Reeniä reeniä

Morjes pitkästä aikaa! Nyt ei kyllä voi ulkokiipeilystä kirjoitella mitään, mutta omasta treenaamisesta ja motivaatiosta voisin muutaman sanasen raapasta. On tässä kuitenkin jo muutama viikko viime kirjoitteluista kun ei ole oikein aihetta keksiny ja kouluhommat on painanu päälle aika isosti.

No sitten asiaan... Oon alottanu tänä talvena uuden harrastuksen.. Hiihdon! Olli sitä kehuskeli mulle ja sittenkun herra Liukkonen kerto lisää hiihdon saloista niin pitihän se sukset hommata. Hyvää treeniä muutes, ojentajille kyytiä niin ei manttelit kettuile kevään bouldereilla ;) Oon nyt käyny muutaman lenkin heittämässä viimeviikko oli vähän huono kun ei oikein kerenny ja kelikin oli niin shaissee, mutta sunnuntaina käytiin äitin kanssa raapasemassa 16km lenkki pertsaa ja tasatyöntöä.

Kiipeillessä on tietty menny kans aikaa, ja painote on ollu boulderin puolella. Kuitenkin köydelläkin oon käyny kiipeemässä ja areenalla onkin hyvä 20muuvin reitti greidi liikkunee siellä 7c+/8a kantturoilla en oo sitä vielä päässy, mut voimakestävyystreeniä. No boulderilla on kuitenkin tullut pääasiassa treenattua ja toistaan kovempia muuveja vaan. Viime lauantaina meillä oli seuran pienet kisamittelöt, joissa olin sitten reittimestarina. Reittejä oli 4-7C:hen ja oli kyllä ihan kivat skabailut. Ollille tiedoksi, että tekasin kans yhden manttelireitin, jonka myös kiipesinn wuhuu!!! No heti seuraavana päivänä menin sitten keiville ja täytin treeniseinän otteista. Löytyy krimppiä joka suuntaan sekä muutama pinchi. Siinä on hyvä treenata, vielä kun muutaman asteen kallistas sitä seinää. Kiipesin kans lämppäriks kaikki 34 kisareittiä 24minuuttiin hiki tuli. Sit väänsin vielä tunnin hänkillä ja loppuun vähän otelautaa.

Oon tehny kans ahkerasti lihastreeniä, joka on tuottanut kait tulosta. Vatsalihakset ainakin tuntuu vahvistuvan ja front leveri lähestyy. Muuta mitä oon tehny niin punnerruksia, ojentajia ja selkälihaksia ollin ja henkan oppien mukaan. Saatte sitten nähä kevään bouldereilla miehen vahvemmassa kunnossa kuin koskaan!

Muuten elämä menee kans tosi kivasti. On vaan aika kiireinen tää kevät, kun on kirjotuksiin valmistautumista(kohta kyllä eka hissankirja jo luettu), autokoulu joka alko tänään ja jatkuu huomenna, sekä sm kisa treenit. Tällä viikolla ois tarkotuksena seuraavanlaiset treenit : 4krt kiipeily, 3krt hiihto, 1 otelauta, 1 lihastreeni. Katsotaan miten jaksaa. Ainiin Hassisen Aki kävi täällä päin ennen vuoden vaihdetta ja toi uuden treenimetodin, Kepittämisen. Kepitettiin sitten toisiamme keivillä ja pumppu tuli käsiin. Paitsi Akille joka on niin kova.

Motivaatiosta vois loppuun kirjotella, että se on korkeella. Sm kisat on tulossa maaliskuussa ja ja pihallekkin alkaa pääsemään sen jälkeen. Päivittelen tilannetta tän treeniviikon jälkeen. Näkyillään keväällä jos eksyn Turun suunnalle. Moikkamoi

-Sami