Kuukausiraportti

Ensi tiistaina tulee kuluneeksi tasan neljä viikkoa siitä, kun saavuin tänne Saksaan. Tarkoitus olis siis jäädä tänne au pairiksi ensi kevääseen asti.   Aika on mennyt tosi nopeasti ja tekemistä on riittänyt. Isäntäperheeni (myös aktiivisia kiipeilijöitä) asuu pienessä kylässä ihan luoteissaksassa, lähellä itävallan rajaa ja Salzburgin kaupunkia. Seutu on saksaa parhaimmillaan, maaseutu on laakeaa niittyä pienine maatiloineen ja ympärillä kohoavat Alpit. Täällä on mukava käydä lenkillä tai pyöräilemässä ja huonon sään varalle perheellä on oma pieni punttisali josta löytyy kaikki jumppapalloista juoksumattoon ja oma kiipeilyseinäkin. Reippailla siis saa tarpeeksi.

 Työni täällä on melko rentoa. Perheeseen kuuluu kaksi lasta, 2 ja 9 vuotta. Tehtäväni on lähinnä nuoremman lapsen kanssa leikkiminen kun vanhemmilla on menoja. Eihän se aina niin mielenkiintoista ole, mutta siivoamisen ja ruoanlaiton yms. hoitaa taloudenhoitaja, joten ei  parane valittaa.      

 Täällä kylässä ei muuten ole sen kummemmin mitään tekemistä, joten käyn usein Salzburgissa, joka sijaitsee 20 minuutin junamatkan päässä. Salzburg on mukava, pienehkö kaupunki. Ydinkeskusta ja vanhakaupunki on melko pieni, joten kävellen pääsee hyvin paikasta toiseen. Kaupungin kiipeilyhalli on keskustasta parin kilsan päässä ja siellä on tultu käytyä melko usein. Halli on lähinnä köysikiipeilyhalli mutta boulderikin löytyy. Mistään valtavasta paikasta ei ole kyse mutta tila on käytetty hyvin hyväksi ja komeat negat ovat plussaa. Kiipeilyhallilla olen myös oppinut tuntemaan vähän paikallisia (ja ei niin paikallisia) kiipeilijöitä. Perjantaina kävin kiipeilemässä venäläisen oopperalaulajan kanssa, ja eilen paikallisen kiipeilijän ja sen kolmijalkaisen koiran kanssa. Toivon vielä, että oppisin tuntemaan jonkun jonka kanssa voisi mennä kiipeilemään joitain seudun monista multipitch-reiteistä.

 Ensi viikolla täällä alkaakin sitten koulujen kesälomat ja lähdemme heti tiistaina Havaijille kolmeksi viikoksi ja sieltä Kanadaan ja Squamishiin kiipeilemään. Koitan blogata jotain reissusta kunhan vaan pääsen nettiin jossain.