Sm boulder 2014 raportti

Terveisiä täältä poikkeuksellisen vähälumisesta Itä-Suomesta! Alkaa jo nuorenmiehen sisässä polttelemaan sellainen ulkokiipeily fiilis. No tällä viikolla ois tarkotus kävästä pihalla pariinkin otteeseen, jos tuo keli tuollasena pysyy. Tänäänkin kun polin hallille treenaamaan niin suoraan sanoen ärsytti pikkasen, kun aurinko paistaa ja joutu kiipeemään sisällä. No kyllähän sitä tietty kerkiää kohta. Kirjotukset ohi parin viikon päästä ja nyt on ollu pari päivää sellanen lukemisvimma ja toivottavasti jatkuu vielä tän pari viikkoo. Mut sitten sm-kisaraporttia.

Eli kisailut oli ekaa kerta tälleen lähellä mua. Eli ei tarvinnu matkustaa edes kahta tuntia, että pääs mestoille. Paikkahan oli tietty tuttu, koska koko talven oon käyny siellä aktiivisesti treenaamassa. Ja olin tietty heti innoissani, kun sain kuulla et kisat on Voemalla! Treenit oli sujunu hyvin ja ennen kisoja pidin vielä muutaman päivän tauon. Oli taas kiva saapua kisapaikalle, koska näki tuttuja eripuolilta Suomea. Vaihdeltiin siinä sitten lämppäillessä kuulumiset monen kanssa ja keskustetiin reiteistä. Karsinnat oli aika suoraviivasen näkösiä, paitsi yks släbi joka näytti aika vaikeelta. No alotin kiipeilyn sit niistä helpon näkösistä reiteistä joista jonkun onnistuinkin flässäämään ja joihinkin meni pari yrkkää, kun tuli vähän tehtyä tyhmiä mokia. Tais olla viides reitti kun törmäsin sellaseen semi vaikeeseen. Siinä eka muuvi oli selkeesti vaikein, jonka jälkeen sloupperi läpsyttelyä ja pitkä lukko toppiin. Ekasta muuvista vaikeen teki se oikeen käden ote joka oli liukas slouppipinchi. No siihen ekaan muuvin menikin varmaan 5 yrkkää, jonka jälkeen putosin vielä kerran toppimuuvista, joka ei sekään läpihuuto kamaa ollut. Yks Venäläinen tais pudota sieltä kymmenisen kertaa?

Sit alkokin sirkus... Släbien linkkuveitsi lähti koittelemaan taitojaan kahdelle positiiviselle seinälle. Vaikeempaa taisin koittaa kahdesti, kun ei kerta riittäny siihen, että se ei vaan oo menossa. Sitä helpompaakin sain hakata aikani, nyt ei kuitenkaan ollu venyvyydestä kiinni!! Hahaa siitäs sait Jarmo, vaikka lupasitkin vähän kettuilla siitä selostaessa niin eipä ollu tällä kertaa aihetta! :) Mut joo takas släbiin. Onneks oli reenannu vähän yhenjalan kyykkyjä joita nyt menee muuten kummallakin jalalla. Siinä joutu vähän mantteloimaan vasemmalla kädellä ja samalla vääntämään oikeella jalalla ja kurotella oikeella kädellä listaan. Siinäkin se loppu oli vielä ihan vaativaa liikehdintää täynnä ja huonoilla jaloilla. Koittelin vielä karsintojen vaikeinta reittiä. Se oli kyllä krimpeillä ja jyrkällä, mut se oli kyl kans vaikee. Ja vaikeella tarkotan todellakin vaikeeta. Ne krimpit oli niin liukkaita. Ekat kolme muuvia meni vielä jotenkuten, mutta sitten iski stoppi. Ois se voinu tietty työstämällä mennä, mutta päätin säästellä todennäköisiin finaaleihin.

Ja kyllähän ne 6/19 statsit riitti finaaleihin!! Täytyy pistää pojille pointsit kotiin tästä hellinnästä, vaikka puuttukin Keipsi ja Sampsa hieromasta hunajaa forkkuihin. Oli siellä kuiteski viinirypäleitä ja sipsejä. Ja lämppäseinäkin oli ihan kiva vaikka pieni, mut oli ainakin jyrkkä! Siellä aika kului rattoisasti jutustellen tulevista reissuista ja ulkoreiteistä. Sitten siirryttiin estradille. Kiipesin toisena ja olinkin ihan fiiliksissä ekasta reitistä! Alku näytti helpolta ja sit oli yks vaikee pamautus sloupperiin. No juoksin reitin alle raikuvien aplodejen saattelemana ja joku yleisöstä huusi hurmoksessa "PAITA POIS" harkitsin tätä ajatusta hetken, mutta Kaisa oli juuri kertonut, että siitä saa keltaisen kortin joten hyläsin sen. Toisaalta kaks keltastahan sitä voi ottaa.. Lähdin reitille luottavaisin mielin ja pääsinkin helposti siihen alhaalta katsomaani vaikeeseen muuvin. Päätin, että nyt jätetään hienostelut heti alkuunsa pois ja puristetaan vaan niin helkkaristi. No se toimi ja muuvi pysyikin. Sit vaan mätsi ja muuvi toppikahvaan. Se oli siinä! Eka reitti flässinä. Tuli hyvät fiilikset siitä!

Toka reitti ei näyttäny alhaalta vaikeelta ja flässäsin sen toppimuuvin asti, mutta jotenkin pieni ääni sisälläni sanoi, että elä nyt poika vaan huukkaa vaan nosta se jalka boksille. No tottelin sit sitä ja jalka lipes. Sössin pari yrkkää välissä ja sit pääsin uudestaan toppivetoon. No tälläkertaa nostin huukin nätisti siihen oikeen käden viereen ja ai kappas kun oli helppo muuvi. No toihan oli se mun "fläshibeta" ennenkun muutin sitä lennosta.

Kolmannesta reitistä ei oo muuta sanottavaa kun että olipas herkkä huukki ja se vielä melkein pysy! Neljännellä reitillä hajoilin pari kertaa alun kanssa, mut nytkyn kävin koittamassa oikeella betalla viikon päästä kisoista niin menihän se alku ja melkein loppukin. Linkkaukset jäi aina siihen pitkään vetoon gastoniin. Voin sanoa että Andy on kova ja se gaston huono.

Miesten sijat oli 1. Andy 2. Ile 3. allekirjoittanut. Naisissa 1.Roosa 2.Katariina ja 3. Anitra! Pojjaat savosta oli järkänny illaks vielä ohjelmaa ilotulituksen verran, josta sitten jatkettiin jatkomestaan. Rento meininki ja hyvin hyvää porukkaa paikalla! Aamulla kävin vielä tekemässä muutamat reitit voemalle ennen kotiin lähtöä. Finaalit ja allekirjoittaneen haastattelun voi tsekata täältä! http://vimeo.com/87261393 Katotaan jos ens kerralla kirjottelisin jotain jo ulkohommista!