Atlantista ja imatraa

Morjes! Pari viikkoa sitten oli muutama päivä hyvää keliä ja se tuli käytettyä ihan tehokkaasti hyväksi. Muutama reitti mulla oli ollu mielessä jo pitempään, nimittäin Atlantis savosta ja sitten vierailu Imatraan uudelle hot spot alueelle Jollin metsiin.

Ekana oli siis vuorossa Atlantis. Ajeltiin Aleksin kanssa sinne perjantaina heti pikimiten, kun päästiin koulusta pois. Tuolla on aika hyvä käydä vaikka koulunkin jälkeen, jos siis pääsee joskus yhen aikoihin pois, matkaahan on vaan se 100 kilsaa. Mukava maanomistaja oli maalailemassa taloa ja muisti meidät vielä viime kerraltakin. Ajeltiin kiven viereen ja heitettiin pädit alle. Lämppäilin vähän lopun kahvatraversella ja alun muuveilla. Kitka oli huomattavasti parempi, kun viimeksi. Sain kaikki muuvit kasaan helposti paitsi pitkän muuvin sloupperiin joka on reitin redpoint kruksi, mulla jalka lipes aina viimesellä ratkaisevalla hetkellä. No varmaan 10 yrkän jälkeen siihen yhteen muuvin päätin, että on keksittävä jotain uutta. Löysin toisen tavan kiivetä! Pitkän muuvin sijasta teen pienen vasemman käden heiton huonoon hymynaamakrimppiin ja otan jalanswingin siinä. Tästä asennosta sitten lukotan oikeella vasurin sloupperiin ja siitä seuraa vika vaikee muuvi pitkä muuvi kahvaan jota ei nää. Muutama yrkkä alusta uudella betalla ja reitti meni! Meno tuntui vahvalta ja fiilis oli hyvä, pitkästä aikaa sai kiivettyä jotain oikeesti vaikeeta. Boulderi tuntu kyl ihan olevan sieltä vaikeimmasta päästä mitä oon kiivenny. Soittelin Romppaiselle heti nousun jälkeen ja ilmottelin, että toistonousu oli tapahtunut. Vahvistelin vaikeutta sinne 7C+/8A nurkille luulisin, että se sitä kasia on.

Kun lähetystyöstä suoriutui nopeasti olikin voimia ja nahkaa vielä huomiselle. Päätettiin samaisen Aleksin kanssa lähteä Imatralle tai tarkemmin sanottuna Huhtaseen Jollin kotiboulder paikalle, jonne Anton oli käynyt avaamassa muutaman maailmanluokan linjan. Ajomatka suju vauhdikkaasti ohitellen venäläisiä busseja.. Perille päästyä lämppärit muutamilla reiteillä mm. Luckymies hieno pätkä kyllä tämäkin. Pitkiä muuveja kivoilla otteilla ja sellanen keskikroppa muuvi kans! No sitten niiden pääprojektien kimppuun. Anton oli avannut kaks linjaa sille kivelle. Dark Knightin ja Kukonhärnääjän. Anton oli suositellu mulle reittejä pm kisoissa ja sano, että käy ihmeessä testaa. No nyt sitten päästiin asiaan. Dark Knightiin löyty sopiva beta meitsin välityksille Antonin originaali beettasta. Eka muuvi pitkä sellaseen hyvään sloupperiin ja siitä sit nostetaan oikee jalka huukkiin oikeen käden viereen. Pitkä muuvi oikeelle sellaseen slouppaavaan krimppiin, josta sit huukki pois ja vasuri toehuukkiin vasemmalle sloupille. Parin väliotteen kautta käsi vaakakrimpille jossa matchi ja käden pudotus alas+ dyno kahvalle! What a boulder!!! Anssia lainaten ISOT hienot muuvit kivoilla otteilla. Lisäksi korkeutta on sopivasti, ei liikaa, mutta ei liian vähääkään. Komee linja!! Jollin hyvien vitsien jälkeen, joita muuten tulee joka väliin oli aika kokeilla Antonin toista lisäystä tälle mahtavalle blokille. Kukonhärnääjä liikkuu siellä 7C paikeilla ja pitää sisällää hienoja muuveja hänkkisisäkulmassa, en ookkaan ennen tollasta kiivenny Suomessa. Kruksi muuvi on siisti veto krimpistä hienoon slouppiin jala backstepissa rampilla. Toppaus on kans hieman kuumottava.

Sain itsekkin tehtyä pari lisäystä tälle kivelle. Tai link-uppeja Dark Knightilta Härnääjälle ja toisin päin. Jollin ideoita ja mahtavia linjoja kans koska mitään ei tarvii eliminoida. Ekaks Dark Knightin yhen muuvin tilalle viis ja Kukkoritari ylös. Nimeä miettiessä ajateltiin Jollin kanssa, että härski saa olla, mutta aina ei tarvii. Siksi ei siis englannin kielistä versiota. Tällä probleemilla on siisti muuvi kun alun jälkeen pitää tehä pitkä muuvi alaspäin dark knightin alotus kahvalle. Siistiä settiä arvelin, että on piirun verran tota originaali linjaa vaikeempi. Olin tän jälkeen jo pakkailemassa kamoja kun oli niin hakattu olo. No Jolli sano et kiskase nyt tosta vielä toi toinenkin versio. No tossut jalkaan ja tokalla yrkällä toppiin. Dark Teaser sai kans ensinousunsa. Hyvä reitti sekin, ja ehkä taas pikkusen vaikeempi kun se alkuperänen linja. Fabulous four!

Kotona sain vielä tehtyä maljasalmen kivelle ahkeran putsauksen tuloksena uuden reitin. Babelin Torni. Korkeutta sellaset 8metriä ja porukka oli hommaillu jo pulttaus luvat toho seinämälle, mut meni se ilmankin. Aseena oli kyllä vaan kaks pädiä ja topissa vähän tärisytti miestä. No hyvä pätkä siitä tuli, yks joensuun alueen parhaista linjoista kyllä ja yks ainoita highballeja täällä. Sen jälkeen on menny pari viikkoo reenaillessa sisällä. Hermotusta ja tiukkoja bouldereita lisäks paljon coree Teemun ohjeilla. Pistetään ne jalat nousemaan! kondis tuntuu vahvalta ja tulevana viikonloppuna ois tarkotus lähtee juoksemaan puumalan metsiin tikkilistan kanssa. Toivotaan hyviä kelejä vielä loppuvuodellekkin. Ainii ja sisumasters lippu taskussa, joten nähdään siellä! Ei nyt ihan vielä näytöskisassa, mut jos avoimeen sarjaan tulis testaa profiilit ja vaikka kiipeis vähä pihallaki. Se o moro!