Tulevaa ja mennyttä

Vihdoin avasin tän tekstitiedoston.. :D Mun on pitkään pitäny kirjotella tänne jotain loruja, mutta ei oo vaan saanu aikaseks. On kyl ollu paljon kouluhommiakin ja se aika mikä ei mee niissä niin menee treenatessa tai muuta kivaa tehdessä. Niiden jälkeen sitä on sit niin väsyny ettei jaksa tehä mitään. Mut kuitenkin jonkunlaista tarinaa vois tänään kirjotella varmaan lähinnä nyt alkaneen vuoden jutskista, vois mukaan tietty jotain viime vuodeltakin heittää jos tulee mieleen!

Parit skabat nousee tosta loppuvuodelta mieleen. Kalakukkoboulderit ja Jyväskylästä paja openit. Kiipeily kulki hyvin , ja ekaa kertaa kiipesin open kisan kaikki reitit ja kisa aikaakin jäi vielä jälelle. Noista openeista tykkään, ne on hyvää treenii ja samalla näkee tuttuja mm. Jyväskylässä oli paljon porukkaa Turusta ja sit lisäks muita kavereita suomesta! Kalakukoissa oli kans hyvä meininki ja siistit reitit, savolaiset kun on niin mukavvee porukkaa. Oon vedelly treenenjä tässä läpitte hyvin jos ei lasketa pientä vastoinkäymistä... Olin yhteensä kaks viikkoo kipeenä, jonka aikana tietysti ärsytti, kun ei pystyny tekemään oikein mitään. Mullekkun on vaikeeta olla päiväkin tekemättä mitään mikä rasittas niin pari viikkoo oli sit ihan kauheeta. No pidin kuitenkin mielen valosana ja venyttelin paljon. Se on tullu mulle nyt pysyvästi ja haluunkin olla paljon venyvämpi, koska oon huomannu A) siitä on hyötyy ja B) ne voimat mitkä säästyy kun venyy voi käyttää sit hyödyks muissa muuveissa. Oon kans hakenu paljon vaihteluu treeneihin ja parin viikon välein käyny voemalla treenailemassa. Oon oppinu tekniikan saloja ja kiivenny hienoja reittejä. Mulla on sellanen diili et voin tilata sieltä erilaisia reittejä ja sit tulla treenaamaan niillä. :) hyvä palvelu siis!

Mut joo treenailuihin tuli tällä viikolla maksimivoima määrän lisäks. Lukkotreenien märää kans nostettiin eli keväällä ei tarvii enää dynota muuveja. Tuntuu siltä et on näiden treenien avulla tullu lisää voimaa, tekniikkaa, voimakestävyyttä, motivaatioo, varmuutta kiipeilyyn ja ihan kaikkee muuta, joten kiitokset siis Jollille! Oon kans ilmottautunu pariin kisaan. Eli Isatis Open ja Sm-kisat @voema. Kummatkin on tässä tulossa ja Isatikset toimii hyvin valmistavana sm kisoihin. Pääsee vähä kokeilemaan kuntoo muiden tekemillä reiteillä ja kattomaan missä mennään. Varasin kans huhtikuulle lennot ranskaan. Tää släbienlinkkuveitsi lähtee siis fontaineblööhön 9 päiväks! Mukaan on lähössä helkkarin hyvää porukkaa! Katotaan siellä miten ne släbit taipuu. Onneks oon kuullu et siellä on hänkkiikin, mut ne on piilossa. En nyt hirveitä tavotteita aseta sille reissulle. Kuhan kiipee kaikkee hienoo, mut on mulla kuitenkin pari reittii mitkä haluun ehottomasti kiivetä tai ainakin koittaa!

Tässä kevään aikana meinattiin kans käydä Puumalassa kaverin kanssa pari päivää. Localist ja Korben Dallas kuumottelee mielessä. Myös Huhtasen projekti ja Kuopion reitit. Ja Etelän projektit ja hurissalo ja Mikkeli ja niitähän on siis vielä lisääkin. Mut jos nuo nyt aluks. Ulkokiipeilylle ois tavotteita: Kiivetä suomessakin köydellä ja mielellään kovaa. Viime vuonna en oikein päässy kiipeemään. Katotaan jos osotteen muutos on edessä tänä vuonna niin toi juttu vois toteutuukkin. Nummihan on se mun lemppari suomessa, se vaan on niin kaukana täältä.. Mitään pitempään reissuu en kesällä tee, mut ennen inttii syksyllä ois kiva käydä jossain pari viikkoo. Vaikka sveitsissä tai jurassa tai jossain. :) Sit ois siistii kiivetä joku vaikee boulderi. Oon vähän jummannu tässä bouldertasossa, kun en oo päässy kokeilemaan et mitä oikeesti pystyn kiipee. Tiiän et pystyn kiipee vaikka kuinka monta 8A:ta jos pääsisin koittamaan ja varmaan 8A+:ssaakin, ehkä 8B:tä. Ens vuoden tavote on siis käydä ainakin koittamassa Monumenttia pihlajasaaressa. Se kun on ehkä suomen kiivettävin 8B. Niitähän taitaa olla enää pari jäljellä? Rakensin hallille pari tosi tiukkaa projektii joita en oo vielä päässy. Pitää projektitreeneissä koitella niitä niin saa vähän tietoo tosta tasosta.

Viimevuoden kohokohtia oli ehottomasti Pm-boulder voitto, Oon monena vuonna ollu mukana noissa ja 2012 tulin toiseks voitto oli silloinkin lähellä ja hävisin sen pienellä virheellä. 2013 kaikki meni kuitenkin täydellisesti ja voitin skabat. Aivan mahtava fiilis! Ahvenanmaan reissu, aivan mahtia aikaa ja otetaan varmasti uudestaan! Hienoja reittejä vaikka kuinka ja ei oo pelkät ne reitit vaan ne mestat, haikit, maisemat, fiilikset ja kaikki! Opin kans longboardaan sillä reissulla kiitti Teemu ja Henkka siitä! :D Sen jälkeen tuli tietty kesän reissu. Aivan mahtia aikaa sekin. Tais olla kesäkuussa kaks päivää millon ei menty kaltsille. Hienoa aikaa. Kiivettiin paljon ja nautittiin siitä. Kiivettiin hienoja reittejä, hienoissa maisemissa. Saksassa on kans hyvää ruokaa ja sitäkin syötiin, laihduttiin, kytättiin painoa, mietittiin projekteja, käytettiin naapurin wlania, katottiin kiipeilyvideoita, puhuttiin, kiivettiin, uitiin, nukuttiin (12h yöunia :D) goodtimes! Siihen jäi sit melkeinpä köysittelyt siltä vuodelta, pari kertaa sen jälkeenkin, mut sit alko boulderointi. Ekaks käytiin Annin kanssa Hurissalossa ja tuli samalla nähtyä Anttia ja Veetiä. Mukavia miehiä kummatkin. Tai toinen mies toinen miehenalku. Mahtavat mestat pakko palata kyllä uudestaan! Pari reissuu mistä jäi erityisen hyvät fiilikset oli Puumala ja Huhtasen matkat. Helkkarin hienoo kiipeilyy ja hyvää seuraa todellakin. Oonkin tänävuonna tutustunu niin moniin uusiin tyyppeihin ja tutustunu myös vanhoihin kavereihin paremmin. Kiitokset siis kaikille jotka kiipes, treenas, reissas tai jutteli mun kaa kaltsilla. Ikinä en oo tavannu ketää vittumaista tai ärsyttävää ihmistä kiipeilyn parissa hauskaa kyllä, että laji yhdistää niin hyvin!

-Sami, nähdään kisoissa, ulkona tai treenaamassa!