Ulkoilua

Ulkoilua, ulkoilua, mulla oli ikävä niin. No ei oo enää, koska päästiin kiipeemään! Ja vielä sellasille mestoille, jossa mullakin riittää tekemistä ja on lääniä missä temmeltää nimittäin Hurissaloon. Päätettiin nopeasti eilen, että käydään tänään vetämässä tämmönen rentoutumis reissu ennen kirjotuksia, koska hapensaanti on tärkeää aivojen toiminnalle ja kiipeily on tärkeää mielenterveydelle.

Aamulla noustiin autoon ja suunnattiin nokka kohti Juvan ja Mikkelin välissä sijaitsevaa boulderoijan paratiisia. Täytyy myöntää, että matkalla jutun aiheet eksyivät välillä kiipeilytopiccien ulkopuolelle, olemme kaikki hyvin pettyneitä itseemme. Matkalla hoidettiin protsku tankkaus lihalörtsyjen muodossa ja hienojen järvimaisemien kautta päästiin sitten perille. Aloteltiin lämppäilemällä muutamilla muuveilla, jonka jälkeen siirryttiin klonkulle. Klonkku on aika poweri reitti, jossa on tosi pieniä krimppejä. No eipä se jostain syystä auennut, pitänee jättää ens kertaan jos ois taas piirun verran vahvempi. Siinä joutuu ihan tosissaan vääntämään pienistä listoista, siis ihan tosissaan.

Mutta ei aikaakaan, kun saatiin paikalle Savolainen puolijumala eli Liukkosen Antti. Läpsyteltiin siinä  sitten muutamat helpommat reitit välipalaks ja käytiin yrkkäämässä Kaitaa, no ei menny. Siirryttiin Antin kanssa Hämeentielle, kun Joona ja Aleksi jäi vääntämään highball släbiä. Hämeentiellä aloteltiin keksimällä betat orpheukseen, jonka sain kiivettyä sit kohtuu nopsasti. Seuraavana oli vuorossa viereinen 3 muuvin voimatesti Kreskiano. Harjailin otteet ja otin yrkän. Otteet tuntu paljolti paremmilta, kun viime kesänä ja kiipesin sen ekalla. No nytkun kaks viime kesän projektia oli selätetty oli aika siirtyä toiselle puolelle...

Kiven toisella puolella on kaks komeeta ja isoa linjaa Hämeentie ja Toinen linja, kummatkin taitaa olla Tawastin käsialaa. Hämeentie oli valitettavasti märkä, mut alottelin sit ettimään Toisen linjan otetta. Ja etsimisellä tarkoitan nyt oikeasti etsimistä. Se on aika pieni, sitä ei nää ja sen just ja just tuntee. Otin muutaman yrkän tapaillakseni alkumuuvit ja sit Antti ehotti pientä otteen kohdan muutosta. Eli ottaisin alempana olevan kahensormen krimppikupin, joka on ainakin selkeessä paikassa, mut sit muuvissa lipalle tulee hieman enemmän swingiä. No koitin näin kerran ja pääsin läppäsemään jo lipalle. Pidin tauon ja kävin kattomassa päältä et millanen se toppi on. Ja täytyy sanoa, että reitti on aika kuumottava kun lopussa väännetään varvasta lipalle jolloin ahterin alla alkaa olla jo jonkun verran ilmaa. Levon jälkeen otin yrkän ja odottamatta muuvi lipalle pysyi. Sain kans seuraavan muuvin tehtyä. Sain pidettyä paketin kasassa ja kiipesin reitin ylös. Voitonhuuto kaikui Savon metsissä. En todellakaan olisi uskonut, että se menisi tällä yrkällä, saati tällä reissulla. No vissiin pientä kehitystä tullu tuossa talven aikana kans (thanks Jolli!) Ja saanen lisätä, että linja on vielä aika tekninenkin :) Seuraavaks sitten Toisen linjan oikeelta puolelta lähtevän alun kimppuun. Se lisää toiseen linjaan 5 muuvia jotain 6C/7A boulderia, joka väsyttää hieman niihin vikoihin muuveihin. Testasin muuvit alkuun ja otin levon. Antti pisti kameran rullaamaan ja  annoin palaa. Pääsin alun muuvit helposti, mutta Toisen linjan toisessa muuvissa jalat ampu irti. Sain pidettyä swingin ja lipalle vetokin sujui hyvin, kun lopussa ei tapahtunut mitään katastrofaalisia virheitä sai tämäkin reitti ensinousunsa. Linja on aika selkeä vaikka onkin vähän link-up tyylinen. Annoin nimeksi Kolmas linja, koska sopi mun mielestä paremmin kun joku Toinen linja low start.

Kaikenkaikkiaan päivä täynnä hienoa boulderointia, hyvää seuraa, mahtavia juttuja ja kauniita maisemia. Seuraavaan kertaan! 

Edit: yksi lähetys tarttui videolle http://vimeo.com/88514436 enjoy