Uutisia idästä part 2

Moi taas pitkästä aikaa! On ollu vähän taukoo kirjottelemisesta, mut toivottavasti  ymmärrätte, kun ei täs kauheesti oo tullu tehtyykään mitään, kovaa treeniä lukuunottamatta ;) Muutamat ulkoboulderit oon kiivenny, mut määrä on korvattu laadulla. Kaus taitaa olla aikalailla lopuillaan, mut on oikeestaan ihan kiva reenailla sisällä. Lisää treenimotivaatioo on tuonu treeniohjelma. Koittelen ekaa kertaa treenata vähä tarkemmin katotaan mitä siitä tulee, luulisin et hyvää.

Mut joo just ennen sisumasterseja käväsin Kuopiossa tutustumassa uuteen mestaan Karttulan lähellä. Mika oli opastamassa meitä ja on tehnykkin suurimman osan bouldereista. Sain flässättyy pari kivaa pätkää ja määrää tuli päivälle 15 reittiä. 10 7A-B suurin osa ekalla. Hienoin niistä oli varmaan Romppaisen avaaman command and control. Kiva suoraviivanen läpsy slouppaavaan otteeseen. No kivenlaatu paikassa ei ollu sitä parhainta, mut muuvit oli ihan kivoja. Avasin uuden reitinkin Salamamatka. Toi pätkä oli varmaan paikan parhaan kivenlaadun omaavalla kivellä. Siisti parin muuvin reitti+ toppaus sisältää pienen ninjapotku dynon. Heitin vaikeutta jonnekkin 7B:n nurkille.

No sit seuraava etappi oli sisumastersit. Mitä siitä muuta, kun että kisat oli hyvät. Reitit hienoja, meno hyvä, show paras! Onnistuin kiipee kisan 13 vaikeimmasta reitistä 10, ja yks niistä oli släbi!! Mut se oli aika iisi. Suurin osa reiteistä meni flässinä tai parilla yrkällä, koska ne kaikki mitä kiipesin oli aika mun tyylisiä: pitkiä muuveja ja pinchejä,krimppejä ja lukotusta, tykkäsin siis. Tuli sitä tietty kiva fiilis kun kiipes muutaman teknisenkin reitin, mihin meni sit enemmän yrkkii. Yhteen mantteli hommaan meni varmaan se 15 yrkkää, mut meni vihdoin kun Sampo näytti oikeen betan :). Illasta oli haastekisan vuoro. Päädyin kattelemaan kisat Haapakosken kanssa ja samalla tuli juteltua ojentajien tärkeästä roolista kiipeilyssä sekä Nallen ylivoimaisuudesta kisareiteillä! Kisareitit oli niin siistejä et teki mieli itekkin koittaa. Varsinkin Nallen suoraviivainen gaston runttaus reitti iski silmiini. No Nallehan sen voiton vei. Andy oli toka ja Kilian kolmas. Sit avoimen sarjan palkintojen jakoon. Ile voitti, allekirjoittanut toinen ja Sauli kolmas. Sain harjoja ja mankkapussin ja otsalampun, hyvät kisailut siis. Sit siirryttiin takas jälkimenoihin, jotka olikin rantabileet. Tuli jutskattua vähä mm. Daven ja Kilianin kanssa, ihan tasokkaat juhlat siis!! Seuraavana päivänä käytiin vielä Pamun kanssa mylliksellä heittää vähän huonoo läppää ja yritettiin kiivetä märkiä reittejä. No ei oikein natsannu oltiin me silti siellä joku 3 tuntii ainaki..

Kotona oli sadellu sitten lunta ja koitinhan mä vielä uloskin kiipeemään, mut ei tullu sikareita siltä reissulta. Lumet kuitenkin suli pois ja päätettiin tehä viel yks reissu kuopion suunnalle. Paikkana vuorisenpuro. Märkää oli, mut onnistuin silti kiipeemään pari alueen klassikkoa. Even Angel will fall on ehdottamasti Kuopion hienoin ja yks suomen hienoimmista 7A reiteistä, ainakin omissa kirjoissani(ja parin kuopiolaisen). Tossapa ois video kyseisen reitin lähetyksestä: http://vimeo.com/79030785. Onnistuin pitämään paketin kasassa ja flässäämään tuon kanttikomeuden vaikka lopussa pelottikin märkien otteiden takia.

Nyt oon alotellu ihan ohjatut treenit sisällä. Ekaa kertaa kiipeilyharrastuksen aikana päätin kokeilla sit treeniohjelmaa. Jolli on puhellu noista treenijutuista pitkään ja lähdin sit mukaan. Katotaan sit keväällä et miten on tehonnu. Nyt on pari viikkoo vedetty noita 3-4h settejä ja täs alkaa jo jaksamaan paljon enemmän :D Tarkotuksena on siis nostaa määrää mitä pystyy kiipee vaikeempii reittejä eli esim. keväälle tavote 10 8A:ta sessiossa. Hyvin on ainaki tähän asti pyöriny. Viikonloppuna kalakukkoboulder uusissa tiloissa, sieltä sit jotain raporttia! Ja jospa kohta pääsis hiihtelee, kun ulkokaus alkaa olee loppu..

Ps. Tossa vielä pätkä Imatralta ja Pumpumpum PUUmalasta jonne kaipaan niinn. http://vimeo.com/79128047