Perussettii etelästä

Moro! Ulkoboulderi kausi on aloteltu ja sm kisoihin valmistautuminen on loppusuoralla, jonka jälkeen köys lentään kaappiin talveks ja kiipeen loppukauden ulkona, jonka jälkeen rankkaa treeni sisällä. Boulderi alko rullaamaan yllättävän hyvin ja sainkin pariin viikkoon tikistettyä pari hienoa nousua ja hyvää edistystä Hypergravityllä, johon toivon vielä kelejä tämän vuoden aikana. Kans Globalisti on korkeella omalla listalla, ainiin ja Kito feissin projekti, joo kaikki Sipoossa tuossa ajokielto kylttien ja porttien luvatussa maassa.

Alotellaan tän kerran stoorit, vaikka tosta ulkoboulderoinnista. Taisin jo viimeks mainita, että olihan se Anssi oikeessa sanoessaan et meitsi tykkää kyl boulderoinnistakin. Ollu tosi laadukasta settiä pari viikkoa kelien ollessa täydellisiä ja sessioiden jatkuessa iltamyöhään valojen avustuksella. Nimi kaiman eli Haapakosken kanssa ollaan kiivetty Sipoossa parin viikon aikana varmaan lähemmäs kymmenen kertaa. Hypergravityn ja Globalistin lisäks käytiin kerran Hattori Hanzo sektorilla, kun Haapis oli pitkään ettiny jotain jonka sais messiin koittamaan yhtä mahdollista projektia sinne. No ekalla kerralla Sami harjaili reitin puhtaaks ja kokeiltiin vähän betoja kuntoon, alku kuitenkin osottautui erittäin vaikeaksi. Toka setti oli sitten vahvemmassa kunnossa ja löydettiin kans alkuun toimiva beta. Kyseessä on sen verran siisti reitti, että olin sopinut lauantaille et menisin Hypergravitylle, mutta oli pakko vaihtaa suunnitelmia, kun projekti jäi niin vähästä kiinni! No lauantai oli hyvä päivä ja sain kiivettyä reitin, joka on ehdottomasti parhaimpia tänä vuonna kiipeämäni reittejä. Täydellinen paketti: erittäin voimallinen alku, jossa myös tosi kryptinen jalkabeta, jonka jälkeen pitkä underi lukko, joka johtaa fontsu tyyliseen toppaukseen herkillä jaloilla. Pamun kanssa nimeä brainstormattua päätin nimetä reitin Bloody Baroniksi ja paiskasin greidiä sen maaagisen 8A:n verran. Vaikein kiipeämäni boulderi tähän mennessä for shure! Samikin lisäilee oman nousunsa kyseiseen reittiin lähiaikoina. Lisäksi ensinousin samaan kiveen toisen herkähkön 7aparin, topin likaisuudesta päätellen ja parille kaverille viestittelystä ilmeni, että sitä ei ollutkaan kiivetty aiemmin. No nyt on täysin puhdas ja hyvät muuvit tuli siihenkin, nimenä Oppipoika. Putsattiin kans kaks ihan siistiä ehkä keskiseiskaa olevaa boulderia, mutta ei jaksettu niitä enään kiivetä, jotain miksi palata sinne! Kaikenkaikkiaan loistava lisä Sipoon tarjontaan.

Pamautin myös kovimman boulderflässini tänä vuonna reitillä Style Wars 7C+. En osaa vaikeudesta kommentoida mitään, koska reitti meni lämppärinä ja ihan ihmeen kevyesti. No ei vois enempää meikäläisen reitti olla. Tollasia yli kasin reittejä kun ois niin vois tapahtua ihan kummia ekalla yrkällä. Erinomainen reitti vähän nihkeellä paikalla. Hyvää kiveä ja siistit sisätyyliset muuvit, täytyy latailla betavideota jossain vaiheessa. Ennen ulkokiipeilyjä vedin pari treeniä missä kampustelin, vedin yhenkäden leukoja ja roikuin beastmakerin keskilistassa eri kulmissa, alko kiipeilykin kulkemaan. Erityisesti voin suositella yhen käden roikuntoja otelaudassa (helppo soveltaa omalle tasolle eri otteilla) Netistä löytyy lisää ohjeita niiden tekemiseen, mut ite suosin ainaki nykysen crossfit staran Chris Webb Parsonin ohjelmaa jonka löytää vimeosta. Oiva tapa saada hermotusta talven aikana.

Vaikka innostus meni aikalailla ulkokiipeilyssä niin nyt oon vetäny viimeviikon vähintäänkin tosi kovaa treenii kisoja varten. Ollaan höylätty reittejä salmiksessa ja käyty ottaa tatsii Tapanilan kisaseinään. Kunto on pysyny kesän köysittelyistä aika hyvänä ja ollut tosi kivutonta alkaa taas treenaamaan. Viimeset treenit on lupaillu kans hyvää kisoja varten. Oli kans tosi jees et käytiin Eliaksen kaa testaa Tapanilan seinät ja ollaan menossa kans ens maanantaina. Seinässä on tosi paljon eroja Salmisaareen mikä on toisaalta hyväkin. Seinä on paikoitellen paljon loivempi ja kans vähän lyhyempi, mikä muuttaa kiipeilytyyliä pienempiin otteisiin. Mikä on siistiä niin kans monella reitillä on paljon pieniä jalkaotteita, erinomainen seinä treenata siis varsinkin Suomen ulkokiipeilyreitteihin, täytyy käydä kisojen jälkeen tekemässä pari vaikeeta reittiä tonne! Tulkaa kaikki kynnelle kykenevät kisaamaan tai ainakin jos ei kisaaminen nappaa niin kattomaan, varmasti hyvä show tulossa, nähdään siellä!

Tuli kans harjoteltua uutta treenimetodia elikkäs siis kyseessä renkaat. Kaverini Teemu Ojala on pitänyt jo useammassa Suomen hallissa rengaskursseja kiipeilijöille ja en oo ite kertaakaan päässy paikalle, joten otin mieheen yhteyttä ja kyselin oisko mahdollista saada joku treenikerta johonkin Helsingin halliin, että käytäs kiipeilyn ja kuulumisten vaihtamisen ohessa läpi hyviä oheistreeni liikkeitä, jotta sais vähän kroppaankin voimaa ja alkas manttelit jne menemään vähän sujakammin. Lisäks noiden avulla saa hyvin pidettyy muunkin kropan kunnossa. Käytiin läpi esim. erilaiset punnerrukset (normi, sivulle,Butterfly, archer ja olympia), erilaisia perusliikkeitä joissa riittää itelle ainakin haastetta näin alkuun sekä lisäks mielenkiintosia voimisteluliikkeitä, mitä ei tarvii ihan heti ajatella :D Haaveena ois saada frontleveri renkailla talven jälkeen, katotaan miten menee! Täytyy kirjotella lisää rengastreeneistä, kuhan pääsen kunnolla niiden makuun tässä talven aikana, mutta hyvä fiilis niistä on jo nyt.

Nyt vetämään vielä vikat kovat treenit salmikseen, se on moro!