Viikkokuulumisia

Kiipeilyn kannalta tuottelias viikko vaihtuu kohta toiseksi. Ihan kivasti tuli tällä viikolla kiivettyä aloittelin hommat maanantaina keivillä. Sai vedettyä tosi hyvät treenit! Tuli kiivettyä paljon uusia vaikeita bouldereita ja olokin tuntui vahvalta. No sitte oli aika ulkokiipeilyn. Tiistaina lähdetiin Antin kanssa kattomaan yks kivi mitä Antti oli putsaillu vähän viimeviikolla ja avannu siihen pari linjaakin. Toistin nämä linjat ja kateltiin, että kiven taakse sais kivan näkösen traversen. Alun helpon 6 muuvin jälkeen tulee 8 muuvia timakkaa vääntöä, jonka jälkeen kiivetään vielä 4 helpompaa, mutta herkkää muuvia päälle. Muuvien testailu ja pari yrkkää myöhemmin Tuttiritari oli syntynyt.. Vaikeutta annoin tekeleelle 7B mut voi olla vaikeampi tai helpompikin kuka noista tietää.

Lepopäivän jälkeen suunnattiin Heikin kanssa naapurikylään Jynkän kalliolle. Olin viimevuonna käynyt ottamassa turpiin kaltsin klassikolta Pavarotilta, jonka greidi on tätä maagista kahdeksikkoa. No eilis iltana olin saanut betaa kruksiin itse mestari Romppaiselta. Niskasen Mika oli kanssa mestoilla ja loput tarvittavat betat tulivat häneltä. Muuvien testauksen jälkeen otin yrkän joka päättyi noin puoliväliin reittiä jalan ollessa väärällä paikalla. Pienen tauon jälkeen otin uuden yrkän ja pääsin kruksiin asti. Kruksin alussa jouduin korjaamaan yhtä krimppiä, että saan klipattua. Jalat hakeutuivat oikeille paikoilleen ja löysin itseni reitin toppikahvasta! Elä lue tätä osiota jos haluat onsaitti mahdollisuuden tähän reittiin. Reitti on noin 10m korkea ja hänkkää noin 10 astetta. 10metriin sisältyy 18 muuvia pääasiassa slouppaavilla saidereilla(reitissä on myös yksi underi ja toppikahva). Jalkaotteet ovat huonoja ja jalan lipeäminen aiheuttaa lähes aina putoamisen. Kruksi alkaa pitkällä vedolla gastoniin jonka jälkeen siirretään oikea käsi huonoon krimppi underiin joka on aivan liian ylhäällä vasen pudotetaan toiseen gastoniin ja oikea saideriin. Tämän jälkeen nostetaan jalat ylös huonoille pinnoille ja tehdään pitkä muuvi kohtuulliseen listaan, jonka jälkeen tulee pari helpompaa muuvia sekä dynaaminen veto ankkurille. Ainiin, tarjoan pullakahvit reitin onsaittaajalle. Flashista saa keksin. Tämän jälkeen selätin vielä kallion toisen klassikon nimeltään Pushing the limits. Greidi jossain 7b+/c kantturoilla. Hienoa kiipeilyä tämäkin pätkä suosittelen. Käytiin kans läheisellä boulderkivellä jonne itse Samikin tuli käymään. koittelin vähän kaikkea, mutta liekkö mies väsynyt kun ei ylhäällä käyty kuitenkaan useasti. Kalakukko kaupungissa riittää vielä bouldereita syksylle saakka tuskin loppuvat silloinkaan..

Nahat oli sen verran finaalissa, että päätin pitää kaksi lepopäivää ja lähteä sen jälkeen erinomaiselle simasinvuorelle. Tarkoituksena oli koitella vähän Komun Ville vanhaa projektia jonka hän sitten antoi mulle kiivettäväksi. Lämppäröinnin jälkeen lähdin tekemään muuveja ja huomasin että kruksi tulee 5 pultilla ja muuvittelu tähän asti on kivan leppoisaa ja jyrkkää hyvillä otteilla (betani sisältää myös manttelin). Kruksissa otteet pienenevät, mutta profiili loiventuu.Nyt on kova halu koittamaan reittiä uudestaan ja luulen, että vaikeus on jotain 7c+ luokkaa ainakin betalla jolla sitä työstin ja niinkuin muutkin reitit samaisella kalliolla on tämäkin valiota!

-Sami