Kevään ulkoiluja

Nyt on ulkokelit alkaneet jo jonkin aikaa sitten, hiukan vaihtelevassa ja haastavassa kevät säässä. Jonkun verran on tullut käytyä kivillä niin Turun lähistöllä kuin Ahvenanmaallakin ja jotain saatu kiivettyäkin. 

Aloitetaanpa vaikka pääsiäisestä,jolloin lähdettiin pääsiäiseksi Välimaiden poppoon kanssa kohti affista. Ensimmäinen asia mikä tulee mieleen, oli se kylmyys, muutama aste lämmintä ja pohjoistuuli... No kitkasta ei voi ainakaan valittaa.. Tuli kiivettyä muutama itselle uusi reitti, joista mieleenpainuvimmat oli Supermartikaisen assis ja Game Over. Ensimmäistä kertaa päätin, että koitan hiukan alueen vaikeampia reittejä ja niistä itselle jäi päällimmäisenä mieleen Dodo assis. erittäin hienot ja tarkat muuvit ja tämä reitti jäikin kaivelemaan ja varmasti tulee yrkättyä seuraavalla reisulla. Joitain videoklippejäkin jäi käteen, mutta kuvaaminen unohtui kun koitti pysyä lämpimänä.

Sitten hieman juttua turun alueen kiipeilyistä. Kevään aikana on lähistölle ilmestynyt huomattava määrä uusia reittejä, joista suurin osa löytyy jo 27cragsistakin. Kaupunkialueille lisäystä on tullut ainakin Luolavuoreen Kivisen Matin ensinousema highball "Saran kirahvi", Puistomäkeen OPM:n uusi tähtireitti "Pansyboys" sekä Konttisen Mikon bongaama täysin uusi kivi Jyrkkälässä, josta löytyy 3 reittiä välillä 6C-7C. Kaupunkialueiden ulkopuolelta, ainakin Mietoisista löytyy uutta niin higballeista pitäville kuin normaalikorkeuksissakin viihtyville. Myös Ruskon kivelle on tullut uusi tekninen ja hieman kitkariippuvainen vaikeampi haaste "Iltarusko", jonka Olli sai kiivettyä pois mieltä askarruttamasta Vapun alla. Ja vielä ainakin yksi alue lähistöllä on paljastamatta suuren yleisön tietoisuuteen, josta löytyy lähes jokaiselle erityyppisiä haasteita lähinnä hyvällä kivenlaadulla.

Laitetaan vielä muutama video liitteeksi, hyvää kevään jatkoa kaikille ja hyviä kiipeilyjä !  Iltarusko https://www.youtube.com/watch?v=gR3x4oLOqbM
J
oitain uusia https://www.youtube.com/watch?v=27_Mhfyp-j8