Helsinkicityboi

Tässä junassa istuskellessa on hyvin aikaa, joten ajattelin et voisin vähän kertoa kuulumisista ja listailla vaikka muutaman reitin viime kuulta. Muutin siis Helsinkiin tuossa Toukokuun alussa ja vaikka tämä kuukausi on ollu aika sateinen niin oon silti saanu aika paljon kiivettyä. Siistiä on kans uus syykkeen nousu köysikiipeilyn saralla. Viimevuos meni aikapaljolti boulderoidessa, lukuunottamatta kesäkuuta, mut nyt oon kyl enemmän innoissani tosta köysikiipeilystä.

No siis sairaan siistiähän tää on ollu ensinnäkin siks et on päässy itteensä parempien kiipeilijöiden kanssa treenaamaan. Kans treenipaikat on ihan eriluokkaa ja myös sisällä on kiva käydä silloin tällöin, varsinkin nyt kun on sadellu joka toisena päivänä niin salmisaaribouldersit pysyy kyl kuivana! Kaikinpuolin Helsingissä on ollu kiva asustella. Meidän kodin lähellä on hyviä lenkkipolkuja varustettuna hyvillä maisemilla, lisäks tunsin täältä jo entuudestaan aika paljon porukkaa niin kiipeilyseuraa löytyy ja oon muutamia uusia tuttujakin saanut.

Projektitili on avattu aika monella rintamalla kokeiltu on jo mm. Kärä dagbok, Hypergravity ja Estrella. Kaikki tuntuu ihan mentäviltä, joka on aika siistii! Pitää vähän aikaa niihin sijoittaa ja köysikunto paranee, joka kerran jälkeen. Varsinkin jyrkkä Kärä Dagbok vaatii hyvää voimakestävyyskondista. Estrellan krimppialku oli ihan kiva, mut pitää venailla viileempiä kelejä et sen saa kiivettyä. Nummi on muutenkin mun lemppari köysirintamalla. Sain tältä vuodelta ekan reitinkin kiivettyä Nummesta: Adlon. Reitti pitää sisällään tiukan alkuboulderin, jonka jälkeen sormekasta, teknistä ja jatkuvaa kiipeilyä toppiin. Meni yllärillä tokalla yrkällä vaikka tosissaan köysikertoja on alla alle 5. Sisäköysitreeneistä sen verran et kerran käytiin Pamun kaa mut tuli niin kauhee pumppu etten oo toiste uskaltanu mennä.. Pickkalassakin kävästiin kerran team Hammerin kanssa eli mr ja jr. Onnistuin tekemään toistonousun Pamun Hypermarioon. Reitti on suoralinja keskellä hienoa veden hiomaa feissiä ja sisältää varsin makean kattokruksin ja jopa hieman kuumottavan run out lopun. Eli jos kiipeät 7c+/8a tasolla ja liikut tuolla päin, kiipeä tämä.

Bouldereista hienoimpana voisin nostaa esiin muutamankin. Kirkkonummella Ceasar menee kyl ehdottomasti kärkeen. Reitti sisältää kuumottavan loppudynon 6 metrin korkeudessa sijaitsevaan slouppavaan lippaan jonka jälkeen on vielä jäljellä kuumottava loppumantteli. Myös viereinen Äksön Jackson on ehdotonta valiota. Ainiin ja siis Pickkalassa ja Kirkkonummen seinämällä on varmaan parasta kiveä mitä suomessa on tullut nähtyä. Peten sanoin: "Hei pojat ei täs kives oo mitään järkee, täs vois räjäyttää vaikka ydinpommin ja ykskään ote ei lähtis irti!" Samalla reissulla kiivettiin kans Totoro Grottabergerilta. Hauskan ja erilaisen reitistä tekee se, että siinä on 22 muuvia about 4-5 metrin matkalla. Ja siis se menee koko ajan ylöspäin. Kiipeily on kans enimmäkseen outoa ja paikoitellen todella outoa. Suosittelen kaikkia kolmea reittiä kyllä!

Suomen parhaan MELKEIN-kiipeilijän kanssa oltiin puhuttu pitkään Vaasan lähdöstä. Teemuhan on siis alueen pioneereja ja on ensinoussut mm. reitit Korkeajännitys ja Big gay al, jotka on aikamoista klassikko kamaa Hautuumaalla. No kun sopiva viikonloppu löyty päräytin junalla Hämeenlinnaan ja lähettiin ajamaan kohti Vaasaa. Jotkut voi pitää meitä outona kaksikkona kun meidän kiipeilytyylit on niin erilaiset. Teemu yleensä Melkein kiipeää reittejä ja mä sit kiipeän niitä, mut koitetaan kummatkin opetella parhaita puolia toisen tyylistä! Mut joo mitäs siitä päivästä vois sanoo. Oltiin klo 12 Vaasassa, lopetettiin kiipeily klo 22 ja se oli mun paras kiipeilypäivä, niin määrällisesti, kuin juttujenkin kannalta :D Kiivettiin ekaks Hautuumaalla viis tuntia Teemun kanssa kahdestaan, jonka jälkeen Seinäjoen mies Jukka Törmä liittyi seuraamme. Jukka sit esitteli parhaita reittejä muutamalta alueelta ja me kiivettiin niitä, oli paljon apua kiitokset siitä! Tämä erikoisen huumorintajun omaava (Tuntee Jollin hyvin voi selventää asiaa) otti myös todella hyvää yrkkää Poketti ja Krimppi reittiin! Teemu myös ylitti maagisen 7A barrierin ja Shadow Flashasi Poketin ja Krimpin, siitä Teemulle siis lähetysolut illalla! Mut jos pistetään jotain numeraalista juttua kans päivästä kun se määrä nauratti meitäkin jossain vaiheessa. En tajua miten, mut kiipesin 22 7A-C+ reittiä tuossa kymmenen tunnin aikana. Jokainen reitti oli eri ja uusi. Hienoimpana voisin nostaa ehdottoman top-3 ryhmän. Sirkus, Uusiks meni ja Ylityö. Sirkuksesta kaikki on varmaan nähny videon, jos et ole käsken katsomaan! Uusiks meni: Krimppejä ja pari huukkia hänkillä, oli lähellä mennä flässinä, mut mokasin ja kiipesin tokalla. Ja ylityö, tän oon halunnu kiivetä sillon kun näin ekan kerran northern lightin. Loistava kaikki irti dyno täydelliseen kahvaan, yhen käden swingi ja mukavaa kiipeilyä toppiin!

Siinäpä kaikki tällä kertaa, koitan kirjoitella jatkossa hieman tiuhempaan tahtiin! Jos muuten haluaa pysyä kärryillä mun menosta ja niin päivittelen aika usein kuvia Instagrammiin: http://instagram.com/samppako_ . Tästä on hyvä jatkaa, onnea ja menestystä projektejen kellistämiseen tai sit vaan muuten vaan kiipeilyyn, jokainen tavallaan! Hyvää Kesää!