Sisu Masters ja muuta

Moi taas! Täs on nyt ollu parit open-kisat silleen peräkkäin ja kävin niitä vähän kattelemassa. Ja oon kans käyny vähän ulkona kiipemässä, tosin paremmalla opastuksella tällä kertaa :)
Okei, no ekana oli Hämeenlinnassa kisat, Hänkki-nimisessä paikassa. Siellä oli semmoset 50 reittiä ja neljä tuntii aikaa. Siellä oli tosi hyviä reittejä ja aikaa oli silleen sopivasti, ettei loppunut kesken. Ja kisatuottokin meni hyväntekeväisyyteen, et silleen kiva. No ei niistä sen enempää, seuraavalla viikolla oli sisu masters.
Eli siis Helsingin Kiipeilyareenalla oli päivällä avoimet kisat, laajennuksen avajaisten kunniaksi. Päästiin sinne bouldertilaan vasta tasan kahdeltatoista ja sillonkin oli vielä valot pois kun päästiin sinne. Siellä soi semmonen dramaattinen musiikki ja aina sillon tällön valot välähti. Ekana sytty semmone välkkyvä valohalkeema, mikä kulki sen koko seinän halki ja sit meni pikkuhiljaa kaikki valot päälle. Oli niinku hiukan siisti paikka. Valkoset seinät ja patjat ja ihan pikkasen iso tila. Nii ja se liukumäki xD. Ja reitit oli niinku värigreidattu ja pisteenlaskussa arvioitiin vaan kaksyt vaikeinta kiivettyä reittiä. 119 reittiä siellä oli yhteensä ja melkeen jokasta väriä oli se kakskyt. Siel oli niinku viis tuntii aikaa kiivetä ja luulis et riittäis, mutku ei. Se on iha eri sillon ku kiipee vaan kaikki mitkä pääsee, mut tuolla ku piti miettii et mitä kiipee ja niin paljon reittei. Ja sit meni aikaa siihen ku projektois yhtä siit vaikeimmast värist. Melkeen pääsin sen, mutku se piti mantteloida sinne päälle ja se yläreuna ei ollu tasanen ni en sit selvinny siitä. Sain siit reunast kiinni kahen sormen päällä ja siihen jäi. Oli lopulta vähän kiire kiivetä niitä helpompia että sai sen kakskyt reittii täyteen. Jos ois ollu aikaa ni ois voinu kiivetä vähän vaikeempia eikä sit niit helppoi. Että seuraavalla kerralla täytyy miettii ajan käyttö vähän paremmin.
Siitä sit kisojen jälkee siirryttiin melkeen heti sinne Biitsille, missä alko se haastekilpailu. Yleisöö oli tosi paljon ja kaikki istu siellä hiekalla. Seinä oli rakennettu sinne päähän ja me oltiin melkeen eturivissä:) Ja Suomesta oli Nalle, Andy, Anna ja Eevi ja ulkomailta semmosia worldcup voittajia ja Euroopan mestareita… Että hyviä kiipeilijöitä. Ja ne oli tosiaan kaikki kaheksan tehny toisille reitin ja neljä minuuttia oli aikaa jokaisella kiivetä. Reitit näytti tosi hienoilta ja vaikeilta ja osa näytti ihan hulluilta. Oli hienoa kattoa livenä kun huiput kiipee ja vielä melkeen eturivistä. Tosin siinä edessä istumisessa oli se haittapuoli, että sai shampanjaa päälle palkintojenjaossa…xD
Tän jälkeen oli heti open-kisojen palkintojenjako. Ja sit ku mentiin takas sinne boulderhallin ja näin sen palkintokasan siellä keskellä patjaa ni jotenki arvasin mitä siit oli tulossa. Sitkun voittajat oli hakenu omat palkinnot, ni kaikki sai rynnätä hakemaan sieltä kasasta yhen palkinnon. Olin melkeen patjan reunalla ku sai lähtee hakemaan, mut jäin heti jalkoihin ja kun pääsin sinne kasalle (mitä ei enää näkyny ku kaikki ihmiset oli sen päällä kasassa), ni hyppäsin vaa siihe läjään ja kaivoin sielt sit mankkapussin. Noo, se oli vast neljäs mankkapussi minkä olin saanu kisoista että…:)