Treenit käyntiin

Aikaa on taas hurahtanu viime kerrasta. Kirjottelu on jäänyt vähemmälle, kun on puskenut kiireitä niin työ kuin treenirintamallakin. Totta puhuakseni en oo kauheesti jutuntynkääkään keksinyt, kun kisatuloksissa ei oo ollu paljoo hymyn aihetta. Nyt kun kerran sain tämän tekstitiedoston auki niin voidaan luoda katsaus miun syksyyn:

Sm kisat ja Turun Pm boulderit ei oo siis kauheesti haluttanu kirjottamaan. En tiiä mikä meni mönkään, tai no tiedänpäs. Ainakin Sm kisoissa mokasin finaalissa ihan täysin, kunto ois riittäny kyllä korkeammallekkin, mutta näitä sattuu. Pm kisoihin alotin treenaamaan heti ja jotenkin tuntu ettei se boulderkunto tarttunukkaan tähän vipuvarteen niin nopeesti, kun olin ajatellu. Tohon yhdistettynä huono päivä niin se oli sit siinä. Olihan tietty muutkin aika kovia, mut normipäivänä ois pitäny pystyy kiipeemään ainakin 3 niistä karsintojen reiteistä, joten oma suoritus oli pettymys. Täytyy kuitenkin mainita et oli siistiä kisata pitkästä aikaa kunnolla kummassakin "lajissa". Isot propsit kisojen järjestäjille, varsinkin Odelle ja Tapanilan tiimille!

Vaikka oon ajatellu, että tänä vuonna en kierrä koko Liigaa niin olihan pakko jo perinteeksi muodostuneet Kalakukkoboulderit katsastaa ja olen sanaton. Äijät oli pistäny Boulderliigan kisat ihan uusiks ja innostuin uudestaan! Samin ja Sampsan ideoima finaaliformaatti toimi aivan täydellisesti, uskaltaisin jopa sanoa, että parhaat kisat joissa oon ollu osallisena Kiitokset Voema! ja Anton Johansson, jonka ideoimat reitit oli suuressa roolissa huikeaan kisafiilikseen! Hands down! Ens viikolla vielä Koivukylä sit alkaa joulun kisatauko.

Ulkokiipeilystä sen verran et onnistuttiin pääsemään ulos muutama viikko takaperin : D. Huonolta näytti, mutta siinä lumisateiden välissä paisto kummiskin aurinko, joten päätettiin Anssin ja Pian kanssa käydä katsastamassa Sotunki. Aika vitsi asenteella oltiin liikenteessä ja jokaisen leuat loksahti maahan kun kallio olikin kohtuullisen kuiva. No lyhyt virsi kaunis ja päästiin kiipeemään. Tein kans toiston Anssin keväällä avaamaan reittiin Song of my people, Anssilla on pari mageeta kuvaa reitiltä, käykää tsekkaamassa! Sen verran voin mainita, että 4 otetta oli kuivana ja ne alussa. Ainiin kyl mua pelotti ja paljon. Hyvää duunii tehny Anssi ja Co ton paikan avaamisessa, hyviä, sateeltasuojassa olevia reittejä!

Vaikka nautin ulkokiipeilystä yli kaiken niin tällä hetkellä oon fiiliksissä treenamisesta. Se on hyvä fiilis kun oot hakannu omaa kroppaas monta päivää putkeen ja tiiät, että sieltä se kehitys tulee! Oon ottanu aika paljon uusia juttuja kokeiluun eli nyt jos treenaaminen kiinnostaa kannattaa jatkaa lukemista.

Ekana uusista jutuista on mr. Hyvinkään eli Teemu Ojalan rengastreenit. Aika perusjutuissa oon pysyny alussa, mut oon nyt jo huomannu kehityksen liikkeissä. Dipit tuntu aluks vaikeelta, nykyään niitä pystyy pumppaamaan miten haluu, kans punnerrukset renkaissa on alkanu tuntumaan kevyemmältä ja osaan jo jotain liikkeitäkin. Syked about that! Parasta oheisreeniä mitä oon tehny: Hauskaa, tehokasta ja hauskaa!

Lisäpaino harjoittelu on kans uus juttu itelle, joskus oon tietty leikkiny painoliivin kanssa seinällä, mut en ihmeempää. Pari juttua mitä teen: Yhen käden deadhangit listasta, tällä hetkellä menee 4 kg kanssa ihan hyvin ja yhen käden leuat välillä saan parin kilon kanssa välillä en saa ollenkaan :D sen verran teen ykkösiä, että saan solidisti vedettyä sen yks tai kaks olkaa mitä mieltä ootte. Kokeilin kans kerran vetää ihan normi leukoja lisäpainojen kanssa, jäi hyvä fiilis joten ajattelin tehä sitäkin vähän tänä talvena. Maksimi settejä ei mitään määrätoistoja. Raportoin lisäpainotreenejen vaikutuksesta ja edistymisestä täällä!

Coren oon ottanu kans kunnolla työn alle ja siihenkin on muutama vakioliike. Renkaissa kaikennäköinen pyöriminen, frontleverin treenaaminen ja Annan coretreeni mitä kokeilin vasta pari kertaa, mutta mielenkiinnolla odotan tuloksia kun jatkan eteenpäin. Annan coretreeni on siis lankusta erilaisia variaatioita lisäpainojen kanssa. Ite vedän tällä hetkellä 1 min settejä 3 kertaa ja kympin levypaino selässä.

Kiipeilyn puolella oon keskittyny boulderointiin ja siinä oon päässy sellaseen kohtuu solidiin 8A tasoon nyt, joka on paljon parempi kun aiemmin syksyllä. Oon myös ottanu kampuksen takas ohjelmaan. Ihan sama mitä muut sanoo niin kyllä siitä ainakin meitsille on hyötyä, varsinkin lämpäks. Keksittiin viimeks hyviä lämppäliikkeitä rimoilla Ilen ja Pamun kanssa. Kampus lämppärissä pitää tehä varoen ja se voi kuullostaa monen korvaan aika kauheelta, mutta oikeintehtynä se on todella hyvä maksimivoima harjoite ja antaa ison lisäboostin tulevaan kiipeilytreeniin! Ja hei onhan se kans siistiä! : D

Tässä mietteet tällä kertaa, koitan alkaa kirjottelemaan useemmin ja toivottavasti nää treenit lähtee pyörii hyvin niin on jotain mistä kirjottaa! Täytyy ottaa kans katsaus ulkokiipeilyvuoteen ja seuraavassa postauksessa kerronkin viimevuoden hienoimmat boulderit ja reitit! Siihen asti morjes ja hyvää treeniä! Pysykää ehjinä ja tulkaa vahvoiksi!