Pm-köysi ja kuulumiset

Moi! Loppukesäkin vierähti hujauksessa, ja aletaan siirtymään kohti syksyn boulderkelejä. Niitä mä oon ootellukki jo kuukauden verran, helleboulderia tuli väännettyä useemman kerran ja niistä voisin satuilla ekaks hieman. Sit loppuun raportti Pm-köysi kisoista.

Tuli noita bouldermestoja kierrettyy heinäkuun aikana, vaikka helteet pukkas. Käytiin tuossa mm. Juonion lahdessa, missä satutin vähän nilkkaa kun putosin sellaselta korkeelta high ballilta. Ens kerralla enemmän pädejä, niin ei jää ne korkeimmatkaan vallottamatta. Kiipesin kuitenkin muutamat hienot reitit ja mm. Olkapää ongelma 6B oli hieno pätkä. Tuo seinämä sopis aika hyvin trädi käyttöön ja kyseisen reitin oli joku paikallinen kiivennytkin trädinä. No hienoa kiipeilyä ja sisältää sormi jammeja. Samalla reissulla kävin testaamassa tulevaa syksyn pääprojektia: Atlantista. Romppaisen Samin ensinousema superhänkki/katto linja todella pienillä otteilla. Huonosta kelistä huolimatta sain hiottua betat kuntoon ja jos tässä joku päivä pääsis testaamaan kuntoa ja koittas lähetellä sen loppuunsa. Hieno linja, keskellä jyrkkää hänkkiä, sopivasti otteita ja kaikki pieniä. En voi kuvitella, että paljon pienemmistä otteista vielä rupeis vetämään noin hänkillä seinällä. Hieno lisä itäisen Suomen bouldertarjontaan. Toinen mesta missä kävin on Kuopion Riverboulders. Samaisen Romppaisen kanssa koiteltiin Spice Ice projektia, joka tuntuikin vaikeammalta kun ajatuksissa. Eiköhän sen vaikeus laskeudu selkeästi kasiaan pintaan, vaikka todennäköisesti Sami sille 7C+:ssan antaakin :) Kiipesin muutamat hienot boulderit tällä mahtavalla alueella, jossa kivi on parhautta ja reititkin hienoja :) Tarjontaan löytyy kutosista tiukkoihin projekteihin asti. Koiteltiin kans Koskelan kanssa Made in Fontainebleuta, joka ei ollut vielä menossa. No meitä ei selvästikkään ole tehty fontsussa, Kuopion Sami kylläkin on. Tais kiskasta tokalla yrkällä meille näytösversion reitistä. Ja reitin vaikeus on rekisteröity 7A+:ssaan. Jos satun joskus pääsemään kyseisen pätkän niin sit kyllä taipuu fontsussakin reitit!

No sitten Pm-köysi kisoihin. Köysittely motivaatio oli reissun jälkeen aika vähässä kun pari viikkoa reissusta niin ei päässytkään enää ulos köysittelemään niin usein... No siirryin sitten boulderiin kun sitä on helpompi tehä. Pidin kuitenkin kestävyyttä yllä tekemällä circuitteja ja ne tuntu ihan hyvältä. No kisojen aikaan mentiin sit Annin kanssa helsingiin paria päivää ennen ja tehtiin kaikkea kivaa ennen kisoja. Karsinta päivänä oli hauska nähä tuttuja oli ikävä läpänheittoa Pamun kanssa ja sitä tulikin harrastettua aika paljolti. Käytiin kans tsekkaa Salmiksen uus bouldertila ja siellä on LIUKUMÄKI!! joo parasta. Ostin jo lipun Sisuunkin tästä innoittuneena. Mut siis takas kisoihin. Eka karsintareitti oli helppo ja meni aika helposti ylös. Toinen oli sit hieman vaikeempi, mutta kiipeily tuntu hyvältä, pumppuakaan ei tullut ennenkuin loppumetrejä. Sain kiivettyä reitin virheittä viimeiseen muuviin asti ja onnistuin lepäilemäänkin ennen loppua. No viimeinen muuvi oli sellanen dynaaminen ja mähän oon dynaaminen. No ajattelin mielessäni, että nyt vaan hyppy toppiin. Seuraava ajatus oli, että mitä hel***tiä vedin napalukon toppimuuvissa :D. No se jäi kuitenkin 2 senttii lyhyeks, koitin vielä pakitella alaspäin, mutta iski käteen kauheen pumpun ja sit putosin.. No sen saattoi kuulla Turussa asti. Oon reenannu selvästi liikaa staattisuutta. No anyways seuraavana päivänä oli sit finaalit ja mun sarjassa oli vaan 4 tyyppii minä, ege, arttu ja joku tanskalainen. Hetikun katoin finaali reittii tiesin et oon heikoilla. Hänkein osuus oli selvästi liian huukikas mun makuun. No lämppäilyjen jälkeen oli mun vuoro ja kiipesin hyvin puoliväliin reittiä. Sit alkoi se hänkki osuus. Eka huukki muuvi hups lipes. Sit vähän runttua ja seuraava huukki pysykin. No kädet oli jotenkin aika tukossa jo siinä vaiheessa, ja jaksoin loivemmalle osalle parin muuvin päähän jo koitin vielä jotain epätoivoista, mutta putosin. Hienot lennot tulikin kun ländäsin pää alaspäin köyteen pitkän lennon jälkeen. Eliaksen vuoro oli seuraavaks ja se kiipes hienon näkösesti sen huukkiosuuden :D yllärillä. No ei se kuitenkaan kauheesti pidemmälle menny, yhen muuvin ylemmäs. Jos oisin ite välttäny virheet hänkkiosuudella, niin ois voinu menn reitti toppiin astikkin :) En siis ollu tyytyväinen finaalejen kiipeilyyn. No mieltä lohduttamaan meidän piti sharpei kaksikon (minä ja Ojala) Sekä Pamun kanssa lähteä ulos kiipee, mut päädyttiin sateen takia mäkkärin kautta Konalaan. Hieno bouldermesta kyllä sekin. Kiipesin mukavia lepposia reittejä ja Pamu kehitteli hienoja uusia mitä tuli kans kiivettyä. Lopuksi revittiin pitkää kattoa, loppuun asti. Kädet alko olemaan tukossa, mutta pamunaattori vaan jatkoi.. Kotimatka joensuuhun kului syödessä karkkia ja nyt ollaankin kuukauden karkkilakossa.

Kommenttia kisoista: Hyvin järjestetyt! Kiitokset kaikille jotka oli mukana! Mä en vaan tajuu miks suomessa on vähiten kisaajia ulkomailta vaikka on parhaat reitit.. :( Ruotsissa on aina liikaa kattoa ja kahvaa. Suomessa krimppiä! Nähdään kivillä!!!