Kisakausi käynnissä

Kisakausi on saatu kunnolla käyntiin, tällä hetkelle melkein joka viikonlopulle osuu jotkut kisat. Pääasiassa boulderliigaa, mutta onhan tässä sm-kisat olleet ja pm-kisat tulossa.

Boulderliiga avattiin Tallinnassa, jossa tällä kertaa vain kolme tuntia aikaa kiivetä, mutta reittejä juuri sopivasti. Hyviä reittejä, täytyy ehkä mainita ne pari reittiä, jotka alkoivat liaanilla. Toisessa iso puinen pallo, jonka kanssa piti heilahtaa seinälle ja siitä kiivetä alas toppiin. Muutenkin Tallinnasta löytyi paljon monipuolisia reittejä, oli släbiä, dynoa, kulmavääntöä, näitä liaanireittejä ja alaspäin kiivettäviä ja vielä se yksi toehook-reitti, jossa jopa roikuttiin pää alaspäin ja toppattiin siinä pelkillä hookeilla roikkuen.

Seuraavalla viikolla oli sm-kisat, jossa tällä kertaa menin kisaamaan aikuisiin, että sain vähän lisää haastetta reitteihin. Ja sit tulikin ihan reilusti lisää, samalla kun järjestettiin se haastekilpailu, niin oli sitten ulkomaailaisillekin vähän tekemistä. Aikuisten kisat järjestettiin tällä tapanilan uudistetulla puolella ja naisilla molemmat karsintareitit hieman vaihtelevalla, mutta aika suoralla profiililla. Ensimmäinen reitti aika selkeä pieniä otteita, joilla sai kädet mukavasti pumppuun ennen viimeisiä vaikeita muuveja että sai sitten varmasti pudottua tokavikalta jatkolta. En edes pudonnut varsinaisesti mistään muuvista, ei vaan kädet enää pitänyt niillä otteilla missä olin… Seuraava karsinta tuntui jotenkin kivemmalta, helppo alku, tosin sähläsin taas kerran yhden jatkon kanssa. Menin liian pitkälle, jolloin oli vaikea klipata ja siihen taas meni voimia. Putosin aika pian sen jälkeen lukkomuuvista, niinkuin jo melkeen tiesinkin ennen kiipeämistä, että tohon se jää… No, lukkovoimaa treenataan!

Siitä seuraavlla viikolla Isatikseen, jossa oli yli 200 kisaajaa ja hiukan yli 70 reittiä. Aikaa oli vaan se viis tuntia, josta suurin osa meni jonottamiseen, mutta ihan kivoja reittejä. Pääasiassa kiipeilin niitä kutosia ja yrkkäilin seiskoja, joista kaks sitten lopulta pääsin… Mutta hirveesti siellä ei ollu aikaa projektoida, enemmän vaa tuli tikkailtua niin paljon reittejä ku ehti.

Sitte oli se viikko taukoa ennen tamperetta. Halli oli sielläkin täynnä, mutta reittejä oli sen verran vähemmän ja harvemmassa, että pääsi ihan kivasti kiipeemään ilman jonottelua. Ja viidessä tunnissa ehti ihan kunnolla projektoida muutamaa reittiä, vaikken sitten lopulta niitä päässytkään, vaikka lähellä oli. Taas tuli mietittyä, että jos olis vaan aikaseemmin lähteny yrkkäilemään ni olis varmaan menny… Mutta ens kerralla viisaampana sitte!