Kroati osa 2

Kiipeilyä jatkunut nyt joka päivä. Käytiin Hvarin saarella vielä parissa paikassa kiipusteleen.

Reitit olleet enimmäkseen mukavaa kiipeilyä omalla mukavuustasolla. Jossain kohtaa on mennyt käsivarret hiukan tukkoon, mut se tunne ollut ohi yhtä nopeasti kun on tullutkin.

  
Hvarissa Velika Stiniva nimisen kylän kalliolla oli hieno kallio varjon puolella jossa innostuin koittaan jopa yhtä kasin reittiä, joka oli mukavan näköinen. Kiipeilyllisesti hieno ja vaatikin pari yritystä että sit meni. Sit mentiinkin taas uimaan.

  
Tiistaina kiivettiin vielä muutama reitti ja käytiin käppäileen Stari Gradin kaupungissa, jossa popullaa tallaillu jo parituhatta vuotta. Olihan siellä vanhoja taloja paljon. Sieltä sit haettiin ruokamestaa ja löytyi semmoinen turistin kaukaa kiertämä trukkilavoin koristeltu mesta. Se oli erinomainen valinta ruuan suhteen ja seurakin oli mukavaa, paikan omisti 99-vuotias herra, joka meidän ruokailun aikana kääri 5 sätkää ja joi muutaman espresson. Ei selvinnyt mikä se pitkän iän salaisuus sitten on.
Illalla tultiin lautalla, joka kustansi 380 paikallista rahaa takas Splitiin. Aamulla singahdettiin Rupotinen pikkukalliolle, lähelle kaupunkia kiivettiin muutama reitti. Teemu tuli kiipeen kans parireittiä ennen Splitin shoppailupäivää.
Lähdettiin itsekin kierteleen vanhaa kaupunkia, joka on Unescon perintö listalla. Kaupunki, olihan se vanha. 
Torstaina ajeltiin Omiš nimiseen kaupunkiin hiukan Splitistä etelään. Siellä oli kallioille lähestyminen helppoa kun reitit lähti tien vierestä.  Päivä kiipeiltiin ja takas tulomatkalla syötiin taas merenherkkulautanen kahdelle, on ollut lyömätön setti jo useampana päivänä, joka kerta tosin eri herkut mut toimii. 
Huomenna vielä viimeiset kiipeilyt ja lämpimistä keleistä nauttimiset sit kotiin.