Syyskauden alku

Morjesta kaikille! Päivät alkavat lyhenemään, kelit viilenemään ja lehdet putoavat puista. Itselle kiipeilijänä toiseksi mieluisin vuodenaika kevään jälkeen. Alkusyksy on mennyt itsellä pitkälti projektoidessa muutamia vielä kiipeämättömiä reittejä ja aikaisemmista vuosista poiketen olen malttanut viettää aikaa myös sisällä keskittyen myös treenaamiseen.

Aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsinkin muutamista uusista alueista, jotka vielä ovat kehitteillä. Näillä alueilla lähinnä aikaa on tullut vietettyä ja uusia reittejäkin on syntynyt, mutta vielä pitää odottaa hieman, jotta nämä saadaan julkaisu kuntoon. Eli lisää tarjontaa on tulossa mikäli alkaa reitit loppua Turun alueelta. Tässä video yhdestä uudesta 3 tähden highballista, johon ei itsellä vielä vielä ainakaan kantti riittänyt. https://www.youtube.com/watch?v=vpiZdx7TtPY

Uutta kiivettävää syntyi myös Linkosuonion Jarkon vieraillessa Mynämäessä. Jarkko oli käynyt kiipeämässä Tomi Nytorpin ensinouseman 5.14 reitin sekä tehnyt tähän syvemmältä lähtevän alun, jonka nimeksi tuli luontevasti 5.15. Tässä versiossa on alussa heti pari kovaa muuvia ennen kuin päästään alkuperäisen reitin lähtöasentoon. Luettuani tästä, kiinnostus heräsi käydä koittamassa, koska olin alkuperäisen reitin kiivennyt muutama vuosi takaperin. Ekalla sessiolla löytyi ratkaisu toiseen muuviin, mutta lähtömuuvi jäi vielä tekemättä. Toisella kerralla keli oli todella hyvä ja lämmitettelyn jälkeen koittelin vielä muistin virkistämiseksi reitin lopun muuvit, ettei sieltä tulisi alas mikäli saisin alun tehtyä. No ensimmäinen muuvi osottautui olevan edelleen vaikea tavalla jolla olin sen hahmotellut menevän. Hetken kaljua päälakea raapiessani ajattelin koittaa hieman muuttaa betaa ja ensimmäinen muuvi löytyikin. Se lisäsi itselle yhden ylimääräisen mätsin, mutta kevensi sen verran, että sain sen lähes joka kerta tehtyä. No pidempi tauko ja seuraavalla yrityksellä tipuin alkuperäisen ekasta muuvista. Seuraava yritys ja pääsin kruxeista ohi, jonka jälkeen piti vain pitää pää kylmänä ja keskittyä muuveihin minkä jälkeen olinkin jo kiven päällä ja reitti oli kiivetty.

Nyt kohdistan ajatukset taas projektien pariin ja toivotaan, että syksystä tulisi pitkä kuiva.