Vuoden vikat

Vuoden vikat kisat on nyt kisattu. Viime vkl oli junnujen pm kisat Tanskassa ja eilen kilpailtiin Koivukylän Asemabouldereissa. Tanskasta ei jääny liian hyviä muistoja ainakaan kilpailupuolelta, mutta omat ekat Asemaboulderkisat oli kyl mahtavat ja varmasti tuun ens vuonnakin!

Tanskaan päin lähdin vähän omituisessa kunnossa. Vaikka olin treenannu köysikiipeilyä ja kestävyyttä muutenkin mm. intervalleilla niin tuntu, ettei kestävyys ollu tarttunu kiinni forkkuihin.. Päätin kuitenkin lähtee kokeilemaan et jospa siitä kiipeilystä tulis jotain. Kisahallina toimi uusi Blocks and Walls niminen mesta, jossa ainakin tilaa riitti. Kisaseinä oli hyvällä paikalla ja hyvin avoin, joka on tietty hyvä katsojille. Profiilit taas olivat aika loivat ja kunnon jyrkkää ei ollut ollenkaan, släbiä ja pystyä sitäkin enemmän. Mun mielestä meidän karsinta reitit ois voinu olla toisin päin koska normaalisti eka on helpompi. Tällä kertaa eka karsinta oli varmaan joku 7c+ ja toinen sit 7a. Ekan karsinnan vois jakaa jotakuinkin 7a köysireittiin jonka jälkeen tulee 7B boulderi pystysuoralla seinällä, loistava kisareitti siis! Pääsin kuitenkin finaaleihin, jotka oli seuraavana päivänä toivoin ääneen ja mielessäni, että finaalireitti ois sillä ainoalla kohdalla joka ois koko matkalta jyrkkää.

Hyvien yöunien (12h) jälkeen siirryttiin kisapaikalle. Yks reitti oli juuri sillä kohdalla jolla toivoinkin sen olevan ja iloitsin jo salaa mielessäni. Olin hyvinkin toiveikas kun lähdettiin reittien näyttöön, mutta meidän reittimme olikin viereinen pysty/släbi sisäkulma joka jyrkkenee vasta lopussa. No kävin vetäsemässä suorituksen joka oli aika huono, puristin alusta asti ihan täysiä ja pumppu vei just kun ois alkanu se oikee kunnon kiipeily jota ois kestäny sen viis metriä. No ei siinä, Anitran uuden lempparin eli juicy Joesin kautta sitten Suomeen ja takaisin saarelle.

Toiset kisat oli siis Asemaboulderit ja mulle ekat ikinä! Päätin lähdöstä kisoihin torstaina, vaikka olinkin ollut koko viikon metsässä taistelemassa. Ollia lainaten oli hyviä, rehellisiä bouldereita. Välillä oli niin pieniä otteita etten oo nähny sellasia ees jalkaotteina muissa halleissa. Hyvin erilaista verrattuna muihin kisoihin, mutta todellakin siistiä! Pääs puristamaan otteista ihan tosissaan, eikä vaikeilla reiteillä voinu kauheesti löysäillä. Vaikka olikin rankka viikko takana niin onnistuin pääsemään finaaleihin. Finaaleissa oli kansainvälinen tunnelma sillä miesten sarjasta kaksi finalistia oli itänaapurista ja naisten sarjassa vain Roosa edusti siniristilippua.

Finaalireiteillä jatkui sama linja kuin karsinnoissakin. Eka reitti oli aika lyhyt, vain viis muuvia. Tokalla yrkällä sain kiivettyä sen reitin kun ekalla huukki lipsahti. Tokalla en viittiny ees huukata vaan kampustelin, joka osottautui toimivaksi ratkaisuksi. Toka reitti oli loiva hänkki jossa oli suurimmaksi osaksi bokseissa kiinni olevia otteita. Neljän yrityksen jälkeen päädyin aika loppuun, mutta en vaan jotenkin löytänyt sopivaa tasapainoa herkkään muuviin. Pääsin kuitenkin jatkamaan seuraavalle boulderille. Kolmannen reitin alku oli voimallista kompressiota ja muuttui lopuksi pieneksi krimppailuksi. Onnistuin pääsemään aina vikaan muuviin asti, mutta ei voimat riittäneet toppaamaan. Neljäs reitti oli aluksi näyttänyt helpolta, mutta liekkö miehet väsyneitä vai oisko se reitti ollut sittenkin vaikea, koska se jäi monella puolitiehen. Vain miesten voittaja Vadim onnistui toppaamaan kaikki finaalireitit hienolla tyylillä! Esitykseni viimeisellä reitillä toi minulle kolmannen sijan. Kuutti nappasi toisen sijan vain karvan verran kovempana ja naisissa Roosa otti kolmannen sijan. Kiitokset kaikille osallistujille ja erityisesti kisojen järjestäjille, oli mukavaa!