Maskun uudet murikat

 Maskun vallotus 

   Latasin aikani kuluksi maastokartta sovelluksen näppäränä poikana puhelmeeni ja rupesin sillä leikkimään että jos löytyisi jotain uutta kiven murikkaa.Löysin maskun suunalta paljon kiviä ja katselin vielä ilmakuvia että näkyisikö niistä vielä kiven kokoja. Piene huuman jälkeen laitoin Tuomolle viestiä että miten olis?Aamulla Tuomo päräytti paikalle sulavalinjaisella corollallaan ja siitä otettin suunnaksi masku. Ensimmäiset kivet olivat turhan pieniä mutta toisella pysähdyksellämeni homma jo mielenkiintoiseksi.. 2 kiveä joihin saisi helppoja reittejä noin 15kpl + yhden tosi vaikean.. (ei mitään klassikko matskua) siitä jatkettiin matkaa etiäppäin.

  Hetken ajettuamme näimme karttaan merkitsemättömän muuri/kivi sektorin ja pysähydyimme siihen. Tuomo meni ja bongasi heti klassikko linjan nega muurilla.. Mietitiin hetki varmaan aika helppo mutta ihan selvä klasiikko.. noh helppo se ei ollut mutta siitä lisää syksymällä.. samassa paikassa oli myös aloittelijoille muutamakiva vertikaali reitti ja muutama 3 tähden reitti suht helppoa mutta hienon näköisiä linjoja.. jatkettiin matkaa..

 Noin 300 metriä eteen päin oli vähän joka puolella kiviä.. suurin kivi oli pienen kerrostalon kokoinen mutta kun käveltiin kivi ympäri niin siellä oli ihan selkeitä paikkojamihin reitit voisi topata ettei tulisi mitään reittejä mitä koitetaan vain kerran. Reisumme tarkoituksena oli käydä alueen kiviä vähän läpi että mihin saisi uutta settiäeli ei jääty koittamaan mitään.. pellon toisella puolella oli ladon kokoisiä kiviä mutta jätimme ne toiseen kertaan.. jatkoimme matkaa..

  Ajeltuamme hetken ja pari pientä kiveä myöhemmin matkamme pysäytti lintu! Ukkometso tuo metsien julma peto siinä vaan käyskenteli edes takasin tien reunalta toiselle ei väistynyt.Tuomo tööttäili ja nosti kierroksia autosta.. Avasin jo oven ja ajattelin että säikytän sen pois tieltä mutta samalla kun sain jalan autosta jo ulos ja niin tajusin että jos se ei autoa väistyniin eipä se varmaan ole moksikaan jos joku siinä rupeaa kimpoilemaan sille. Täytyy myöntää että se oli kyllä aika majesteettinen näky ku kun se siinä teki selväksi et kenen mailla ollaan..jopa raaka raisiossa nuoruusvuotensa viettänyt kaksikko meni aika nöyräksi.. helppohan se sieltä oli autosta oli huudella mutta ei kyllä tullut mieleenkään astua autosta ulos.. sen verran vakuuttava kyseinensulkasiipi oli.. jos tulee vastaan niin kiertäkää kaukaa! noh siinä sitten päästiin ohi mutta vandaali lintu ei luovuttanutkaan ihan niin helposti, se lähti jahtaaman meitä.. noh tuomo painoi kaasua ja sinne jäi..Hetken päästä katsoin taakseni että vieläkö se tulee niin siinä se taas jotenkin ihmeen kaupalla oli.. jatkettiin matkaa seuraaville kiville ja päätin että paljain käsin en autosta nouse..  ei löytynyt kiveä.. eikä pahanilman lintu meitä.

 Seuraavalle kivelle oli matkaa jonkun verran ja kävelyä kilometrin verran.. reissun aikana tuli kyllä vilkuiltua olan yli aika aktiivisesti kun ei tiedetty kuinka suuren siivun tuollainen lintu poloinen metsästä voi omistaa.. turha reissu maskun sika kivelle..

  Siitä jatkettiin eteenpäin ja liian pienien kivien jälkeen päädyttiin käymään ruskolla.. Olli näytti minulle joskus noin 4 vuotta sitten kartalta paikan mihin hän oli aikaisemmin kiivennyt jotain reittejä.. käytiin siellä.. oltiin Tuomon kanssa oltu sillä aikaisemin joskus 3-4 vuotta sitten.. Paikka jäi vähän unholaan kun parivuotta takaprein olimme Matildan kanssa mettä maratoonilla ja käveltiin siitä ohi ja luulin että joku julmuus oli rakentanut itselleenkesämökin siihen. Muutama kuukausi takaperin kuulin naapurilta että siinä on joku julkinen kota nykyään.. siitä innostuneena käytiin tuomon kanssa siellä ja tuomo nohevana poikana järjesti luvat alueelle. Topoa tulossa 27 ku keritään.

  Maskun paikkaankin Tuomo järkkäsi luvat.. Laitamme paikat 27cragsiin niin siellä voi sitten jokainen tehdä ensinousuja ettei alue jää 2 miehen projektiksi. mahdollisia reittejä paljon!  

Voin kirjoittaa jutun 5.14 jos halukkuutta löytyy