Ulkokiipeilyä

Noni, elikkä mäki oon nyt saanu tässä pari viikkoa sitten ulkokiipeilykauden käyntiin
ja alottelin taas ihan helpoilla reiteillä Luolavuoresta. Silloin kävi vähän huono tuuri ja suurin osa kivistä oli märkiä, mutta pääsi siitä edestä muutaman reitin kiipeämään. Kävin myös vähän ihmettelemässä silloin vielä toistamatonta Ozymandiasta, 7b:n släbireitti, mutta sen verran kostee keli, että se jäi sillon koittamatta. Lupasin kuitenkin vielä itelleni, että menen koittamamaan reittiä jossain kohtaa. Siinä välissä ehdin kuitenkin käydä Impivaarassa ja sieltä tulikin jo joku parikymmentä reittiä kiipusteltua. Eli tänä vuonna mulla on enemmän semmonen tavote, että yritän vaan kiivetä mahdollisimman paljon ulkobouldereita, että ihan vaan kunnolla tulis tuntumaa tohonkin hommaan. Elikkä paljon vaan helppoja reittejä. On tässä tietty suunnitelmissa projektoida jotain vaikeempiaki reittejä, aina ku osuu joku kivan näkönen vastaan.

Palasin siis Luolavuoreen ja tässä välissä Ozymandiakseen oli sitten tullutkin jo muutama toisto yhdentoista vuoden jälkeen. No, lähin koittamaan. Lähtokrimpit on aika hyviä, niissä kyllä pysyy, mutta se eka jalannosto on heti aika vaikea. Oikea jalka pitää saada nostettua melkeen käsien tasolle ja samalla pitää tasapaino ja kylki seinässä. Sen jälkee taspainotellaan kunnolla painoa sille oikeelle jalalle ja lähetään varovasti nousemaan, että saadaan vasemmalla kädellä tukea pienestä yhen sormen kiteestä. Ja taas pitää rauhassa nousta, kääntää edelleen lähtöotteella oleva käsi underiksi ja nostaa vasen jalka ristiin sen yläpuolelle. Siinä kohtaa reitti on jo käytännössä kiivetty, enää pitää vaan nousta suoraan ylös ja kiivetä päälle.

Se on sinänsä hauska reitti, kun aluksi kaikki muuvit tuntuu hirveen vaikeelta. Kun otin ensin monta yrkkää ekaan muuviin ja sitten pääsin sen, niin se tuntuikin sen jälkeen aika helpolta ja pääsi työstämään seuraavaa muuvia. Ja taas sama sen seuraavan muuvin kanssa. Ja sitten kun lopulta sen koko reitin pääsi, niin se olikin aika helpon tuntunen. Mutta oli kyllä ihan loistava reitti, mitä oli hauska projektoida, kannattaa mennä kokeilemaan, jos yhtään släbit innostaa. Melkeen harmittaa, että pääsin reitin niin nopesti, ois ollu hauska projektoida pidempäänki:) Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa se ulkona kiipeeminenki sujumaan, niin nyt sitten vaan uutta projektia kehiin ja kesällä Ahvenanmaalle, sieltä varmaan löytyy jotain kivaa.