PM-boulderit

Eipä ne edelliset sitten ollutkaan viimeiset pm-kisat junnusarjoissa. Oli jotain puhetta siitä, että juniorit-sarja olisi poistettu kokonaan, niin että olisin nyt jo ollut aikuisissa, mutta niin ei nyt siten onneksi käynytkään. Kisat oli siis Kiipeilyareenalla Suomessa tällä kertaa siellä yläkerran boulderilla ja vähän viime tipassa päätin lähteä mukaan, vaikka kiipeilykunto on tällä hetkellä aika heikoilla kantimilla.

Rekisteröityä piti jo aamulla, mutta mun sarjalla alko karsinnat vasta viiden jälkeen iltapäivällä, niin siinä ehti hotellilla nukkua ihan rauhassa koko päivän. Raahauduin siinä sitten Suomi-Ranska jääkiekko-ottelun päätyttyä takaisin hallille hiukan katselemaan reittejä, kun niitä ei paljoa muutettu youth A:n ja meidän sarjan välillä. Kaikki näytti ihan mentäviltä, vaikka siinä muutama ote vaihdettiin huonommaksi ennen meitä.

Seitsemän meitä oli siinä sarjassa, tiedettiin siis että kaikki on finaalissa, niin mitään turhia paineita ei tullut siitä. Kolme ekaa reittiä helppoja flasheja ja sen jälkee tulikin sitten sählättyä muutamalla reitillä. Yks yrkkä meni hukkaan, kun en tajunnut nostaa jalkaa, toisella reitillä jalka lipesi ekalla muuvilla. Lopuilla reiteiltä kasaantui kanssa muutama yritys, ei nyt ihan turhia, mutta olisihan nekin olleet vältettävissä pienellä tarkkuudella. Kuitenkin kertyi topit kaikista ja menin kolmantena finaaliin. Ei noi greidit karsinnoissa mitään päätä huimaavia ollut, sanoisin, että 6b-7b haarukassa varmaan kaikki.

Finaalit olikin sitten toinen juttu. Neljä reittiä yhteensä: släbi, katto/hänkki, 45 asteinen hänkki, dyno. Aika perus kisaprofiileita siis ja vaihtelua. Ja nää finaalit menikin sitte ihan kunnolla perseelleen. Ekalla släbillä nousu jalan päälle, josta aina lähti tasapaino, niin ettei tullut ensimmäistäkään muuvia tehtyä. Siinä lähdin liian nopeesti nousemaan, oli pitäny enempi nojata sivulle ennen kuin lähtee nousemaan. Tokalla reitillä sähelsin kattopätkän niin typerästi, että voimat oli loppu kun pääsi siitä eteenpäin. Ei bonusta. Kolmannessa reitissä tipuin aina bonuksesta, en tiiä teinkö siinä erityisesti mitään väärin, ois vaan pitänyt pitää kiinni siitä bonarista. Viiminen reitti lähti hiukan paremmin, helppo dyno, perusläpsyttelyä eteenpäin, mutta tipuin topista. Ja tipuin uudestaan topista. Sitten failasin dynon, niin että jäi kaks sekuntia aikaa päästä takas seinälle viimistä yrkkää varten. Ehdin siinä just ja just hyppäämään lähtöotteille. Tällä kertaa dyno onnistu ja pääsin sinne topille. Mätsi siinä edelleen tuotti ongelmia, mutta nyt se piti ja tuli sentään se yks toppi.

Ei siis ihan nollatuloksila tarvinnut lähteä ja neljänteen sijaan riitti tuo yksi toppi. Katotaan jos nyt kesällä sais treenaamisesta jälleen kiinni ja ulkona kiivettyä kunnolla. Pohjoismaiden junnuleiri taas tulossa, tällä kertaa kohteena Ahvenanmaa, Grottan.