Kroatia osa 1

Tuli viikon mittainen mahdollisuus lähteä kiipeileen, joten ei jätetty käyttämättä.
Kateltiin että lähetään Finaleen in Italy, mut lentoliput nousi aamusta 300€, joten ruvettiin hakeen vaihtoehtoja. Pari klikkiä ja Kroatia nousi ykköseksi koska Norwegian airlines lensi suoraan Tsadista Splitiin ja hinnatkin oli kohdallaaan. 
Koneeseen tuli samanhenkistä porukkaa a’la Hyvinkää Teemu Ojala + lapset.  Sain Teemulta uuden topon, josta lisäilin omaan vanhaan lisäykset. Olihan kallioille uutta reittiä tullut. Sovittiin että nähdään sit kolmen päivän päästä kalliolla kun hiukan eri matkasuunnitelmista johtuen reittimme kohtaa. 
Splitin lentokentältä Citikka alle ja kohti satamaa. Oltiin katsottu että lautta Hvarin saarelle lähtee klo 10, mut satamassa selvis että lähtee 14:30. No neljä tuntii aikaa, joten mentiin kiipeen yhdelle kalliolle Splitin lähellä. Eka syötiin lammasta grillistä, joka on näköjään paikallisten ruoka tuolla  sisämaassa. Kiipeilykallio löytyi helposti ja kiivettiin pari reittiä ja sit takas satamaan. 
Laivalla sit puksutettiin tänne Hvarin saarelle ja majoituttiin pikku kylään nimeltä Milna. Hotelli on ihan meren rannalla. Milnassa asuu 40 hengen populaatio vuoden ympäri. Ai että täällä toi merenelävistä kokattu ruoka on aivan mahtavaa. 
Kiipeilemässä käytiin kallioilla, jotka oli 10km päässä kylästä,  mut tietä pitkin 35km. Pakkohan se oli oikaista semmoista peltotietä pitkin joka, pujotteli vuoren rinteille louhittua ränniä pitkin.  Joo maisemat oli hienot mut apukuski ei tykännyt kun joutui katseleen menomatkalla maisemia sieltä ulkokurvin puolelta.

 
Kiipeilypaikka oli kyllä hieno, johon oli 15min kävely semmoista pikkupolkua pitkin, joka kiemurteli rantakivikossa.  Reittejä oli kyllä 2m välein, jotain 100 kpl  johtuen kivenlaadusta, joka oli suonut otteitta sit koko senämän täyteen. Vaikeusasteet oli suurimmaksi osaksi luokkaa 6a-7a+ suht, pystysuoralla profiililla. Kiivettiin muutama reitti sit uimaan ja hiukan taas kiipeilyä, taas uimaan JTätä varten lomalle lähdetään. Täällä saarella on muutama kiipeilyalue, joten mennään sit taas seuraavaksi uuteen mestaan.

Cliffbase niminen kipeilyfirma tarjoaa kalliolla myös majoitusta, kallion nimi on Supljia Stina. Paikkana aivan upea.

Tauoillekin löytyy kivasti tekemistä.