Uusi reitti

Morjes! Tässä on taas kerenny vähän kiipeemään. Enimmäkseen kyllä sisällä, mutta sehän on hyvää treeniä tulevia PM-kisoja varten. Käytiin me kans Antin kanssa Haukkavuorella kiipeemässä. Koitin taas Kivifetissiä, mutta lopun kruksi ei oikein tunnu itelle aukeevan. Pitää varmaan koitella välissä jotain muuta. Käytiin kans boulderoimassa samalla reissulla. Vaikka keli ei ollut mitä parhain, sain silti aukaistua Gluteus Maximuksen. Reitissä on kaksi vaikeaa muuvia, jonka jälkeen helpompi toppaus. Eka muuvi sisältää todella voimallisen heel hookin vasemmalle jalalle ja tais pohjekkin krampata kertaalleen, mutta sain sen muuvin silti tehtyä useammankin kerran! Toinen muuvi on pitkä dynaaminen läiskäytys sloupperiin. Tämä muuvi jäi tekemättä, mutta sain sen läiskäytyksen jo perille. Olihan nahat jo sen verran kuluneet ja voimat lopussa. Reitti on siis Mikan avaama ja Kaukon Markon toistama. Lähetys jäi sitten ensikertaan, mutta mahdolliselta tuntuu. Kiivettiin vierestä ehkä hienoin 6C nimeltään Pacman. Täydellisiä listoja ja kahvoja hänkillä :)

Sitten siihen asiaan. Sain kiivettyä tuohon Vuorivaaran lähikaltsille uuden reitin. Reitti lisää vaikean boulderin Pasin jo ennen avaamaan reittiin nimeltään Piilevä hulluus, joka loppuu keskelle seinää. Pasi oli tätä projektia jonkun verran vahvoina kiipeily vuosinaan työstänyt, mutta ei oikein löytänyt toimivaa betaa reittiin. Itse viimesyksynä reitin ollessa vähän märkä mietiskelin muuveja, ja löysinkin toimivan betan. No reitti sitten kastui lopullisesti ja lähetys jäi tähän vuoteen. Kävin kerran koittamassa reittiä heti reissun jälkeen, no ei auennut, yksi muuvi jäi kokonaan tekemättä, ei oikein ollut krimppivoimaa reissun jälkeen. Nyt parin viikon päästä reitin vaikea muuvi aukesi kolmannella yrkällä, mutta sen päälle muodostui kuitenkin pari vaikeaa muuvia lisää.

Beta: Reitti alkaa lyhyellä 6b osuudella, joka ei ole sitä maailman hienointa kiipeilyä, mutta kuitenkin sitä on. Sen jälkeen tullaan entiselle väliankkurille, jossa ei ole mitään lepokahvoja vaan kädet on mankattava ja sitten jatkettava eteenpäin. Hänkin keskeltä napataan kahden sormen underi poketti, josta tehdään seuraava klippi lipalle. Sitten napataan vasen käsi ristiin gastonikrimpille väliotteeksi ja nostetaan jalat ylös, vasemmalla jatketaan pitkämuuvi huonoon krimpperiin, josta saa puristaa. Oikea jalka nostetaan huukkiin oiken käden alapuolelle ja mätsätään oikea käsi vasemman viereen hieman paremmalle krimpille ja taas saa puristaa. Sitten herkkä huukin irrotus ja jalan steppailut, että saa vasemman huonolle jalkaotteelle. Siitä lähtee reitin vaikein yksittäinen muuvi eli vasen käsi vedetään about nivelen listaan, joka on halkeamassa. Muuvi on tarkka ja otteet joista muuvi vedetään ovat aika pienet. Kun tämän muuvin saa osuttua kohdilleen seuraa toinen semi vaikea muuvi jossa oikea jalka heilautetaan ylös ja lukotetaan ihan ok underiin. Vasen jalka painetaan pienelle saiderille ja nostetaan vasenkäsi krimpille. Tästä sitten pari muuvia kruisailua ankkurille. Toi blokki on varmaan jotain 7B+ tasoa ja tuntu ainakin mulle tosi tiukalta kun linkkasin sen putkeen kiivetessä. Sai puristaa ja huutaa kyllä! Greidiä sitten ynnäilin jotain 8a:n verran. Katotaan mitä jatkossa sanovat, saa laskea tai nostaa.