PM-boulderit Bouldertehtaalla

Aikuisten pm-boulderit pidettiin tällä kertaa ihan kotihallilla Bouldertehtaalla eli kerrankin sai kisa-aamuna nukkua kunnolla. Tehtaalla vanha puoli oli kokonaan käytössä eristyksenä/lämppätilana, tilaa siis oli vaikka osallistujia oliki ihan hyvä määrä saapunut paikalle.

Luulin aluksi, että karsinnat kiivettäisiin saman tapaisella formaatilla kuin finaalit eli ensin käytäisiin katsomassa reitit ja sitten yksi kerrallaan kiivettäisiin. Mutta karsinnoissa käytettiinkin mulle ihan uutta formaattia. Eli kun kiipeilijä lähtee eristyksistä, hän kiipeää saman tien kaikki reitit (joka reitin välissä 5min tauko) ilman, että niitä saa nähdä etukäteen. Siinä kun tämä asia selvisi, niin rupesi jo jonkin verran jännittämään, kun ei tiennyt yhtään millaisia reittejä odottaa. Kuitenkin ensimmäiselle reitille päästyä alkoi vaan keskittyä siihen reittiin eikä oikeestaan miettiny mitään muuta. Reitit vaikutti ihan hyviltä, kisoissa jäi kuitenkin topit saamatta, bonarit sain aika äkkiä kaikista reiteistä.

Reitit rakennettiin kisojen jälkeen uudestaan eli niitä pääsi heti seuraavalla viikolla yrkkäilemään. Ensin en päässyt mitään edes sen vertaa kuin kisoissa eli ainakin tiesi, että oli karsinnoissa vetäny ihan täysillä. Kuitenkin pikkuhiljaa rupes sopivaa betaa löytymään ja nyt on kolme ekaa karsintareittiä kiivetty. Eka rietti oli ainakin hyvällä betalla niin helppo, että rupes ärsyttämään ku en kisoissa tajunnu, olishan se siellä jo pitäny kiivetä. Tokassa reitissä skippasin pari otetta ja hyppäsin suoraan toppiin, mut kai sitä vois vielä koittaa kiivetä oikeellaki betalla... Kolmannessa oli hämybonus, mikä piti loppujen lopuks jättää kokonaan käyttämättä, ni reitti oli vähän helpompi. Kaksi viimistä karsintaa ei oo oikeestaan edistyny yhtään, toisesta en oo päässy edes ensimmäistä muuvia enää kisojen jälkeen. Ja viiminen on sellasta släbihiiviskelyä, etten oo hirveesti ees jaksanu yrkkäillä sitä. Finaalireiteistä en oo hirveesti saanu irti, mutta tuolla ne pysyy ni pääsee vielä kokeilemaan!