La Pedriza

Hyvää kevään alkua kaikille ! Nyt alkaa näyttämään täälläkin kelit sellaisilta, että pääsee jo kiville ja kallioille vihdoin pitkän talven jälkeen.

Istuskelin yksi päivä tehtaalla patjan reunalla ja mietiskelin ääneen, että olisi ylimääräsiä lomia joita pitäisi saada käytettyä kevään aikana. No Suikkalan Juha kuulikin tämän ja sanoikin jo varanneensa reissun Espanjaan kohteena Albarracin ja kutsui mukaan. No innoissani rupesinkin laskemaan olisiko itselle mahdollista lähteä aikataulullisesti ja taloudellisesti ja näiden pohdintojen jälkeen pistinkin reissu anomuksen hallituksen puheenjohtajalle. Kun kotoakin lupa tuli pääsikin varailemaan lentoja, suunnittelemaan reissua ja tsekkailemaan videoita kohteesta.

No lähtöpäivä alkoi heti vauhdikkaasti kun Juha soitti aamulla, että on tuuppa ulos ni lähetään bussiasemalle. En ollut herännyt herätyskelloon ja tiesin aamun aikataulun olleen aika tiukka, joten matkaani sängystä ulos säestikin aikamoinen kirosanojen kirjo, sekä pelon sekainen olo onko kaikki tavarat mukana. Juhan volkkari onneksi kuitenkin liikkui jouhevaa vauhtia ja aamun adrealiini annoksen myötä päästiinkin linja-autoon ja matkaan.

Laskeuduttiin sitten iltapäivällä Alicanteen ja ruvettiin tarkastelemaan sääennusteita, jotka lupasivatkin koko viikoksi sateita Albarraciin. No päätettiin etsiä läheltä joku bouldermesta, jotta kerettäisiin kiipeämään ennen pimeän tuloa ja katottaisiin sitten uudelleen varsinaista määränpäätä. Lähistöltä löytyi paikka nimeltä Crevillent, tai no topo löysi, me emme... Auringon laskettua päätimme perehtyä tarkemmin sääennusteisiin, ja kun majoitusta ei oltu varattu sekä telttakin löytyi matkasta niin menisimme sinne missä keli parhaalta näyttäisi. Sadealue näytti väistävän Madridin seudun joten naviin syötettiin määränpään tiedot ja lähdin ajamaan Juhan tutkiessa toposta tarkempia kohteita lähistöltä.

La Pedriza, joka sijaitsee n.60km Madridista pohjoiseen, vaikutti lupaavalta, paitsi 27cragsistä ei hirveän kattavaa topoa löytynyt. Saavuttiin yöllä La Pedrizan kansallispuistoon ja huomattiin, että teltan pystyttäminen oli kiellettyä, mutta autossa sai yöpyä joten hotellinamme toimikin viikon verran Kia Carens. Ensmmäisenä aamuna lähdettiinkin parkkikselta aamiaisen jälkeen metsään optimistisesti pädi selässä etsimään kiviä. Kauas ei tarvinnutkaan kävellä kun kiviä tuli vastaan sen verran reilusti, että sai kiivetä koko päivän vain valkaten hyvännäkösiä reittejä.. Kiipeilystä tarpeeksi saatuamme, suuntasimme parkkipaikan läheisyydessä sijaitsevaan ravintolaan ottamaan palautusjuomat sekä tutustumaan muutenkin ympäristöön. Löysimme myös museo/opastus rakennuksen, josta saimmekin vinkkiä että alueesta löytyy oma topokirja bouldereille jonka voisi löytää lähellä olevasta Manzanares el Realin kylästä sijaitsevasta El Refugio kiipeilyvälinekaupasta. Naviin liikkeen osoite ja topoa metsästämään. Paksun opuksen löydyttyä meille valastuikin, että kyseisellä kompaktin kokoisella alueelta löytyikin lähes 2000 boulder reittiä, ja lisää tuli koko ajan. No ei tarvinnut miettiä tuleeko aika pitkäksi, ja päätimmekin jäädä koko ajaksi kyseiseen paikkaan.

Päivien ohjelma vakiintui heti, herättiin n.klo.07, juotiin kahvit ja lähdettiin parin tunnin lenkille scouttaamaan kiipeilyalueita. Lenkiltä palattuamme, vedettiin tuhti aamiainen ja siitä kiville jonka jälkeen lounas ja takaisin kiville, sitten iltapala ja sama rutiini toistui lähes joka päivä. Reissu oli huikea ja vaikkakin meillä oli vain yksi pädi matkassa sai silti kiivettyä niin paljon kuin nahat ja kunto antoi myöden. La Pedrizassa kivi on aika karkeaa graniittia ja profileeita löytyy joka lähtöön sekä greidillisestikin tekemistä löytyy aina 8B+/C asti. On highballeja, lowballeja, jokaiselle jotain ja Juhan mieleenkin löytyi myös useampia halkeamabouldereita. Ehdottomasti aion mennä tänne uudestaan useamman pädin kanssa niin valikoima laajenee vielä huomattavasti. Paikka on erittäin suosittu paikallisten keskuudessa haikkaamisessa hyvien polkujen ansiosta, maastopyöräilijöille, sportti-, trad- ja boulderkiipeilijöille. Turisteja emme kohteessa nähneet lainkaan.

Ohessa vielä linkki videoon, jossa joitain matkalta tallentuneita hekiä, Hyvää ja kitkaista kevättä kaikille !  https://www.youtube.com/watch?v=AWVxGMT4K0g