Reitit

Kiipeilyreitti on samanvärisillä otteilla tehty linja. Lähtö tapahtuu yleensä maasta istuen ja reitti on kiivetty kun molemmat kädet ovat ylimmässä otteessa. Osa reiteistä päättyy muodon päälle.

Reittien ensimmäisessä käsiotteessa on merkintä reitin vaikeudesta. Käytämme ns. ranskalaista greidisysteemiä. Helpoimmat reitit on merkattu numerolla 3 ja vaikeustaso nousee siitä. 4,4+, sitten tulee 5,5+ ja siitä seuraava aste on taas 6a jne. Reiteissä on lähtöotteessa (ylin sallittu ote reitille lähdettäessä) vaikeusastelappu. Lapusta käy ilmi milloin reitti on tehty, reitintekijä, vaikeus, lähtö ja toppi otteet. 

Käytämme Problemator -ohjelmaa, josta näkee hallin reitit.

http://www.boulderkeskus.com/problematorinfo/9

Ohjelman avulla löydät uusimmat uusimmat ja suosituimmat reitit hallilla. Voit myös kirjata omat kiipeilysi omaan profiiliisi problematorissa ja seurata edistymistäsi. Kaikki seinät on nimetty ja aakkostettu alkaen portaiden alusseinästä jatkuen myötäpäivään.

A: Stairway to
B: Släbi
C: Lentävä katto
D: Pystysuora
E: Pikkunega
F: Bulge
G: 38 special
H: Nurkka
I: 45
J: Kana

N: Nenä vasen
O: Nose
P: Nenä oikea
Q: 10 kerho
R: 40 forever
S: Megasläbi
T: Vierivä kivi ei sammaloidu

Hallillamme on yleensä reittejä aina tasolle 8a/a+ asti ja tarvittaessa teemme toki myös vaikeampia.

Reitin kaltevuus toki tuo lisäjännitystä asiaan. Helpompi greidinen reitti negatiivisemmalla seinällä tarkoittaa todella isoja otteita.

Aina kannattaa kokeilla erilaisia reittejä, koska usein niissä on jokin idea. Toki voi vain vapaasti kiivetä käyttäen kaikkia otteita.

Hauskaa kiipeilyä!