Kiipeilyä ja harjailua

Hyvää kesää kaikille ! Elohopean kohotessa saa nauttia Suomen lyhyestä kesästä t-paita ja shortsit päällä, kun taas kiipeilyssä tämä tarkoittaa huonoja kitkoja sekä totuttelua hyttysiin. Kesällä itse tykkäänkin eniten harjailla uusilla alueilla ja kiivetä asteen verran helpompia reittejä ja jos hyvä onni käy, löytyykin sammaleen alta vaikeampi reitti, josta jää tekemistä syksyynkin. Tämäkään vuosi ei ole poikkeus Turun lähistöltä julki tulleiden ja tulevien uusien alueiden osalta. Suurin asia topojen kannalta olikin kun Antti Pensola sai koottua Turun alueen bouldertopon, josta löytyy uusia alueita, tarkat tiedot reiteistä, alueiden sijainneista jne. yksien kansien välistä. Kun katsotaan alle tunnin ajomatkan päähän on myös ilmestynyt 27cragsiin Vihtijärvi sekä Vehmaa, molemmat ovat visiteeraamisen arvoisia paikkoja.

Itsellä kevät meni espanjan reissun jälkeen pitkästä aikaa projektoiden, jota saakin jatkaa vielä syksyllä kelien viiletessä. Tähän mennessä mieleenpainuvimmat reitit lähistöltä, joita tuli kiivettyä olivat "Nälkätaiteilija" Nousiaisista, sekä "Hirviö" Karjurockista. Jälkimmäinen onkin varsin oiva reitti lämpimimpinä päivinä, kruxin ollessa luolassa joka pysyy viileänä kesälläkin. Onnistuin myös saamaan olkapäähän vamman, joten siirryin teräsharjan varteen uusille alueille, kiiveten reittejä joita pystyi. Nyt vihdoin alkaa olka taas kestämään hieman kovempaa rasitusta, ja saakin alkaa nauttimaan taas kiipeilystä. Voin luvata että on tulossa hyviä uusia alueita vielä jokaiseen makuun, kun vielä tovi saadaan askarreltua.

Tulihan sitä käytyä ekstempore reissu Ruotsin Bohusläniin Juhan kanssa. Reissu oli erittäin hyvä, vaikkakin takaisin pitää vielä mennä kelien ollessa paremmat. Erittäin hieno paikka, ja tulihan sitä kiivettyä myös ensimmäinen trädiliidi johon lisämausteen asetti vielä märkä halkeama sekä siellä aikaa viettänyt käärme. Muutama reitti tuli tallennettua myös videolle: https://www.youtube.com/watch?v=fSQ00gkn8PQ