Kitkojen syksy

Noniin, nyt on ollut jokunen viikko vapaata koulusta ja kelien puolesta olisi päässyt useemmin ulos kiville kuin mitä nahat on antanut myöden :) Syksyn tavoitteet on tullut saavutettua omalta osalta ja uusia hienoja reittejä saanut kiivettyä. Itsellä on ollut aikaa aamuisin lähteä kiville ja aluksi pohtisinkin, ja aluksi pohtisinkin mahdanko saada kavereita lähtemään kun porukka on töissä tai koulussa. Ollin saanut nyt useiten houkuteltua mukaan kun kelit ovat priimaa, ja uutta kiivettävää ja tsekattavaa löytyy.

Itsellä toiveissa oli saada kiivettyä muutama kiipeämätön piukemman tuntuinen reitti. Ensimmäisenä mielessä oli Rauman E8 alueella sijaitseva erittäin hieno ja "puhdas" parin muuvin jyrkkä probleema, josta sain vihiä paikalliselta puuhamieheltä Tommi Kaikkoselta. Otteet ovat onneksi erittäin hyvää graniittia, joten yrkkiä voi ottaa useemmankin ennen kuin nahat alkavat sanoa sopimuksen irti. Muutaman session jälkeen sainkin reitin kiivettyä ja nimeksi tuli "Child's Play" ja vaikeutta arvioisin olevan sen 8a:n verran.
Ohessa reitistä videolinkki: https://www.youtube.com/watch?v=TQuXPe0CpQw
Toisena reittinä mielessä poltteli Nousiaisissa sijaitseva projekti jota oli tullut yrkättyä useammankin toimesta. Linjan bongasi Kivisen Matti ja olikin todella lähellä saada kiivettyä tämän keväällä. Käytiinkin keväällä antamassa yrkkää reitille mutta kruxi muuvi jäi tekemättä. Reitti on kovaa runttausta koko kropalla, eikä levähtää voi ennen kuin on kiven päällä. Tiesin että tämä reitti sopi itselle hyvin, oli huukkeja ja krimppiä, reitti on kanttiin saakka raskasta kiipeilyä ja topin saa ottaa tarkasti koska sieltäkin voi tulla vielä alas. Tällä probleemalla tuli huomattua myös se että itselle tuntui olevan kelillä aika suuri merkitys. Useamman session jälkeen sain kuitenkin toppimuuvin pysymään (no yhtä sessiota aikaisemminkin, mutta silloin tulin topista alas tapojeni mukaan) ja reitin vihdoin topattua. Reitti on hyvä lisä Nousiainen 2 alueelle ja kantaa nimeä "Premium Lager", itselle tämä reitti antoi haastetta sen verran että annoin greidi ehdotukseksi 8a:n.
Ohessa myös tästä video: https://www.youtube.com/watch?v=Q6gsCzmB0-g

Kun tavoitteena olleet reitit oli saanut kiivettyä, olikin aika parannella nahat ja suunnata Lappeenrantaan boulderliigan osakilpailuihin, joissa kisattiin  myös SM tittelistä. Bouldersaimaa oli siisti ja hyvillä profiileilla oleva halli, ja tälläkin kertaa ainakin itse tykkäsin reiteistä ja fiiliksestä. Omiinkin suorituksiin olen ollut tyytyväinen kun molemmissa kisoissa oon ollut 10 sakissa. Naisissa kovan suorituksen teki Anitra ja toi Turkuun SM hopeaa, onnittelut :) Onnittelut myös  kaikille muille mitalisteille ja kiitokset kisojen järkkääjille ja reitintekijöille.

Kisojen jälkeen vapaat jatkui ja loistokelit myös, suunnattiinkin heti maanantaina Ollin kanssa tsekkaamaan mahdollisia uusia blokkeja ja kenties jotain löytyikin :) Aikamme metsissä kuljettuamme ajateltiin, että käydään nousiaisissa hiukan kiipeämässäkin. Olli putsasi vanhan reitin "Over Statementin" ja saikin reitin uudestaan kiivettyä hetken haettuaan muuveja. Kyseinen reitti on erittäin vähän kiivetty, kenties rehdin greidinsä vuoksi joka on 7a+.  Itse en saanut reittiä aukeemaan, joten siirryin "loogisesti" koittelemaan Millywaysiä :) Reitti on Tomi Nytorpin avaama erittäin hieno itsenäinen linja. Haettiin mulle sopiva beta muutamaan vaikeuksia aiheuttavaan muuviin. Sainkin otettua kaksi perättäistä yritystä siihen kuuluisaan toppimiikkaan asti... Sen verran jäi polttelemaan, että piti vaimolta anoa lupaa saman viikon sunnuntaina. Ajattelin että lämmöt päälle ja kiipeen reitin pois. No ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa tälläkään kertaa ja tipuin topista kerta  toisensa jälkeen.. Melkein loppui huumorintaju niinkuin akku videokamerasta, kun kymmenennen kerran valui toppiotteesta irti. Pidempi huili ja pääkoppa kasaan kun päätin vaihtaa betaa toppivetoon ja onnistuinkin löytämään siihenkin staattisen vaihtoehdon ja sain reitin topattua.

Toivotaan että vielä tulee kuivia kelejä ennen lumien saapumista, sillä ainahan sitä on jotain uutta projektia kiikarissa. Nyt kaikille hyvää loppusyksyä ja kiivetkää kovaa :) Ohessa vielä video joistain reiteistä joita on tullut tallennettua syksyn mittaan. https://www.youtube.com/watch?v=pdltIKXm_z8