Sm-kisat

Lähdin matkaan Joensuusta aamupäivällä ja ennen sitä hain koetulokset koululta. Kokeet meni hyvin, joten ei harmittanu! Matkalla katoin vähän leffoja ja spottailin kiviä metsiköistä, Varkauden kohdilla näky useempiakin murikoita ja muutenkin oli aika kivistä maata. Paikanpäällä Jyväskylässä suunnistin Anitran ohjeiden mukaan hotellille, siellä sitten istuskeltiin ja juteltiin kunnes päätetttiin lähteä tutustumaan Jyväskylän (tässä vaiheessa) iltaelämään, kierreltiin vähän kauppoja ja käytiin subwayssa. Hotellilla syötiin ja kateltiin kiipeilyleffoja. Kun Elias ja Iines saapuivat niin ei tarvinnut pitkään pysyä valveilla oli kaikki sen verran väsynyttä porukkaa.
 Kun lauantai aamuna heräilin niin olo oli vahva, jos lainaisi erästä Mikkeliläistä kiipeilijää niin olo oli kuin härällä. Aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan Boulderpajalle pari ylimääräistä kyydissä. Parkkipaikalla näkyikin jo tuttuja naamoja. Oli kyllä kiva nähdä Antonia, Teemua, Ollia sekä muita pitkästä aikaa. Mentiin sitten sisälle, heti silmät osui reitteihin. Kaikki näytti upeilta! Jotkut vähän vaikeammilta ja jotkut helpommilta, Anton oli tehny hienoa duunia. Huomasin myös jo pelkästään katsomalla, että reitit oli aikalailla mun tyylisiä hänkkivääntöjä. Juttelin vähäsen muiden kanssa ja alottelin lämppäilemään. Ei tarvinnu monesti käskee kiipeemään. Kattelin eka vähän ympärilleni ja hyökkäsin eka reitin kimppuun. Yleensä huukittomalla tyylillä kiivetessä skippasin tietty reitiltä huukin ja koitin hypätä seuraavan otteeseen se kun näytti hyvältä. Toisin oli ja putosin patjalle. No seuraavalla meni sitten ja menikin helposti. Seuraavaksi taisin paukuttaa pari reittiä flashina ja sitten koiteltiin eliaksen kanssa probleemaa missä oli tosi liukas sloupperi. Koitettiin eka hypätä sitä, mutta Elias keksi siihen huukkibetan jota koitin toisella yrityksellä ja se toi tulosta. Niinkuin olin katsonutki boulderit olivat dynaamisia muuveja täynnä, otteina oli käytetty paljon pinchejä joka sopikin mulle tosi hyvin, jos puuttui dynaamista voimaa jäi moni reiteistä toppaamatta. No ei kerennyt mennä kuin 45minuuttia ja olin kiivennyt kaiken, yhteensä meni 10 yrkkää 7 reittiin. No olin tyytyväinen aika varma finaalipaikasta. Karsinnat saatiin aikanaan päätökseen ja selvisi, että finaaliin pääsivät miesten puolelta: Minä,Ile,Joonas,Kuutti,Iiro ja Antti.
 Ruokailun jälkeen mentiin odottelemaan finaalejen alkua. Myös Anitra sai tietää, että pääsi finaaliin, vaikka toisin sanoi, hyvä suoritus siis! Lähdettiin katselemaan bouldereita. Kaikki näytti aika vaikealta oli vähän dynoja,hänkkiä,puristusta ja tasapainoilua. Varsinkin miesten kolmos reitti aiheutti itsellä sekä parilla muulla finalistilla Mitä vit*** huudahduksia.
Eka reitti oli aikamoinen poweri vääntö hänkillä seinällä. Joka taas oli vähän huono, koska lämppätilassa oli vain suoraa seinää.. No siitä taisi vain Kuutti napata bonukset ja muut kulutteli vähän voimiaan. Kakkosreitti oli krimppivääntöä hänkillä, reitti olisi ollut mahdollinen, mutta en tajunnut oikeaa betaa ja olin lisäksi väsynyt ekasta reitistä. Ile suoritti hienon flashin reittiin! Kolmantena miehillä oli tasapainoilua. Omasta suorituksesta en halua edes puhua.. Keksin oikean betan aivan lopussa ja se oli liian myöhäistä. Ile näytti voimansa ja tässä tapauksessa tasapainonsa ja kiipesi tämänkin reitin Antonin ihmetykseksi eri betalla :D Voittaja oli tässä vaiheessa jo varmistunut, mutta vielä oli yksi reitti jäljellä. Itsellä oli huono tilanne, koska ei ollut toppeja eikä bonuksia. No päätin kuitenkin pistää kaikki loput voimat vikalle reitille. Kaikki muut olivat jo kiivenneet, kävelin reitin eteen ja mankkasin kädet. Nappasin lähtöotteista kiinni ja lähdin hyppäämään reitin eka muuvi oli siis tupladyno boksiin. Missain kuitenkin oikean käden otteen ja putosin patjalle. Toka yrkällä sama kohtalo. No kolmannella se oli pistettävä runttu kehiin sijoitus riippui täysin tästä reitistä... Sain napattua dynon kiinni sitten kampustin kummatkin kädet hieman ylemmäs, sitten tapahtui jotain odottamatonta. Päähäni napsahti hullu idea, että tuohonhan saisi toehuukin. No huukki paikoillee ja veto seuraavaan krimpperiin, sen jälkeen jalat hallitusti irti ja muuvi boksissa olevaan otteeseen. Toinen underiin. Tässä vaiheessa olin jo niin väsynyt etten paljoa katsellut jalkaotteita tai miettinyt vaan nostin katseen toppiin ja kiskaisin oikealla kädellä kohti sitä. Matkalla tajusin että että boksihan oli aika huono toppiote. Sain siitä kuitenkin kiinni ja matchasin viereen, kun hyppäsin alas joku sanoo heti "vedit muute toppiin väärällä kädellä". Katson ylös ja huomaan saman.

Loppupaskanjauhamisen ja reittien hienouden kehumisen sekä muutaman pakollisen "hei tänhän voi vetää kampuksella kato vaikka" jälkeen oli palkintojen jako, itselle napsahti kolmas sija, loput tulokset voitte katsoa täältä http://www.climbing.fi/skil/?q=node/7. Arvonnassa saattoi voittaa pädin tai pissatestin. Arpaonni ei suosinut minua. Tiedä mitä tiikerinverta olisi löydetty.. No aikaa meni kisapaikalla vielä puoltoista tuntia kun nimeltä mainitsematon neiti ei suostunut pissaamaan, päästiin kuitenkin pois ja mentiin porukalla syömään ja viettämään iltaa.

 Mun mielestä oli ainakin hauskat ja kaikinpuolin hyvät skabat. Anton oli tehny mahtavia reittejä joten kiitos siitä! Oli saatu kasaan tarpeeks toimitsijoita tuomareiksi ja yleisöäkin kertyi jonkun verran. Ja tietysti Kaisa johti tätä kaikkea. Omaan suoritukseen olin tyytyväinen. Kolmas sija ekoissa aikuisten sarjan kisoissa on kuitenki iha jees!

 Nyt adios meitsi yrittää kiivetä vielä jotain tässä Turkusessa ollessa. Eilen putosin nimeltä mainitsemattoman 8A:n toppimuuvista oman tyhmyyden vuoksi. Sikarit oli käytänössä jo suussa ja sytytintä kaivettiin taskusta eli semi lähellä. Ens kerralla menee kyllä ekalla yrkällä sen päätin jo!