Turusta

Jatkan tässä tuohon edelliseen bloggaukseen. Eli euroopan jälkeen matkani jatkui kohti Turkua. Saatettiin eka Pamu käsi kädessä Helsingin kentälle ja jäätiin sitten venailemaan lentoa Turkuun. Aika kului pelaten korttia. Perillä sitten lyhyet yö unet ja eikun aamulla heti kiipeemään. Jälkeenpäin kun mietin niin ois voinu ekan päivän vaikka ihan levätäkkin oli meno sen verran väsynyttä ja ei oikein mitään suoritus merkintöjä tullut. Otteet oli liian teräviä, kengät lipsu ja ei vaan onnistunu... No sitten mentiin avaamaan Tehdas ja sain tuliterät diamondit jalkoihin. Lämmittelin vähän kenkiä kiipeämällä pari helppoa reittiä ja loput voimat säästin huomiseks niin pääsee lähettää.

Seuraavana aamuna lähettiin ajelemaan Uudenkaupungin lähelle Sairisiin. Paikka on aika uusi bouldermesta ja oltiin eilis iltana tulostettu paikan topot, jotka taitavasti jätettiin sitten pöydälle :) No kiivettiin kuitenkin kaikki kivan näköset linjat. Varmaan hienoimpina jäi mieleen Gin Tonight, Father of three stars ja BONK-dyno. Gin Tonightin onnistuin flashaamaan kiitokset Ollin hyvälle betalle. Fatherissa oli pari timakkaa muuvia alussa ja jalkaotteet oli aika pieniä, istumalähtö joka on projektina näytti kanssa hienolta. Bonk oli taas dyno joka ei itselle tuntunut kovin vaikealta. Flashasin sen dyno osuuden, mutta mahtavana mantteloijana onnistuin putoamaan vielä päälle menosta. Testasin toppauksen ja kiskasin alusta. Boulderoinnin jälkeen käytiin kaupassa ja mentiin mukavalle rantapaikalle keittämään kahvit, josta sitten jatkettiin Uhrikalliolle kiipeemään trädiä. Itekkin oon tänä vuonna alotellu varovasti kokeilemaan trädi kiipeilyä ja ei se nyt hassumpaa ole. Olli otti onsightin hienon näköseen 7a:n kivuliaalta näytti ja herra kiipesi reitin sitten tokalla hanskojen kanssa. Itsellä jäi greidi vähän pienemmäksi, mutta mukava oli kuitenkin kiivetä Markiisi 5 ja harjotella kamojen laittoa halkeemaan. Olli oli jo autossa uhannut kiivetä Kirnu nimisen halkeaman boulderina. No eikun pädit alle ja reitille. Tokalla se tais mennä ja kiipeily näytti siltä, että ite en oo ihan heti menossa reitille... Sieltä sitten jatkettiin vielä Valion muurille, missä sijaitsee erinomainen 4.heinäkuuta. Ei itsellä vielä taipunut sen verran outo reitti, mutta klassikko silti! Meni Turku to-dolistille parin muun reitin (Flyygeli) kanssa. Innostuin koittelemaan myös kallion oikeasta laidasta 7B:ksi greidattua dyno. Valitettavasti dyno on eliminaatti, mutta aivan loistava hyppy kuitenkin. Sekin jäi vielä lähetystä vaille.. Dynoillessa ei tajuttu ajankulkua ollenkaan ja Kaisa jo vähän odottelikin meitä ruuan kanssa.

Seuraavana aamuna poimittiin Juuso mukaan Piikkiöstä ja suunnattiin Piruntädin kalliolle. Koittelin Habahubaa joka on myös todella hieno reitti. Lähetys jäi kuitenkin tästäkin tekemättä. Jotain tuli kuitenkin kiivettyä nimittäin Jäätelötyttö. Aika timakka 7a+:ssa ja hieno reitti myös. Matkalla Turkuun käytiin kattomassa yks boulderpaikka missä sijaitsee aika hienon näkönen 8A ja pari muuta boulderia. Olli myös taisi tehdä puolen tunnin sisään kahdeksan ensinousua ja jokin jäi vielä projektiksi. Sieltä jatkettiin Kärsämäkeen, jossa mukaan liittyi Anitra ja Elias. Käytiin koittaa vähän flyygelii joka jäi aika kauas, mutta joskus se on vielä tehtävissä. Olli tais kiivetä sen pariin kertaan. Tällä reitillä siitä betasta ei ole niin paljon hyötyä kuin muilla reiteillä yleensä. Lopuksi kävin kiipeämässä klassikon Rock City, jota sai ihan työstääkkin. Mentiin lupaamaan, että kannetaan Ollin kamat jos se kiipee Rock Cityn lenkkareilla... Kyllähän se sen sitten kiskas ja lapset pistettiin töihin. Matkalla pysähdytti vielä flyygelillä mihin oli tullut porukkaa ihan Helsingistä asti. Oli poikien ilmeissä katsomista kun Olli kiskaisi senkin lenkkareilla...

Edellis iltana olin sovittiin Eliaksen ja Anitran kanssa, että lähetään kiipee seuraavana päivänä. Alotettiin Valion muurilta jossa koitteltiin Eliaksen kanssa dynoa ja 4.heinäkuuta. Eihän ne menny lähellä oli kuitenkin :) Sieltä jatkettiin lentokentälle, missä mulla oli mielessä Left October. Elias antoi betaa ja koittelin yläosan muuvit läpi. Sit muistelin vielä alaosan muuvit mitkä on samat kun red octoberissa. Harjailin otteet ja pidin pienen tauon. Sit eikun yrkkää! Reitti menikin yllärinä ekalla yrkällä. Kruksi muuvi tehdään vasemman käden kahden sormen jammi gastonista, oikean käden krimppi underiin. Reitti sopi omalle kiipeily tyylille hyvin :) Sieltä jatkettiin Tehtaan ja Hesen kautta Luolavuoreen. Aloteltiin Guardian Angelilla joka on korkea kantti. sen jälkeen kiipesin toisen highballin samalta kiveltä, jonka myös Elias kiipes. Eikä ollu Anitrallakaan kaukana! Siirryttiin sitten yläkiville totesin heti, että mataharin ja gipsyn voi jättää ensi kertaan sen verran nahkaa oli jäljellä sormenpäissä. Tyydyttiin kiipeämään helpompia hienoja reittejä. Anitrakin alkoi innostumaan ulkokiipeilystä, kun oli kaksi atleettista nuorta miehen alkua neuvomassa mitä pitää tehdä.

Vikana aamuna kävästiin Ollin kanssa nopeasti Raunistulassa, mutta musikantin istumalähtö ei taipunut. En keksinyt betaa alun muuveihin mitkä keväällä sain tehtyä helposti.. No sieltä jatkettiin 8-kalliolle Hirvensaloon. Aloteltiin Ekamanttelilla, josta tulikin mulle sitten aikamoinen rutistus. Siinä oli just se mantteli... Parin (ehkä enemmänki) tippumisen jälkeen alkoi reitti vähän kaivamaan mieltä. No Olli sitten anto pari vinkkiä ja sano et pitää vetää täysii! Seuraavalla se sitten menikin, oli kyllä hyvä fiilis et sai tollasen ei oman tyylisen reitin kiivettyä :) Koiteltiin vielä Ylösnousemus dynoa joka menee luokkaan: Ollin oudot dynot. Hieno reitti sekin. Ajeltiin vielä tehtaalle jätskille ja sitten mun matka jatkui kohti Joensuuta.

Nyt kotona pidin parin päivän tauon ja kävin vähän keivillä vääntämässä. Kiipeily kulki hyvin ja kunto alkaa nousta. Nyt innostus on lähinnä boulderoinnissa, mutta kyllä köydelläkin on kiva kiivetä. Toivotaan, että kelit viilenee ja miehet sekä naiset vahvistuu!