Pm kisat

Noniin pistetääs vähä tarinaa noista pm-kisoista missä tuli käytyy. Itellä meni taas matkaamiseen se yks päivä lähin täältä joskus 12 aikoihin ja olin tehtaalla noin seiskalta. Heti kun tulin ovesta sisään niin Naksu jo odottelikin, että joku veisi ulos. Käytiin vähän kävelemässä siellä lumessa, jota oli muuten varmaa enemmän kun täällä, mut lämpimämpi oli kuitenki ei tarvinnu ees kaleveita. Ekana kun tulin sisälle kuulin sen kun Kaisa sanoo että pysyt sit kaukana seinistä ettei tuu yhtään kiivettyy. No kuitenkin livahin patjalle Ollin kanssa ja se esitteli reitit mut en kuitenkaan kiivenny. Ehkä vähän kampustelin ja hiplasin otteita mut ei mitään vakavaa :D Kohta olikin sitten Suomen tiimi kasassa eli Elias, Minä, Anitra, Iines ja Helmi sekä tietty meidän valmentaja, huoltaja, lääkäri, fysioterapeutti, hieroja(eli siis hierottava) ja kaikki muut mitä nyt voi keksiä.

Lähdettiin matkaan Kaisan autolla, koska Tukholmassa oli kulma tullut jonkun verran lunta. Ilta meni autossa istuessa ja odotellessa laivaan pääsyä. Heti kun päästiin hytteihin niin vuorossa suihku ja suoraan nukkumaan joka kyllä kelpas itselle. Herätys oli puoli viisi, josta sitten aamupalalle. Ruokailun jälkeen lähdettiin ajamaan Tukholmaan keskustellen enemmän tai vähemmän kiipeilystä tai jostain muusta. Kun päästiin hallin pihaan oli meillä vielä muutama tunti odottelu aikaa joten pelailtiin Trivialia, jossa tyttöjen arvailija tiimi kyykytti eliasta,helmiä ja mua. Käytiin vielä nopeasti kahvit mäkkäristä ja päästiin sit sisälle halliin. Heti alkoi tietysti reittien ihailu ja arvailu, että mikä on kenenkin. Muutama näytti vähän helpommalta ja muutama vaikeemmalta. Käytiin kans Eliaksen kanssa kattelemassa Legend Only reittejä, jotka näytti kaikki tosi siisteiltä! Kisat sit alko ja mun eka karsinta oli tosi helppo. Pitkiä muuveja kahvoilla, lopun sloupperit oli sitten vähän nihkeempiä. Toka karsinta oli sit aika paljon omaan mieleen. Hieman hänkki seinä pelkkiä krimppejä täynnä ja pitkiä lukkomuuveja keskellä. Vaikeutta oli ainakin paljon enemmän kun ekalla reitillä ja pääsin 8 muuvin päähän topista. Karsinnoista jäi käteen kolmas sija ja sit alettiin venailemaan huomista. Suomen tiimistä kaikki pääsivät finaaleihin, kuitenkin vain yhdessä sarjassa piti taistella finaali paikasta, mutta Helmi pääsi hienosti 7 finaaliin aiheuttaen hurraa sekä kauhistuksen huutoja toisella finaalireitillä pudotessaan taistelun jälkeen pitkän matkan köyteen pääalaspäin. Pieniä jälkiä tuli, mutta tyttö vain hymyili, niin sitä pitää!

Karsintojen jälkeen ajeltiin hotellille, jossa oli sitten pieniä ongelmia varauksen ja hotellin ravintolan kanssa. Kaisa kuitenkin selvitti ongelmat niinkuin aina ja päästiin huoneisiin. Vähän aikaa rentouduttua lähdettiin etsimään ruokapaikkaa ja tytöille ostoskeskusta. Päädyttiin ihan mukavaan sporttibaariin josta sai helmille pihviä, kaisalle cribsejä ja muille hampurilaisia. Itse en niin kauheasti välitä noista pikaruoka paikkojen hampurilaisista, mutta ravintoloiden hampurilaiset ovat omasta mielestä hyvää ruokaa. Pihviinkin on käytetty kunnon lihaa ja niin edespäin. No meidän piti sit mennä kattoo Eliaksen ja Kaisa kanssa Taken 2, mutta siinä samassa kun käveltiin ylös huomattiin, että kaupat oli kaikki menossa kiinni ja tyttöjen piti viettää se pari tuntia kierrellen eri kaupoissa. Kilttejä ihmisiä kun ollaan jäätiin odottelemaan tyttöjä. Pari minuuttia ne kierteli kunnes tajusivat, että ei siellä mikään ole auki. Sen jälkeen ne ryntäs yläkertaan jossa jo odoteltiinkin :) Ajeltiin sitte hotellille ja melko suoraan petiin. Noin 10tunnin yöunet kyllä kelpas!

Aamulla syödessä tajusin, että hotellin aamupala oli huonontunut viimevuodesta mm. Pamun tuhoama vohvelirauta oli viety pois. Lisäksi ruokasalin lämpötila oli ainaki 5 astetta viileämpää kuin ulkona tai jotain sinnepäin. Kisapaikalla mentiin suoraan eristykseen ja se oli sitten sitä odottelua. Sitten oli se oman reitin näyttö. Viimestään sillon alkaa pieni jännitys jo tulemaan esiin ja on käytävä uudestaan siellä wc:n puolella. Reitti näytti aika selkeältä. Paitsi.. Se helkkarin pitkä katto-osuus mitä siinä oli. Siis sen reitin ois voinu tehä mihin tahansa muualle missään ei ois ollu niin paljon kattoo, mutta EI. Se traversas just sen koko katon läpi.. No sit se oli lisää odottelua ja jännitystä ja lämppäilyä. No sitten kun pääs kiipeemään niin jotenkin pumppu iski heti kun käännyttiin vähän hänkimmälle. Ne otteet mitä olin kattonu kahvoiks olikin pyöreitä pinchejä ja sillonkos sitä alettiin puristamaan kovaa. Runttu meni kehiin jo alkumetreillä ja ei se hyvää tiedä. Sit kun sinne kattoon päästiin niin alko ne oikeat vaikeudet. Ei se kiipeäminen siellä kun ne klipit. Vedin pitkän muuvin sellaseen kahvaan ja pyöräytin jalat ympäri niinkuin suunnitelinkin. Sitte aloin klippamaan niin hupsis mikäs se pitikiään klipata. Maailma oli kääntynyt. No sain jotenkin köyden sisään ja jatkettua viel muutaman muuvin, sit pumppu vei ja härkä putosi. Hieman ärsytti oletin, että olis pitäny pystyy parempaan. Pienen jännityksen jälkeen suoritus toi kuitenkin 3 sijan joka oli ihan kiva :) Sitten siirryin odottamaan Eliasta joka oli vuorossa vähän ajan päästä, tai no viimeisenä kilpailijana kun oli menny voittamaan karsinnat. Muistan kun se karsintojen jälkeen selitti toehuukeissa palautumisesta joka on itselle silkka mahdottomuus. Miten voi palautella käsiä jos täytyy keskittyä 110% niihin jalkoihin että ne pysyy siellä huukissa.  No sillä tavalla, että vaan heittää ne jalat sinne huukkiin. Elias kiipesin reittinsä alun rauhallisesti ja muutamassa kohdassa Kaisa jo katsoikin, että mitä ihmettä se tekee. Kun oli selvitty lipan päälle lepo otteisiin näytti jo pientä pumppua kertyvän käsiin. Silloin se alko. Toehuukit kattoon ja kädet vissiin ihan semihyvillä otteilla. Siinä alettiin jo miettimään, että pääseeköhän toi toppiin tän päivän aikana. Elias pisti kuitenkin runttaus moden kehiin ja kiipes sen reitin toppiin hienosti voittaen sarjansa! Mitali saldo oli suomelle hyvä ottaen huomioon joukkueen koon joka oli varmaan pienimpiä aikoihin. Elias kultaa, Sami ja Iines pronssia, Helmi viides sija ja Anitra 6 sija.

Täytyy ihan erilleen kirjoittaa vielä niistä kisajärjestelyistä. No melkein kaikki tuntu osaavan hommansa vaikka Kaisan pitikin välillä vähän opastaa ja vastata kysymyksiin. Mutta tuonkin kaiken paikkaa se ruoka. Ite ainakin tykkään syömisestä aina ja ruokahan on hyvää. Tuolta löyty kaikkea. Tortillat joka täytteellä, puuroa, leivoksia, kakkuja, hedelmiä, protskupatukoita päälle vielä Lokaa niin avot.

Kisojen jälkeen kränkättiiin vielä muutama tunti boulderia ja onnistuin kiipeämään super vaikeen kattoboulderin. Siinä oli vaan yks toehook niin onnistuu! Vähän koitin köydessäkin räpeltää mut siitä ei tullu kauheesti mitään. Vielä ennen laivan lähtöä käytiin shoppailemassa. Galleri ostoskeskus tarjosi monia kauppoja ja Eliaksen kanssa oltiin tehoshoppaajia ja kierrettiin ainaki 10 kauppaa. 700kruunun neuleet ei oikein innostanu kukkaroa, mutta tuttu ja turvallinen Jack&Jones tarjosin kivat neuleet pojille sopuhintaan. Ennen laivaan nousua kateltiin kiipeilyleffa joka saatiin kisoista. Swedish Meatballs, boulderointia ympäri ruotsia. Laivassa syötiin buffet ruoka ja käytiin nopeesti vähän shoppailemassa. Illala ei tarvinnu kun vähän jutella niin uni maittoi. Aamulla herätyksen jälkeen tehtaalle, jossa Kaisa teki aamupuurot ja kerkes viel vetää nopeet treenit ennen junan lähtöö. Oli kyllä mies sen verran väsyny ettei mitään kauheita suorituksia tullut, mut kivaa oli niinkun aina.

Tuli näköjään tollanen vähän pitempi malli. No ei se haittaa. Nyt alkaa itellä treenailu kevään boulderointia ja Sm kisoja varten. Ekaks kuitenkin viikon tauko kiipeilystä. Nyt on päivä numero kolme, nahat alkavat kasvaa takasin ja mankkapöly poistua elimistöstä saatan selvitä vielä seuraavat 4 päivää, mutta se jää nähtäväksi, sormet kaipaavat jo magnesiumin hellään kosketusta ja krimppaamista. Kuitenkin lihastreeniä on tehty ahkerasti Ollin ja Henkan ohjeilla. Ajattelinkin tänä talvena panostaa kans muuhun treenaamiseen kun kiipeilyyn. Esim alottelen hieman hiihtämäänkin. Eikun seuraavaan kertaan morjes.