kuntoraportti

Moi! Nyt kun on kotiuduttu pitkästä reissusta, ja saatu vielä muutama päivä lepoakin alle niin voi alkaa jo ajattelemaankin jotain muuta kuin tekemättömyyttä. Olin kotoa poissa melkein 6 viikkoa ja kyllähän siinä ajassa kerkee kaikenlaista tapahtumaan. Aika meni kylläkin aika nopeasti, mutta eikös se aina lomalla mene ja vieläkun oltiin reissunpäällä. Katotaan saanko koko reissun yhteen pätkään vai pitääkö kirjotella vähän lisääkin, kuitenkin tapahtunutta oli aika paljolti!

Reissun alussa meillä näytti olevan aika sateista keliä. Mitä lähemmäksi ajeltiin sitä enemmän vettä tuli. Pete jo sanoi, että pojat huomenna on turha haaveilla kiipeilystä, mutta käydään näyttämässä samille se piburger see. Pamu oli oma valoisa itsensä ja sanoi, että tottakai se on kuiva! Onneksi pete oli kerrankin väärässä ja kallio oli täysin kuiva lukuunottamatta paria otetta. Taisin jo viime tekstissä hehkuttaa tota piburger seetä, mutta se ei riitä. Kallio on aivan tajuton, ei siinä oo suoraan sanoen mitään järkeä. Kivi on niin täydellistä ja kaikki reitit ovat kolmea tähteä! Korkeutta löytyy 25-35metriin. Paikka on aivan helkkarin hieno. Lisäksi tungostakaan ei ole. Ainiin ja se ei siis kastunut sateellakaan. Kiipesin kallion reiteistä 5 kappaletta, kaikki taattua laatua. Geht's noch besser? reitti, jonka nimikin kertoo jo jotain eli voisiko paremmin mennä. 30 metrin staminapläjäys joka sisältää kaikenlaista kiipeilyä. Voimallisen alun jälkeen tulee herkempää kiipeilyä ja underi traverse ennen lopun teknistä kruksia sai kyyneleet karskimmankin nuorenherran silmiin. Näköalat ovat mahtavat ja jatkojen keräämisen jälkeinen swingi on yksi parhaita huvipuistolaitteita ikinä!! Itellä sendi tähän reittiin oli aika outo. Päivä ei ollut mikään paras ja mieli oli kehoa vastaan. Ajattelin koko ajan, että kohta putoan kohta putoan. Yhessä vaiheessa teki mieli huutaa pamulle, että ota siihen kun en ois jaksanu kiskoa itseäni takaisin ylös. No jotenkin sain taisteltua itseni ylös ja fiilis oli kyllä sitten mahtava. Niin totta pamunaattorihan onsaittas ton reitin, joka on vissiin yks kovimpia suomalaisia onsaitteja joten ei siinä. Ja voin kyllä sanoa, että ei oo helppo onsaitti!

Toinen mesta missä käytiin aika paljon oli niederthai. Siellä ei ole kalliota vaan aivan helkkarin isoja siirtolohkareita. Alkusektorit alueella on aikalailla chipattuja, mutta ei kannata niiden pilata iloa. Kun liikkuu hieman kauemmaksi metsään sieltä löytyy aivan mahtavia seinämiä. Alkureissusta kiivettiin muutamana päivänä steiler blockilla, seinämä soveltuu aivan loistavasti kunnon kehittämiseen tarjoten tasaisia voimakestävyys poketti reittejä. Gluckshormon blockilla koittelin itse gluckshormonia ja waldlauferia. Kummatkin reitit tuntuivat mahdollisilta, ja gluckshormonin lähetys olisi voinut ollakkin ihan lähellä. Langer blockilta löytyy hieno "7a" entinen 6c+ flying circus. Hienoa feissikiipeilyä ja kruksi siellä missä pitääkin eli topissa.

Loppureissusta alettiin käydä myös kalkkikivellä. Pete löysi itselleen 7c projektin götterwandlilta ja olihan siellä paljon tekemistä meille nuoremmillekkin. Ekana päivänä kun mentiin sinne oli jotain 30 astetta lämpöä eli aika hiostava. Olin edellis iltana katellut toposta yhden 8b:n mitä koitella. En itseasiassa ollut reissussa ennen sitä koitellutkaan mitään 8b:tä vaan b+ ja c reittejä :D No kun pudottaa plussan niin helpostihan ne menee. Tai no ei helposti, mutta runttaamalla. Kiipesin Odysseyksen 3 yrityksellä ja Pamun sanojen mukaan ehkä hirvein sendi ikinä. Uskon kyllä lopun muuveissa jalat lipsahti irti 4 kertaa, mutta tulipahan kiivettyä. Ihan hieno reitti. Lyhyt, mutta ytimekäs voimakestävyyttä vaativa. Pete sai kiivettyä Venuksen reissun vikana itävalta päivänä parin sössityn yrityksen jälkeen. Samana päivänä olikin aikamoinen sending fest, koska kiivettiin pamun kanssa ares. Kosteusprosentti tais tuolla hetkellä olla jotain satasen luokkaa, ja muutamat otteet oli aika liukkaita. Paikkana oli siis götterwandl. Oiva mesta sateella suurin osa reiteistä pysyy kuivana ja joistain kastuu sitten topit. Ihan kivaa kiipeilyä ei vedä kuitenkaan vertoja graniitti kiipeilylle.

Tehtiin me muutakin reissussa, kun kiivettiin.  Esim nukuttiin, syötiin ja juteltiin. Ok ei me tehty mitään muuta, mut Pirjo teki tikkilistalle merkittiin 6 toistaan vaikeampaa kirjaa! Mut siis käytiin mekin pelaa minigolfii mut se loppu parin kerran jälkeen ja tokalla kerralla valot puuttu. Myös lähellä oleva luonnon uimala Kaitzenbad tuli testattua pariin kertaan lepopäivinä. Kaikenkaikkiaan aivan mahtava reissu. Takasin tulomatkalla saatiin vielä hyvä idea, et lähetään hei kiipeemään kun kerran ruotsissa ollaan. Käytiin testaa vielä örnbergetin kallio tuttavaisemmin "örnis" ja olihan sekin ihan hieno mesta. Lähetyksiä tuli kaikille vaikka autoilua oli takana yön yli ja vähän päälle!

Nyt kun oon neljä päivää lepäilly uskaltauduin kiipeemään, sateen vuoksi sisälle. Huomas kyllä et ei hakattu kauheesti ytimekkäitä krimppireittejä nimittäin krimppivoimat oli aika kadonnut. No ton krimppirääkki treenin jälkeen ne tulee takasin, tai menee pulleyt katellaan katellaan. Tänä päivänä treenin kuvaa 3 sanaa: Kampus, hangboard ja hänkki. Noilla sit väänsin treenit ja kyl sitä loppuu kohen huomas et se krimppaaminen alkaa jo onnistua. Huomenna katsellaan jos pääsis tohon lähikaltsille koittaa projekteja ja ens viikolla ainakin kuopion hoodseille käväsemään. 
Listailen vielä muutaman hienon reitin reissusta!

Tanz de elemente: Hieno, hieno, ja kestävyys manifesti. 35metriä kiipeilyä ja profiilin ulkonäkö pettää se oikeasti hänkkää!

Ötztal szene: 25metriä kiipeilyä, sisältää kaksi kruksia ja aivan tajuttoman hienoja otteita, parasta graniitti kiipeilyä ikinä!

Geht's noch besser? : ehkä vielä parempi kun äskeinen.

Der Seewächter: Ei menny itellä, mut muuvittelin kyllä. Eka pätkä jolla on greidiä 7c+:ssan verran on jo itsessään tajuttoman hienoa kiipeilyä, ainiin ja se muuttuu hienommaksi toppia kohden!! plussana näköalat!

Uranus: Linjana erittäin hieno ja tykkäsin kiipeilystä. Sisältää krimppejä ja loppu kruksin knee-drop ja hyppy beta on aivan mahtava!

Flying circus: Hienoa feissikiipeilyä, vaikeus voi yllättää, ainakin pumppu!

Seuraavaan kertaan!