti kääntyä semmoiseen kulmaan, että reitin alusta kun katsoi ylös ei nähnyt mitään. Leikkasin teippihanskat pois ja totesin että ensi kerralla sitten…

Reitti jäi kokeilematta sillä reissulla, keväällä lueskelin että Brittien Offari specialisti Pete Whittaker oli reittiin kiivennyt kolmannen nousun.

Heinäkuussa otin taas suunnaksi Ruotsin lounaisrannikon ja ajoin suoraan Presentenin juurelle ja laskeuduin reitin. Totesin että helvetin vaikea ja ihan hyvä etten lähtenyt sitä Onsaittii silloin keväällä repimään.

Muutaman päivän päästä Sihvosen Anna-Liisa ja Mankisen Antti tuli kanssani reittiä työstään. Muutama tunti sitä tunnusteltiin vuorotellen ja betat lötyi pikkuhiljaa. Ansku oli meidän touhua katsellut aikansa ja lähti takaisin mökille, todetakseen homman lähinnä koomiseksi räpeltämiseksi, äijät saanu edes kahta muuvia putkeen.Yritys ja puheet oli ollut kuitenkin kovia.

Illalla sitten mökillä lesoteltiin, että muuvit hanskassa. Pari päivää lepoa ja sit lähetys. No pari päivää kiivettiin alueen kallioilla. Kolmantena päivänä takas Presentenin juurelle. Juha oli saapunut paikalle enkelien ja isojen camujen kera, joten oli oikein kannustava yleisökin paikalla.

Eka yrkkä menikin melkein putkeen, kunnes lähti ekassa Heeltoessa kenkä jalasta. Sain kuitenkin vedettyä kantapään takaisin toisella jalalla ja jatkettua painia hetken kunnes valuin irti halkeamasta.

Hetki lepoa ja sidoin tarrakengät narulla jalkaan ja teippiä päälle ja uuteen yritykseen. Toka liidi menikin heti paremmin, selvittelin kruxikohdan ja pääsin pyngertään pystyosuudelle. Loppuosa oli jännää kiivetä kun en ollut ennen koittanut ja ei halunnut mokata enää. Topissa hymyili tyytyväinen mies. Tokanyrityksen alkaessa viereiselle pellolle samaan aikaan levitetty liete hajuhaittoineen lämpimässä iltapäivässä, olisi kyllä torpedoinut kolmannen yrkän.

Reitti oli hauskaa kiivettävää. Juurikin sellainen halkeama, jossa on kyllä kaikille erikokoisille kiipeilijöille omat haasteensa. Heti alussa jos on paksummat jalat kun itsellä on, ei saa jalkaa työnnettyä halkeaman sisään(omat reidet on jäntevät, mutta ns.tikut). Itse joutui keksimään katon loppuun eri betaa kun nyrkkijammi oli liian väljä. Ei mitään muuta: päätös kiivetä ja kestävyys hioo kondikseen niin noi Offarit on ihan hauskoja….ha ha haa se oli läppä.

// OPM

Kuvat: Juha Suikkalan arkisto

Jaa tämä blogipostaus

Facebook
WhatsApp
Email

Bouldertehdas Oy, Ruukinkatu 4, 20540 TURKU, Puhelin 010 281 8999, [email protected]     |     Sivuston toteutus: Ilari Törönen Photography

Toimitusehdot/kaupan ehdot

Bouldertehdas Oy noudattaa hyvää kauppatapaa ja luottamuksellisuutta toiminnassaan. Yritys noudattaa kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja.

Lyhyesti:

  1. Tuotteet ja hinnat löytyvät verkkohinnastosta
  2. Hinnat sisältävät arvonlisäveron
  3. Kaikki tuotteet myydään sellaisina kun ne ovat  myyntihetkellä
  4. Maksutapoina käteinen ja lasku, paikanpäällä pankki- ja luottokortit
  5. Toimitustapoina nouto ja valitut Posti paketit (erillinen maksu)
  6. Käyttämättömillä ja myyntikelpoisilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus
  7. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä (ja osassa avaamattomia) tuotteita
  8. Ostokuitti/kopio laskusta tulee säilyttää takuuta tai virhevastuuta varten

Varaamme oikeuden valikoida asiakkaamme. Voimme rajoittaa myyntiä isommissa erissä mm. saatavuudesta johtuen. Emme myy tavaraa jälleenmyyjille. Maahantuomiamme tavaroita myymme jälleenmyyjille erillisellä sopimuksella

Toimitusaika ja –tavat, omistusoikeus:

Toimitusajat arvioidaan tilanteesta riippuen, kyseessä on aina arvio, ei sitova lupaus. Kun kyseessä on tilattava tuote voi toimitusaika olla arvioitua pidempi mm. valmistajalta loppumisen, tukkuportaasta loppumisen tai postin kulun vuoksi.  Näihin ei myyjä voi vaikuttaa ja toimitusaika voi sen vuoksi olla useita viikkoja. Myyjä ilmoittaa mahdollisuuksien mukaan toimitusajan pitenemisestä, mutta ei ole korvausvastuussa niistä viivästyksistä jotka johtuvat valmistajan tai kolmannen osapuolen vaikeuksista.

Jos myyjällä on erääntyneitä saatavia ostajalta, on myyjällä oikeus asiasta huomautettuaan viivyttää sovittuja toimituksia, kunnes erääntyneet maksut on suoritettu.  Tällöin sovitun toimitusajan katsotaan siirtyneen vastaavasti eikä ostajalla ole oikeutta esittää myyjälle viivytyksestä johtuvia vahingonkorvausvaatimuksia.

Kaupan kohteen omistusoikeus siirtyy ostajalle kun kauppahinta on kokonaan maksettu.

Tavara katsotaan toimitetuksi kun se on lähetetty ostajalle. Sopimuksen mukaan ostajan on noudettava tavara myyjältä tai vastaanotettava se kuljetusyhtiöltä.

Toimituksiin käytetään pääsääntöisesti Itellaa. Maksu kuljetuksesta Itellan hinnaston mukaan.

Ostaja saa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen tilausvahvistuksen. Lasku tulee myös sähköposti osoitteeseen. Saatuamme maksun, postitamme tuotteen. Ilmoitamme kun tilaamanne tavara on postitettu.

Hinnat:

Hinnat sisältävät arvonlisäveron

Hinnat eivät sisällä kuljetusta

Hintoihin lisätään asiakkaan valitseman kuljetustavan mukainen toimitusmaksu.

Selvissä tuote- sekä hintavirhetapauksissa Bouldertehdas voi vedota erehdykseen. Esimerkiksi silloin kun kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassa olo tai tuotteen hinta on poikennut merkittävästi yleisestä hintatasosta.

Pidätämme itsellämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Maksaminen:

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen jälkeen tilisiirtona ennakkomaksuna. Saatte sähköpostiosoitteeseenne maksutiedot. 

Postitamme tuotteet kun maksusuoritus näkyy tilillämme.

Käsittelemme tilaukset kaupan aukioloaikaan arkipäivinä kun maksu on suoritettu. Tilaus raukeaa jos maksua ei ole suoritettu viikon sisällä siitä kun tilausvahvistus on toimitettu.

Takuu:

Tuotteillamme on maahantuojan tai valmistajan myöntämä takuu. Otathan takuuasioissa yhteyttä ennen tuotteen palauttamista. Osa takuuasioista kuuluu suoraan valmistajalle.

Takuu ei käsitä vaurioita joiden aiheuttajana on onnettomuus, luonnontapahtuma, normaali kuluminen, sopimaton, varomaton tai epänormaali käyttö, ylikuormitus, virheellinen hoito tai muutostyöt.

Takuuseen vetoaminen edellyttää ostajan täyttäneen toimituksesta johtuvat ja sopimuksessa määritellyt velvollisuutensa. Takuun puitteissa kunnostetulle/korvatulle tuotteelle uuden takuun, kuitenkin vain alkuperäisen tavaran takuuajan päättymiseen asti. Myyjän vahingonkorvausvelvollisuus ei koske välillisiä vahinkoja.

Aiheettomasta takuupalautuksesta johtuneet kulut myyjä veloittaa ostajalta. Minimiveloitus 30e.

Palautukset:

Toimittamilleen tuotteille Bouldertehdas myöntää EU:n mukaisen 14 päivän palautus- ja vaihto-oikeuden, jollei toisin ole erikseen ilmoitettu.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja uutta vastaavassa kunnossa, sekä alkuperäisessä pakkauksessa.

Tarkastamme ostajan palauttamat tuotteet. Mikäli tuote on myynti kelpoinen ja täyttää ehdot, palautamme asiakkaan maksaman kauppasumman.

Vaihto- ja palautusoikeus ei koske erikseen tilattavia tuotteita, alennettuja tuotteita eikä hygieniatuotteita.

Palautettavasta tuotteesta tulee ilmoittaa sähköpostilla Bouldertehtaalle. Palautuksessa tulee mainita tilauksen/kuitin viitenumero, palautuksen syy, tilinumero johon hyvityksen voi tilittää. Mahdolliset hyvitykset maksamme 31 vrk sisällä tuotteen vastaanottamisesta asiakkaan tilille.