Em kisat

No nyt on käyty kattomassa ihan em-kisatkin. Matkasin tänne Pamun luokse jo torstaina ja käytiinkin vetämässä kevyet viimeistely treenit salmisaaressa. Tuntui aivan mahtavalta kiivetä uusia reittejä ja olo oli vahva. Aamulle kentälle, Helsingistä mukaan Katariina, Pamu ja Sami, jonka jälkeen Köpikseen. Pienen etsinnän jälkeen löydettiin Kaisuli ja Elias. Lennettiin Zurichiin, josta jatkettiin matkaa autolla Grindelwaldiin. Ekalla ruokailu pysähdyksellä selvisi, että sveitsi on kallis maa..

Mentiin heti hotellille, ja huoneet olivat hieman kummallisia mm. vessanovi oli läpinäkyvä ja lukoton. Levon jälkeen suunnattiin kisapaikalle, jossa pysty pelaamaan sulkkista ja pingistä! Jee tekemistä lapsille, kun Kaisa ilmoitti meidät kisaan ja kävi techical meetingissä. Illasta taas syömään, ja sitten hotellille painimaan kunnes vihdoin pikkupamukin väsähti.

Aamusta selvisi, että ainakin hotellin aamupala oli hyvä. Syötiinkin oikein kunnolla, ja mieli oli edelleen luottavainen kisojen suhteen. Ekaa kertaa luottavaisuus vähän heittelehti kun nähtii reitit. Missä ne hänkit on?? Släbiä ja suoraa muutama ehkä 10 astetta hänkki seinä ja pari muotoa. Ainiin ja helkkaristi bokseja, ei krimpin krimppiä, mikä vitsi tää nyt oli. Muutama reitti kuitenkin näytti ihan kiivettävältä. No tietysti ne purki just ne reitit tai muutti helkkaristi vaikeemmaks kun tuli meidän vuoro kiivetä... Meillä oli Eliaksen kanssa aika paljon aikaa ennen karsintoja, joten voitiin ihan rauhassa katellan muiden kiipeilyä. Paria tuntia ennen raahauduttiin lämppäriin, ja aloitettiin kiipeily. Pian koko keivi olikin täynnä porukkaa, ja sitten päästiin ihan lavalle asti kiipeemään. No ekalla reitillä kisa meni jo huonosti. Mulla meni 4 yrkkää, että sain kiivettyä helpoimman reitin, joka ei todellakaan tuntunut helpolta. Seuraavaan reittiin, meni 5 yrkkää ja loppuihin meni sitten loput, muttei toppeja. Reitit oli aivan liian teknisiä ja otteet oli pelkkiä krimppejä. Jos saisin itse greidata reitit ne ois varmaan jotain 7B-8B tasoa, tai ainakin liian teknisiä mulle. No opittiin ainakin, että pitää alottaa boksitreeni jos haluaa kiivetä kisoissa, ja venyttely.

Seuraavan päivän finaalit oli hienoa katsottavaa, kun reitit olivat vaikeita ja kiipeilijät kovia. Ajomatka Zurichiin oli pitkä ja matkalla syötiin jossain paikallisessa pubissa, mutta ruoka oli ainakin hyvää. Pitkän lentomatkan jälkeen oltiin takaisin Suomessa ja päästiin nukkumaan. Kisat oli ainakin itselle pettymys. Kunto tuntuu paremmalta kuin koskaan ja silti kisat menee ihan perseelleen. No se johtuu noista ranskalaisista reiteistä, ei oo nimittäin menossa. Käytiin Pamun kanssa eilen vetämässä iltatreenit Raubitteriä varten. Vähän voimaboulderia ja kampusta, silloin oli kyllä menossa kaikki. Reiteistä se on kiinni ei miehestä. Tai sitten siitä ettei mies osaa kiivetä reittejä, choose your own! Näihin tunnelmiin.
 http://youtu.be/FQOFAHprVdI ">http:// http://youtu.be/FQOFAHprVdI kuvia