Pitkästä aikaa

Moro vaan kaikille! Ei oo tullu nyt melkein kuukauteen kirjoiteltua. No se aika on mennyt tehokkaasti treenatessa ja vähän jopa kiivetessäkin. Vielä äsken kirjoitettujen ruotsin esseiden jälkeen tekee mieli ilmaista itseään, joten jatkan sitten täällä!

Jossain vaiheessa tarjoitui minullekkin mahdollisuus lähetyksiin Savonlinnassa, mutta menin sössimään Tricontinentalin toppauksen. Syytä en kyllä tiedä, mutta kamalaa se oli voin sanoa, että kaivoi hieman mieltä. Kolmen tähden reitti kuitenkin ja takaisin on mentävä.. No sen jäkeen ei oikein ulkokiikku mahiksia auennut itselle joten päätin sitten treenata sisällä. Tuli vedettyä aika paljon treeniä välillä kaksi kertaa päivässä. (Aamusta sormilautaa ja illasta boulderia.) Sisällä kiipeily ei ole koskaan tuntunut niin vahvalta miltä nyt tuntuu. Kiviäkin käytiin tänä aikana etsimässä, mutta tuloksetta..

Nyt sitten eilen pääsin vihdoin pihalle kun suunnattiin kalakukkojen luvattuun maahan elikkäs Kuopioon. Romppaisen Sami oli suositellu mulle Viitaniemen boulderspottia, josta kulma löytyi useampi hieno linja. http://27crags.com/crags/viitaniemi Kun matkaa oli vielä parikymmentä kilometria niin Ville Koskela soittaa kuopiosta ja ilmoittelee, että voisi lähteä näyttämään paikkoja. Tottakai me yks opas voidaan aina mukaan ottaa! Kun sitä betaa saa niin se helpottaa asioita kummasti. Lämppäiltiin eka reiteillä Old ja Billy bong thornton. Hienoja pätkiä kummatkin toisessa vähän huukkailua ja toisessa pari timakkaa krimppimuuvia. Näiltä siirryttiin sitten Savon Partagelle joka olikin täysin kuiva. Näytti muuten hienommalta ja korkeammalta kun kuvissa! :D Pelotti hieman jo katsominenkin. No viereinen 6B highballi ylös ja putsailemaan toppia. Reitti on jotain 7A/+ läpsyttelyä vikaan muuviin asti joka on aika kuumottava ja myös vaikea. Siihen muuviin se itselläkin jäi useasti ja päätin sitten jättää ensikertaan, mutta varmasti on palattava tuon reitin takia. Menee ehdottomasti hienoimpiin reitteihin mitä olen koittanut/kiivennyt. Samaisella kivellä sijaitsee myös korkea släbi nimeltään Vuoden släbi two pitches. Omaksi yllätyksekseni sain kiivettyä tämän reitin. (luitte siis oikein se oli släbi eikä mikään helppo sellainen!) Putosin kyllä useamman kerran lopusta jossa se kruksi olikin, mutta lopulta se meni! Korkeutta tällä komeudella taisi olla jotain 5-6metriä ja toppaus otteet ovat aika slouppaavia, alkukaan ei ole mitään kahvoittelua vaan ihan kunnon släbi kiipeilyä. Saatiin koko komeus videolla. Pistän linkkiä kuhan tulee nettiin. Jatkettiin matkaa Rantakivelle jossai sijaitsee Karate niminen 7C slouppi traverse. Auringossahan ne sloupit oli ja kitka ei ollut mikään huippu, mutta työstämisen ja parin huonon sekä hyvän yrkän jälkeen pääsin toppiin. Eka koittelin reittiä ozoneilla kun ajattelin että se sisältää huukkeja, mut ne tahto lipsua yheltä pieneltä jalikselta. No sitten tajusin, että munhan betassa on vaan yks huukki joten iskin diamondit jalkaan ja kiipesin sen pois :)

Voin lämpimästi suositella Viitaniemen reittejä ja erityisesti Vuoden släbi oli yksi hienoimmista linjoista mitä olen kiivennyt. Korkeutta löytyy tekniikkaa tarvitaan kivenlaatu ei voisi muuttua paremmaksi. Pitää sinne vielä palata kun jäi Partage ja yksi pikku 8A kiipeemättä. Respektit Samille ja Kuopion posselle kun ovat jaksaneet tehä duunia tuonkin mestan eteen.

Huomenna lähen lähikaltsille testailemaan pitkästä aikaa köysiboulderointi projektia. Rocinante himottas kans kiivetä uudestaan jos se on kuivana. Eiku hyviä kiipeilyjä kaikille!