Vähän höpötystä ja Sm-Lead

Morjes! Nyt tässä kisoista ja reissusta palautuneena vois kirjotella jotain tarinaa viime kuukaudesta. Tuli taas lähinnä reenattua, kun pihalle ei päässy mut olihan sitä sentäs kisoja tulossa niin sietikin treenata.

Kestävyystreenit alottelin heti kisojen jälkeen kun kotiuduin ja alkokin jo parin viikon päästä tuntumaan tosi hyvältä vaikka köysi oli kiinni valjaissa. No hyvähän se tietty oli kun noi sm kisat oli tulossa ja sitten joulukuun alussa on ne pm kisat missä mulla ois kovat tavotteet. Kerran taidettiin päästä pihallekki Kuopion suunnalle, mutta oli sen verran jäistä, märkää ja ehkä vähän kylmää (-5) niin jäi lähetykset vähäisiksi. Kuutamosonaatin kuitenkin hyppäsin joka on varmaa hienoin dyno mitä on tullu kiivettyy. Savolaiseen tangoon mestari romppainen löysi “uuden” otteen helpottamaan reittiä ja nyt se varmaan on sitä 7A:ta miksi se on kreidattu. Ei kuitenkaan vielä mennyt kun fontsu toppaus oli sen verran märkänä.. Lopuks koittelin vielä vähän Villen ja Samin “Spice Ice” projektia. Nimi syntyi siitä, kun jalikset jouduttiin kaivamaan jään alta. Hieno linja. 3 semitiukkaa muuvia johtaa tosi tiukkaan deadpoint/dynoon listaan.

Lähdin perjantaina sitten helsinkiä kohti. Sitten illasta ruokailun jälkeen valmistauduttiin Pamun kanssa kisoihin perinteiden mukaisesti eli syömällä pussi nachoja. Aamulla sitte tapanilaan ja heti alkaa näkymään tuttuja naamoja. Tuli siinä juteltua ja sitten kateltua reittejä ja juteltua vähän lisää. Omat karsinta reitit näytti aika helpoille tai eka näytti tosi helpolle ja tokasta katottiin Pamun kaa, että vikat 5 muuvia on vaikeita. Sitten lämppäilemään ja eikun ekalle reitille. Se osoittautuikin helpoksi. Tauon jälkeen vähän uutta lämppäriä ja sitten seuraavalle reitille. Alku olikin helppoa vaikeutuen tasaisesti loppua kohden ja viimeiset viisi muuvia olivat juurikin ne vaikeimmat. Kateltiin sitte karsinnat loppuun ja ihasteltiin miesten kakkos karsintaa joka näytti hienolta reitiltä täynnä lukkoja. Tuukka heitti meidät läheiseen kiinalaiseen jossa tankattiin ja sitten lähdettiin takaisin kisapaikalle ja eikun eristykseen.

Siellä meni aika hengatessa ja jutellessa muille kisaajille ja vähän tietty kiiveten aina välillä, kun Pamu keksi jonkun mahtavan boulderin ;) No kun mentiin katsomaan reittiä se näytti aika vaikealta. Ja vieläkun muotoseinällä oli niin aika sekavalta. Kattelin, että parissa kohtaa pitää käyttää vähän muotoa, mutta ei mitään hajua mistä kohdalta. Takaisin eristykseen ja lisää lämppää haubereihin. Alko pikkuhiljaa jo jännittämäänkin ja kuultiin aika selvästi kun Pamu toppas reitin. No sitten tuli oma vuoro ja lähdin kiipeämään. Alku meni kivasti, mutta sitten tuli tehtyä pari virhettä. Runttasin aika kovan lukon johonkin väliin missä olisi saanut muodosta kiinni ja muuvi olisi helpottunut, no pari muuvia tästä niin klippasin ja aloin etsimään vasemman käden underi mistä olin juuri irrottanut otteeni olin tässä tilanteessa varmaan 10sekuntia, jonka aikana pumppia alkoi kerääntymään oikeaan käteen. Pari muuvia tästä olisi ollut reitin paras lepo, mutta en jäänyt lepäilemään en tiedä miksi. Jaksoin vielä muutaman muuvin kunnes pumppu iski käsivarsiin ja kaikenlisäksi kohta johon tuli oli juuri näitä muoto kohtia :D no putosin, mutta voitin kuitenkin kisat. Yleisön joukosta löytyi vanhoja tuttuja ja tuli juteltua jonkun verran kisasta ja kiipeilystä ylipäätään. Palkintojen jaon jälkeen lähettiin Pamun, Peten, Antin ja Veetin kanssa salmisaareen iltaboulder sessioille ja kiivettiin jonkun verran jonka jälkeen Hammereille ja saunan kautta ruokapöytään. Kun oli Liukkosetkin mukana niin sauna ja ruoka keskustelut olivat aika kiipeily täytteisiä. Muuveja näytettiin ja greidejä spekuloitiin! Seuraavana päivänä käytiin puristamassa vielä viimeiset mehut miehistä salmisaaressa ja olo oli väsynyt. Kotona kyllä maittoi uni ja oma sänky.

Ensi viikonloppuna on kuopiossa perinteeksi muodostunut kisa Kalakukkoboulder. Itsekkin olen sinne menossa vaikka en ihan boulderkunnossa olekkaan. Saa siellä kestävyys treeninkin kun kaiken kiipeää ;) Katellaan jos kirjottelen sieltä sitten seuraavan kerran