Openeita ja Pm-kisoja

Tässä on nyt ollu kolmet kisat peräkkäin joka viikonloppu, ni kerron vähän niistä…
Kalakukkoboulder oli ekana Kuopiossa, taas Voemalla, missä on nyt jo muutaman kerran tullu käytyä, kun meillähän on se mökki aika lähellä Kuopiota. Mutta siis neljä tuntiä taas oli aikaa ja tais olla ainakin 50 reittiä, elikkä ihan monentasoista kiivettävää löytyi. Tykkäsin kyllä niistä Kuopion reiteistä, ne oli enemmän teknisiä ja semmosia missä ei niin paljon tarvinnut voimaa. Tai siis ne reitit mitä itse kiipesin ja kokeilin, niin ei jääneet voimasta kiinni niin kuin aika moni reitti usein mun kohdalla jää, mutta siis kivoja reittejä.


Seuraavana viikonloppuna lähettiin Köpikseen junnujen köysi Pm-kisoihin. Seikkailtiin taksilla jonnekin kaupungin syrjäseudulle tehdashallien taakse ja sieltä löytyi sitten Blocks&Walls -niminen halli, jossa kisat pidettiin. Halli oli iso, josta löytyi boulder- ja köysiseinät. Kisaseinä ei ollut kovinkaan korkea, mutta profiilia löytyi monenlaista. Kaikilla sarjoilla oli omat karsintareitit, meidän youth a sarjan reitti oli hänkillä. Otteet eivät olleet mitään isoja kahvoja, ihan suht hyviä kuitenkin. Muutamia slouppejakin löytyi joukosta, mutta reitti oli yllättävän pumppaava. Se eka karsintareitti ei mulla sujunut yhtään hyvin, tuli koko alku kiivetyä tosi rumasti ja siten tuli pumppu ja aika äkkiä putosin jyrkän hänkin alussa. Tämän jälkeen oli onneksi melkein pari tuntia taukoa ennen kakkoskarsintaa, joka sijoittui släbille. Reitti tuntui paljon helpommalta kuin ensimmäinen ja otteetkin oli vähän parempia. Ei mitään minigrimppejä ja ne oudot pallonmuotoiset puustatehdyt sloupitkin olivat iha hyviä. Siinä ei edes tullut niin pahaa pumppua, mutta tokavikalla jatkolla sähläsin jalkojen kanssa ja kädet lipes. Mutta en nyt hirveesti rupeis kehumaan karsintareittejä, koska esim. tokassakin muutama toppas ja muut tuli aika tarkkaan samassa kohtaa alas ku mäki. Kaikki kuitenkin meni finaaliin, mikä oli ihan hyvä.


Aamulla surkean hostelliaamupalan jälkeen lähdettiin lämppäämääm finaalireittiä varten ja onneksi ei kauaa tarvinnut odotella, ennen kuin pääsi kiipeemään. Meiän finaalireitti alko suoralta ja kääntyi sitten hänkiksi. Pääasiassia grimppiä pari kahvaa ripoteltu joukkoon. Heti alussa sähläsin yhden jatkon kanssa, mun olis pitänyt klipata se yhestä kahvasta sen kulman alta, mut eei, ku menin eteen päin ja huomasin, etten saakaa klipattua sitä sieltä, ni palaan takas päin, ja rupesin vielä mätsäilee käsiä jossai pikkuotteessa ennen ku klippasin! Siinä kohtaa mietin iteki että mitä hittoa oon tekemässä. Ni tähän meni vähän voimia, mutta pääsin lopulta ihan suht pitkälle. Siinä lopussa oli ihan pumpussa ja en saanu klipattua sitä yhtä jatkoa siitä grimpistä, ni vedin vaan pari muuvia eteenpäin ennen ku putosin ni niistä sai vielä pisteet. Mutta mulla kävi silleen ihan hyvä tuuri, että aika moni vaan mokas siinä finaalireitissä, ni nousin karsintojen jälkeen seittemännestä kolmanneksi.


Ja nyt oli Tallinnaopenit. Neljältä lauantai aamuna herätys ja lähtö Helsingin satamaan kokoonpanolla, mä, Lauri, Henkka ja Elsa. Järkyttävä lumimyrsky, näkyvyys jotain 15m. Suurin osa matkaa ajettiin jotain viittäkymppiä motarilla, ja myöhästyttiin ekasta laivasta. Me oltiin jo vähän niinku luovutettu ja aateltu jäädä hesaan kiipee, mut sit me keksittiin: seuraava laiva! Joo eli päästiin siis sittenkin tallinnaan ja vielä ihan ajoissa kisoihin. Ronimisministeerium oli ihan hyvän kokonen halli, missä oli iha reilusti seinäpinta-alaakin. Reitit oli laitettu tosi järkevästi käytännössä silleen, että joka kohdasta meni vaan yks reitti, eikä porukkaakaan ollu liikaa, ni pääsi tosi hyvin kiipeemään. neljä tuntia aikaa 45 reittiin, missä oli ihan kiitettävä määrä vaikeita reittejä. Muutama ihan hauska hyppyreitti, tosi paljon teknistä kiipeilyä, pari helppoa reittiä ja ehkä noin 15 reittiä mille ei ollu mitään asiaa. Pääsin kyl muutaman vähän vaikeemmankin reitin, mutta nyt tais tulla vihdoin semmonen kisa boulderliigan missä tuli vähän eroja sinne kärkeen miehissä ja naisissa. Ei ehditty ihan kattoo finaalia kokonaan, piti lähteä laivaan, mutta upeita reittejä näytti olevan.


Seuraavaks sitten joululoma ja treeniä ja sen jälkee vois ehkä lähtee jyväskylän kisoihin kattoo mikä meininki…