Viimeiset junnukisat

Nyt olikin sitten viimiset junnukisat, köysi-PM:t Göteborgissa, minne me lähdettiin kokoonpanolla mä, Jonna, Julia, Anna, Maria ja Ola, kun kerran aikuistenkin kisat pidettiin siinä samassa yhteydessä. Lennettiin suoraan Göteborgiin ja siinä oli perjantaina hiukan aikaakin pyöriä kaupungilla ennen hostellille lähtöä. Kisahallillla ei kuitenkaan käyty ennen lauantaita.

Herättiin siis lauantaina, ei kovinkaan virkeinä, mutta päästiin ylös kuitenkin ja raahauduttiin parin sadan metrin päässä hostellilta olevalla hallille. Heti huomattiin, ettei halli ollut erityisen korkea, joten kisaseinät olivat pääösin aika jyrkkääkin hänkkiä. Ensimmäiset karsintareitit olivat jo näkyvillä, joten mentiin ihmettelemään niitä. Meidän reitti ei näyttänyt kovinkaan vaikealta, lyhyt reitti, melkein kokonaan suoraa profiilia ja ihan hyvän näköisiä otteitakin. Itse kiipesin melkein viimeisenä ja lähes kaikki oli topannut reitin, joten ajattelin, ettei siinä pitäisi olla mitään. Reitin alku olikin helppoa, mutta meinasin pudota ihan lopussa, jossa oli kaksi liukasta slouppia ja oikea käsi piti riuhtaista seuraavaan otteeseen, joka ei ollutkaan niiin hyvä kuin olin odottanut, mutta pysyin kuitenkin seinällä ja pääsin toppiin. Kaikilla meni ensimmäiset karsinnat aika hyvin ja seuraaviin oli muutama tunti aikaa, joten päädyttiin kaikki hostellille kunnon päiväunille.

Meidän seuraava karsinta oli sama kuin naisten ensimmäinen, hiukan kuitenkin muokattuna (viimeisen hänkkipätkän kahvat oli vaihdettu hiukan huonommiksi). Reitti näytti kuitenkin aika selkeältä, mutta yli puolet hänkkiä, eli aika pumppavalta. Alku sujuikin hyvin, helppoa kahvottelua hänkille asti. Siinä sitten muutama pitkä, melkein hyppymuuvi, mutta suoriuduin niistäkin ihan kätevästi läpi. Siinä rupesi kädet kuitenkin jo olemaan aika pumpussa ja tässä kohtaa reittiä oli pinchejä. Muutaman jatkon verran pääsin vielä eteenpäin, mutta sitten aloin olla jo niin väsynyt, että vedin liian varmasti seuraavaan otteeseen, mikä olikin huonompi, enkä saanut enää pidettyä kiinni. Mutta se riitti kuitenkin reilusti finaaliin ja samoin kaikkien muidenkin suomalaisten suoritukset eli kaikki päästiin siis finaaleihin.

Ja taas oli nelisen tuntia aikaa ennen eristyksen sulkeutumista, joten pienten päiväunien jälkeen käytiin viereisessä kebab-pizzeriassa. Se oli ainut ruokapaikka lähialueella, joten ihmeteltiin vähän, kun ketään muita kisaajia ei näkynyt siellä. No, sillä aikaa kun ruotsalaiset sitten mussutti jotain kurkkua jossain, niin me syötiin kunnon pizzat ja kebabit ja niiden voimin lähdettiin sitten eristyksiin lämppäämään - tai nukkumaan.

Sitten olikin jo reittien näyttö. Meillä, ekat 4-5 jatkoa suoraa seinää ja sitten niin jyrkkää hänkkiä, että melkeen vois jo sanoa katoksi, mut ei ihan kuitenkaan. Mutta ongelma oli siinä, että se alun suora pätkä näytti tosi vaikeelta. Kaikki otteet näytti pieniltä ja huonoilta ja niitä oli niin paljon, ettei lukemisesta tullu mitään. Loput siinä hänkillä olikin sitte kahvoja ja suht helppolukuista. Se alku jotenkin vaan näytti niin masentavalta, että sitten kun tuli mun vuoro kiivetä, ni ei edes jännittäny yhtään, jotenkin vaan ärsytti se reitti. Mutta sitten kun lähdin vaan kiipeemään niin siinä kävi silleen, että ’oho, tä olikin kahva’ ja ’jaa, täki oli kahva’ ja niin edespäin. En edes huomannu, että olin jo kiivenny sen alun, käsissä ei tuntunu vielä miltään ja sitte vaan lähdin hänkkiä pitkin eteenpäin. Siinäkin otteet oli kahvoja, muuvit oli selkeitä jne. mutta siinä rupes jo pikkuhiljaa tuntumaan käsissäkin. Sitten oli kuitenkin yks kohta, missä mulla oli vasen jalka sivuseinässä ja kädet kahvoilla. Lepäilin siinä hetken, kädet ei edes ollu vielä missään hirveessä pumpussa ja mietin, että vois oikeesti topata tän reitin. Ja sit se vasen jalka lipee. Jotenkin siirsin painoa silleen, et se vaan lipes, ja ku en ollut yhtää valmistautunu siihe ni se oli sit siinä.

En myöskään nähnyt kenenkään muun finaalikiipeilyjä, kun kiipesin ite niin myöhään, mutta Annan kiipeilyn pääsin näkemään. Katoin, että seillä oli muutama ihan kiva jalat levällään -muuvi reitillä ja että pitää varmaan ruvetä vähän venyttelemään, ennen ku kiipee naisten sarjoissa… Mutta Annalla meni ihan hyvin, jäi pitkään hyppymuuviin aika ylhäällä. Mutta lopulliset tulokset oli sit tässä: Anna 5., Maria 11., Ola 5., Jonna 7. ja mä 5. Eli ei mitaleja Suomelle tällä kertaa, mutta ens vuonna sitte!