SM-boulderista jotain

Moi vaa! Täs ois nyt vähän noista SM-bouldereista ja ihan muuten vaa kuulumisia. Eli oon täsä treenaillu silleen sopivasti ja kans koittanu harjotella urheilulukion pääsytesteihin. Ja sieltä ku ei kiipeilylinjaa löydy ni täytyy yleislinjalle hakee, ni sinne on jotain testejä niinku sisupunnerrusta ja sukkulajuoksuu ja kaikkee muuta yhtä kivaa. Sillon sen urheilulukion esittelyn jälkee ku kuultiin mitä niis testeis on ni rupesinki heti treenaa iha niit varte silleen kunnolla. Mut sit ku olin kaks viikkoo kipee (millon jäi muuten Isatiski väliin, se vähä harmitti), ni ei voinu treenata kunnolla ni rupesin venyttelee. Niissä testeissäki on joku venyvyysjuttu ni se oli ihan hyvä ku rupesin, koska tuli todettuu et on varsinki jalat ihan jumissa ja täs muutamas viikos ku on venytelly kunnolla, ni on heti ruvennu huomamaan et venyy paremmi. Ja siit on ollu jo kiipeilyssäki jonkun verran hyötyy, eli kannattaa venytellä!

Ja asemaboulderki oli sillon jouluu ennen eli olin siellä kans. Reittejä oli aika paljon, mut hallissa oli taas ihan hirveen kylmä. Olin sillon muutenki tosi väsyny ja ei ollu yhtää kiipeilyfiilis. Rupeisin kiipee kunnolla oikeesti vasta sillon ku oli enää tunti aikaa ja menin siinä sit kai yhteensä yheksän reittii tai jotain sinne päin, en nyt enää muista tarkaan. Karsintojen jälkee lähettiin jo poies, olin vaa nii väsyny ja nilkassaki oli vähä jotai vikaa, enkä sit tienny siinä kohtaa et oisin ollu finaalissa, eli se sitte jäi välistä, mut hyviä reittejä oli karsinnoissaki.

Joo, ja sitte niist SM-kisoista. Eli ne oli siis siellä Kuopion Voemassa. Sinne oli hommattu oikeen hienot kuvaussyteemit ja kaikki eli varmaan livestreamistä näki ihan hyvin mitä tapahtuu. Mut joo, karsintareittei oli se kaheksan kaikilla sarjoilla eli oli siis naiset, miehet, ikänaiset ja ikämiehet. Kiipesin siitä ensin yhen helpon reitin ja koitin sitte toista. Siinä oli semmonen, missä piti vetää kulman taakse semmoseen otteeseen ja ei vaan osunu siihen. Neljännellä kerralla vasta tajusin viedä sen käden vähän ylemmäs sitä kulmaa pitkin ja vetää sitten vasta siihen otteeseen ja kyllä se loppureitti sitte meni. Sitte oli yks semmonen negalta lähtevä reitti, minkä alku oli sinne bonusotteeseen asti suht helppo, mut se viiminen muuvi ei menny. Se ois vaa pitäny lukottaa sinne toppiotteeseen ja sain hipastuu sitä mut silti aina vaa putos sen jälkee. Ehtisin sitte kiivetä vielä yhen reitin eli karsinnoist meni se kolme reittiä ja se riitti finaaliin viidentenä.

Tässä karsintojen ja finaalien välissä ehti käydä syömässä yhen burgerin ja sitten mentiin suoraan eristyksiin. Se oli muuten tosi hyvä eristys. Se oli siellä yläkerrassa eli ei kuule alhaalta mitään ääniä muiden kiipeilystä. Siellä oli kaikkia lepotuoleja, sohvaa, xbox, suht iso tila ja kaikkein tärkeintä ruokaa! Se toiseksi tärkein juttu eli pieni lämppäseinäkin oli, vaikka aika pieni, mutta saihan siinä hyvin sormet lämpättyä. Eli ikämiehet ja -naiset kiipes meitä ennen joten eristyksissä oltiin semmonen pari tuntia ennen ku mentiin kattoo reittejä. Neljä niitä oli ja kaks ekaa näytti suht helpoilta ja sit ne kaks muuta vähän haasteellisemmilta. Reittien katselun jälkeen ensmäinen lähti jäi heti kipeemään ja mä jäin siihen alas oottaa ku kiipesin heti tokana. Siinä alko vasta vähän jännittää, mut se eka tuli aika nopeesti ja kun pääsi sinne reitin viereen ja alko keskittyy siihen ni ei se sitte enää jännittäny. Se eka reitti lähettiin toinen käsi isosta muodosta ja toinen boksin alta, mistä vedettiin underiin semmoseen muotoon. Siitä ku ois vedetty seuraavaan muotoon ni lipes käsi ku olin jättäny jalan liian alas ni ei yltäny kunnolla. Se oli tommonen hölmö huolimattomuusvirhe minkä ois voinu helposti välttää, ja seuraavalla yrkällä se menikin ihan helposti. Siinä välissä taas hetkeks takas ylös ja sitten seuraavalle reitille. Sekin lähti toinen käsi boksin alta ja toinen kulman takaa. Boksin alta vedettiin suoraan ylöpäin semmoseen slouppiin. Sitte kun toinen käsi piti viedä kulmaa ylöspäin pariin grimppiin, ni lipes se käsi sieltä sloupista. Hölmö huolimattomuusvirhe numero kaks, ja tääkin meni helposti tokalla yrkällä. Kolmas reitti oli sitte jo vähän haastavampi. Pääsin sen bonariin ekalla ja en siitä sitte edenny enää muillakaan yrkillä. No viimisen reitin alku bonariin asti oli tosi helppo, mut se bonus oli aika liukas slouppi ja mulla irtos aina jalat ja sitte lipes käsikin.

Loppujen lopuks olin sitte neljäs ja palkintojenjaon jälkeen oli ulkona vielä hieno ilotulitus. Ois tehny mieli jäädä vielää yrkkäilee viimisiä finaalireittejä, muttei ehtiny. Aattelin kuitenki käydä vielä Voemassa tällä lomalla ku ollaan tossa mökillä Varkauden sunnaalla, ni pääsis vielä kokeilemaan:)