Kuukauden kiipeilyt

Moro moro! Nyt viedään oikeesti viimesiä nimittäin Tj on tällä hetkellä 12, näin toisiks vikoilla viikonloppuvapailla ajattelin kirjotella jotain kuluneesta kuukaudesta ja vähän syksyn suunnitelmistakin, ennen viimeistä metsäviikkoa. Toki olin viimeviikonkin metsässä, huonoilla unilla, mutta kunnon buffetti, hyvät yöunet ja 3 kuppia kahvia niin ollaankin jo menossa Pamun kanssa treenaamaan salmikseen.

Mulla on treenit ja ulkokiipeilyt jatkunu aikapaljon köysipainotteisena, koska on sellanen fiilis vieläkin et sitä haluu tehdä. Muutaman kerran oon kans käyny boulderoimassa kovassa ja hyvässä seurassa, niin on saanu siihenkin hommaan puhtia. Ihmettelin pari kertaa et miten sitä on näin heikoks tullu kun on vaan köysitelly, mut hommahan oli vaan siinä et kun boulderoin niin kiipesin helppoja reittejä. Otin tohon väliin kaks treeniä ilen kanssa et hakattiin vaan vaikeita muuveja niin katos rupeshan sitä maksimia ja hermotusta löytymään kropasta! Nää treenit autto paljon ja sainkin kiivettyä yhen bouldermaisen 8a+:ssan kohtuu helposti seuraavalla viikolla vaikka kelit on ollu mitä on ja intin loppuhommat on vieny paljon aikaa ja voimaa. Muutaman 8a:n  oon saanu kans listalle nää on ollu lähinnä testailua sit syksylle jollon kunto on taas kovempi kun koskaan. Pientä numerolistaa kummiskin: Oon kiivenny tänä vuonna n.20 8a-8b reittiä ja boulderia. Ajattelin et jos ton luvun sais vielä hilattua sinne kolmeenkymppiin niin vois olla ihan hyvä vuos purkissa, mutta yritän kyllä keskittyä noihin vaikeempiin reittehin nyt loppuvuodesta.

Bouldertreenit oon ottanu mukaan kans sen takia, että kisoja on tulossa. Pm boulder turussa ja mahdollisesti boulderliiga kiertue, täytyy vaan suunnitella mitkä kisat kävis kun nyt niitä täytyy kiertää vaan 5 et voi sijottua hyvin. Viime talvena mulla meni treenit aikapaljolti perseelleen just ton kiertämisen takia koska kisoja oli kahen viikon välein niin sykli kärsi liikaa, voi kuullostaa jollekkin valittamiselta mut niin se vaan on, joten mietin tarkkaan mitkä kisat käyn jos meinaan käydä mitään, mut Pm boulder on saletti!

Pm boulderithan pidetään siis Bouldertehtaalla, jonne Olli ja kumppanit on kyhännyt uutta seinää vaikka millä mitalla. Jos joku siis ihmettelee miks Olli ei oo kauheesti kiivenny kesällä ja parta on päässy kasvamaan niin siinä syy! Kuvia jokainen on varmasti bongannut facebuukista ja voin sanoo et kyseessä on hyvä tila, erityisesti kisojen pitämiseen. Laaja, avoin, sopivankorkuiset seinät ja paljon erilaista profiilia: löytyy hänkkiä, laaja släbi, pienempää hänkkiä, kulmaa ja laivankeulaa, elikkäs varmasti mielenkiintoiset kisat tulossa, kaikki siis mukaan pohjoismaiden mittelöihin! Avajaisissa tosin greidit oli hieman täpäkät, mutta jospa ne korjaantus sitten kisoihin päin, muuten ei tarvii 6b+:ssan kulmaähellyksiä paljoa yritellä.

Yhen uuden boulderipaikan kävin tsekkaamassa myös ulkona, nimittäin Usminkallion Hyvinkäältä. Puuhamies ja hyvä kaverini Teemu Ojala oli löytänyt kaltsin jo kauan sitten, mutta oli silloin teknohuuruissaan teknoillut vain oikean puoleista rööriä.. No voi johtua sen ajan pädeistä sillä boulderhänkki on aika miehekkään korkuinen n.7 metriä. Teemu ja kuopion posset availi paikalle reittejä muutaman kappaleen ja kun näin kuvat ja videota niin olihan sinne itekkin pakko päästä. Lähdettiin Pyryn ja Jeren kanssa hetimiten seuraavalla viikolla matkaan ja vaikka kallio oli hieman märkä saatiin paljon aikaseksi päivän aikana. Kiipesin omat toistot kaikkiin uusiin reitteihin ja nousin vielä muutaman oman, joista Royal Hyvinkää Standard on erittäin hieno reitti! Boulderi on hieman epätavallinen sillä se seuraa loogista halkeama linjaa n25 muuvin ajan ja kulkee koko ajan viistosti ylöspäin. Mistään persemaassa yhnäämisestä ei siis ole kyse! Katselin linjaa koko alkukiipeilyjen ajan mutta se näytti liian märältä. No harjaaminen ja kuivaaminen tuotti tulosta ja otteet alkoivat olla melkein kiivettävässä kunnossa. Työstelin betat kuntoon ja muutaman yrkän jälkeen sain kiivettyä koko komeuden. No kyllä se oli jumalauta raskas paini. Käsiä ei pääse oikein mankkaamaan missään välissä ja lisähaasteen toi märkyys. Suurin osa otteista piti kuivata yrkkien välissä. Reitti sisältää erittäin hienoja otteita ja muuveja. Kiipeily ei siis ole todellakaan normaalia halkeama kiipeilyä vaan halkeamaa käytetää otteena ja toiset otteet löytyvät sivulta joten kiipeily on hyvin kompressio omaista. Myös jo kiivetyt reiti Tuonpuoleinen ja Kramppikuume ovat ehdotonta valiota greidissään. Varsinkin Tuonpuoleinen on paras 7A+ minkä olen kiivennyt ja niitäkin on tullut muutama kiivettyä urani aikana. Suosittelen käymään, vielä on tilaa vaikeille projekteille!

Mut minäpä tästä poistun koneen äärestä treenaamaan. Ei muutakun hyvää ja toivottavasti kuivaa syksyä kaikille, nähdään kivillä, kallioilla ja sisäseinillä, morjess!