Loppukesän puuhastelua

Vihdoin alkaa elohopea laskemaan mittareissa ja ulkokiipeilystä voi jo alkaa haaveilemaan. Muutamia kertoja kesän aikana on tullut käytyä pihalla, lähinnä kattelemassa uusia paikkoja syksyn varalta. Suurimmaksi kiipeily on painottunut sisällä treenaamiseen ja myös aivan lomailuun, tuli pidettyä ensimmäinen koko viikon tauko kiipeilystä yli viiteen vuoteen.

Nyt alkavatkin pikkuhiljaa ulkokelien lisäksi myös kilpailut täyttämään kalenteria, joten tekemistä syksyksi ja talveksi riittää. Ulkoa onkin löytynyt yllättävän paljon kiipeämättömiä reittejä, joita innolla odottaa päästä koittamaan kunhan kitkat vielä hieman paranevat. Näkökentässä saattaa vielä syksyn aikana olla jokin pieni reissukin tulossa, mutta siitä ei vielä tarkempaa tietoa ole.

Kesän aikana vähistä ulkokiipeilyistä jäi mieleen Paraisten uusi alue jonka topo on jo julkinen. Tuli myös käytyä päivävisiitillä Hämeenlinnan ja Vaasan alueilla, joista jäivät mieleen Mustikka alueen "40 is the new 30 that was the new 20". Tämä on Sami Haarahiltusen avaama hieno kompressioreitti, joka kannattaa käydä kurkkaamassa jos siellä päin ajelee. Vaasasta jäi mieleen "Uruk-hai" sekä "Antonin reitti" joka jäi toppaamatta viimeisten sammaleisten otteiden ollessa märkiä.

Hyvää loppukesää kaikille ja hyviä kiipeilykelejäTuomo