Vaasan reissu osa 2

Nukuttiin ihan rauhassa ja syötiin jotain epämääräsen näköstä pastapöperöä ruuaks ennen ku lähettiin kiipeemään. Tällä kertaa yritettiin valita joku avoimempi paikka vähemmillä hyttysillä ja katottiin 27cragsistä, että vois mennä Sundomeen. Ei siinä muuta ongelmaa kuin se lähetyminen. Ensin piti päästä muutaman metrin levysen ojan yli, mihin oli heitetty pari oksaa mitä pitkin voi yrittää kävellä. ei muuten, mutta kahden lapsen kanssa se ei ollukkaan niin helppoa. Kaikki pääsi kuitenkin kuivana yli. Kivet olivat siis jossain hakkuuaukean tapaisen keskellä, mutta lähetyminen oli kivien ja kantojen päällä pomppimista, eikä kiviä löytynyt niin helposti. Luovutettiin siis Sundomen kanssa ja valittiin seuraavaksi paikaksi Mikroautorata.

Mikroautoradalla oli kolme kiveä ja kaikki ihan tien vieressä. Jäätiin pääasiassa yhdelle kivelle kiipeemään, sieltä löyty parhaat reitit. Mutta greidattu taas vähän miten sattuu. Noinn-niminen reitti, lyhyt traverse (meni suunnilleen silleen, että: kahva, kahva, vähän siirretään jalkoja, kahva, jättikahva ja mantteli), oli greidattu 6b:ksi, Turussa ois ollu ehkä 5. Kiven släbioisiolta kiipesin kanssa pari helppoa vitosen reittiä (niistäkin toinen oli 6b:ksi laitettu) ja yhen 6c:n, Häkkinen on ykkönen. Siinä piti alkua miettiä kanssa aika kauan, mutta taas kun sopiva beta löyty ni reitti oli aika helppo. Kokeilin myös pari kertaa hänkiltä el Rifleä (7a) ja X-meniä (7b). Tuomo projektoi näitä ja lopulta ne menikin. Ite koittelin muuveja, mutta reitit ei oikeen ollu mun tyyppisiä, pitkiä vetoja ja jalkaotteet aika alhaalla, ni en niitä sitten sen enempää päässy. Jätettiin mikroautorata taakse ja sovittiin, että seuraavana aamuna herätään hiukan aikasemmin, että ehitään vielä kiipeemään ennen lähtöä.

Keskiviikkoaamuna laitettiin teltat kasaan ja lähdettiin ottaamaan uutta yritystä hautuumaan suuntaan. Tällä kertaa suunnattiin hiukan eri alueelle, A-sektorille, mistä löytyy mm. Korkeajännitys. Tällä alueella hyttysiä oli vähemmän ja kiipeilyinto paljon parempi. Aloitettiin Hartman-kiveltä, josta kiipesin aika monta 6a-6b:n reittiä pystysuoralta. Tältä kiveltä ei vaan ollut oikein hyvää alastuloa, mutta yhtä linjaa pitkin pääsi jotenkuten kiipeämään alaspäin. Siirryttiin seuraavaksi Korkeajännitys-kivelle. Sieltä löytyi pari hyvää klassikkoreittiä, Korkeajännitys (7a+), Korkeajännitys special edition (7b+) ja Himmel (6c+). Otin pari yrkkää Korkeajännitykseen, mutta se jäi toiseksi viimeiseseen pitkään muuviin, en oikeen löytäny itelle sopivia jalkoja, mistä sen ois saanu hyvin tehtyä. Enemmän innostuin tosta Himmelistä. Ite kiipesin sitä silleen, että oikeen käden lähtö poketista, vasen ristiin isoon, hiukan slouppaavaan koloon. Siihen mätsi ja vasen käsi kulmassa olevaan listaan. Siinä katoin jalat hyvin ja lukotus seuraavaan listaan. Sitten ois ollu enää toppimuuvi, mutta se jäi multa tekemättä. Mutta nyt kun miettii reittiä jälkikäteen, ni olis alussa kannattanut koittaa se ensimmäinen muuvi silleen, etä vetää lähtöotteista vasemman käden suoraan kulmassa olevaan listaan ja jättää sen sivussa olevan ison kolon kokonaan käyttämättä. Se lähtöpoketti oikeella kädellä oli nimittäin sen verran hyvä, että olisin voinut päästäkin sen tolla tavalla, ja olisin säästäny sillä voimia. Mut seuraavalla kerralla sitte!

Tässä on sitten vielä Tuomon tekemä video reissusta (linkki ei varmaan toimi, mut helppo se on tosta kopsata)
https://www.youtube.com/watch?v=naznT902kr4