Kisa- ja ulkokauden fiilistelyä

Morjes, nyt on alkanut varmaan useammankin sormenpäät syhyymään kiville kun syksy tarjoaa parastaan. Kivi on kylmää ja aurinko lämmittää kallioiden juurella mukavasti, hiukan kahvia termarissa ja syksyinen kiipeilypäivä on valmis.

Itsellä syksy on alkanut hyvin, ellei lasketa pientä vammaa polvitaipeessa, mutta onneksi reittejä on sen verran paljon että voi valita sellaisia joissa tulee käytettyä enemmän tervettä koipea.  Muutama visiitti on tullut suunnattua Lemun suunnille, Suikkalan Juhan tehtyä tehokasta työtä metsien haravoinnissa joiden tuloksena on löytynyt hienoja blokkeja. Juha pistikin viestiä, että nyt on tähtilinja löytynyt jota pitäisi käydä koittamassa, josko siitä vielä pääsisi ylös. Ekalla kerralla kun tarvottiin metsän läpi kivelle niin ensimmäisenä silmiin osuikin hänkki kulma jossa oli hienoja slouppaavia otteita ja heti tiesikin ettei tuo ihan ekalla yrkällä olisi menossa. Jonkin ajan kuluttua saikin jo hahmoteltua muuvit suurinpiirtein kasaan ja tiesi, että kyllä tuosta ylös pääsee. Muutama yrkkä alusta ja kerran pääsikin tunnetusti sinne lähelle toppia kun sieltä tultiin alas ja voimat ei enään riittäneetkään toppaamiseen. Päivä taukoa ja pistinkin Juhalle viestiä et lähekkö messiin jos sais reitin pois mielestä. Muutaman yrkän jälkeen onnistuinkin kapuamaan kiven päälle ja "Dragonfly" oli syntynyt, vaikeutta arvioisin olevan 7c:n tietämillä mutta mene ja tiedä.. Käykää kiipeemässä pois ja nauttikaa :)

Toinen kitkoista riippuvainen reitti joka olikin tavoitteena syksyllä kiivetä keväisen toppimiikan jälkeen oli Mataharin istumalähtö. Viime vuoden keväällä muistan kun koittelin kyseisen reitin seisomalähtöä miettisin että olen tyytyväinen jos saan tämän joskus elämäni aikana kiivettyä. Hieman yllätyksenä reitti samana keväänä taittuikin ja oli vuoro uskaltautua koittamaan kiven muita vaikeita reittejä. Tämän vuoden keväänä taittuikin Gipsy grooves samalta feissiltä, jonka jälkeen siirryinkin Mataharin kimppuun. Reittiä tulikin käytyä koittamassa aina silloin tällöin, mutta ei liian usein ettei menisi liialliseksi projektoinniksi. Muutamalla kerralla meinasikin turhautuneisuus iskeä kun aiemmin "helposti" mennyt muuvi vaatikin kovaa ponnistelua kipeän jalan vuoksi ja reitti ei tuntunut etenevän. Seuraavalla kerralla päätinkin keskittyä enemmän lämmittelyyn ja jalka ei sattunutkaan paljoa ja sain muuvit tehtyä taas pehmeästi. Muutama yrkkä alusta ja sainkin käteni toppikahvaan ja legendaarinen reitti oli kiivetty.

Ja sitten hieman kisoista, eli tampereella järjestettiin tämän vuoden ensimmäinen boulderliigan osakilpailu. Mielestäni reitintekotiimi oli onnistunut duunissaan hyvin ja reitit olivat monipuolisia ja erot saatiin kisaajien välille. Muutenkin tunnelma oli hyvä ja porukka näytti viihtyvän, oli mukava nähdä tuttuja ja pitää hauskaa. Olin kisoissa 6:lla sijalla eli yhden sijan päähän jäi finaalipaikka, olin tyytyväinen omaan suoritukseen ja kisojen järjestäjille vielä kiitos hyvistä skaboista.

Nyt itsellä onkin 3viikkoa enemmän vapaata niin koitetaan saada jotain kiivettyä ja seuraavaksi kirjoittelenkin varmaan sen jälkeen jos jotain uusia reittejä on tullut päästyä.

Nyt toivotan kaikille hyvää syksyä ja kiivetkää paljon ja kovaa :)