Norjan reissu ja treenailuja

Kun loppukesän kuviot oli selvillä niin päätettiin lähteä elokuulle suunnitellulle Norjan reissulle jo kesäkuun alussa. Ainut tavoite meillä oli käydä Lofooteilla ja varattiin aikaa 10 päivää ja päätettiin, että liikutaan sinne minne halutaan tuona aikana. Itseä hieman harmitti lähteä reissuun puolikuntoisena, koska sormivamman ja pääsykokeisiin lukemisen takia jouduin pitämän huhti-toukokuussa aikapaljon lepoa, josta koitui sitten hieman setbäkkiä kevään hyvälle kondikselle. Kuitenkin ajattelin, että ulkokiipeilytatsin takaisin saamisesta voisi olla hyötyä myös tulevaa etelä-Afrikan reissua ajatellen.

Kelit suosi meitä retkeilymielessä, mutta ei niinkään kiipeilyllisessä mielessä. En silti viitsi valittaa, vaikka joka päivä oli hellettä, koska taivaalta ei tullut pisaraakaan sadetta. Sainkin napsittua hyvin bouldereita pois Lofoottien klassikkolistalta. Hienoimpina olivat ehdottomasti erinomainen paukuttelu Slartibartifarst sekä Tare Baby loppumanttelillaan.. Lofootit oli niin kiipeilyllisessä kuin ihan vaan matkustusmielessäkin loistava paikka! Täytyy palata viileämmillä keleillä ja paremmassa kunnossa sulkemaan pari avonaista diiliä. Norjan puolella käin kiipeämässä myös Tromson suunnalla, josta löytyi ihan mukava keskittymä bouldereita.

Norjasta siirryttiin vielä pariksi päiväksi Lappiin patikoimaan ja pääsin myös käymään Rollon Hiidenkirnuilla kiipeämässä. Erityisesti Martti Servo kivi ansaitsee erityismaininnan. Kivenlaatu paikassa on aivan uskomatonta, reitit hyviä ja sijainti mukavasti metsän keskellä. Sinnekkin jäi vielä projektia ensikertaan. Testailin nimittäin vähän Lehtolan Janin Voimasanoja. :D Uskomaton linja, joka meni kyllä syksyn kokeilul llistalle! Vaatii vaan aikamoista kompressio ja huukkitreeniä jos sen meinaa päästä joskus!

Reissulta palaamisen jälkeen miulla oli vähän yli viikko aikaa ennen Rocklandsiin lähtöä. Kevät ei ollut mennyt ihan suunnitelmien mukaan kiipeilyllisesti, mutta odotin reissua silti. Hämmästys olikin suuri, kun Norjasta palaamisen jälkeen treenit kulkivat reilusti paremmin kuin ennen reissua. Huomenna vielä Helsingissä viimeistelytreeni ja sitten katotaan mihin rahkeet riittää :) Reittilistaa on jo tullut tehtyä läpi talven ja eiköhän siihen tule vielä lisää reittejä kun pääsee paikan päälle! :) Hyvää kesää!