Albarracin part 2

Loppureissun aikana taidettiin saada yks aurinkoinen päivä, joka vietettiin Loma de tejera sektorilla. Pieni sektori ja aikalailla vaan yks kiipeemisen arvoinen reitti, mut jos ylempi seiska taittuu niin suosittelen kiipeemään Aben Razinin. Löytää helposti, koska on uuden topon kansikuva reitti ja onkin erinomaisen kuvauksellinen ja hyvillä muuveilla varustettu, kivenlaatu on vaan hieman hiekkaista ja alusta lähti pari pientä palaa irti, mut luulen että jos reitillä on trafiikkia niin tuo hiekkaisuuskin lähtee pois. Reitti on kohtalaisen uusi ja kukapa 7C+:ssaa kiipeis kun tien vierestä löytyy softia 8A:ta ;) Voisin koittaa pistää hieman kuvia tuolta reitiltä ja parilta muultakin, kameraa meillä ei ollut mut jokainen käytti kamerakännykkää hyödyksi ja saatiin dokumentoitua reissun kiipeilyä aika hyvin.

Mut sit takasin lumen ja tuulen pariin. Roosa sano hyvin yhtenä päivänä liittyen keliin. "jos oisin ollu eri tyyppien kanssa reissussa niin ois voinu jäädä kiipeemättä tänään" :D Tuo lause ois toiminu varmaan aika monena päivänä. Välillä tuli taivaalta lunta, mutta silti kiivettiin mm. Andy lähetti Helicoptersin niin että laittoi toppiotteiden päälle pyyhkeen jonka sitten vetäisi kiivetessä pois, toimii! Kylmyys yksinään ei ois niin paha, muttakun sitä lunta tuli jatkuvasti lisää eikä se sulanu. Sen takia loppureissu meni aikalailla 1 reitti per päivä statseilla. Mentiin edellispäivänä putsatuille projekteille ja jokainen kokeili vuorollaan omaa reittiään. Tämä vei kans aika paljon aikaa ja välillä oli hankala jos joutu lämppäilemään uudestaan. Itellä ei ollu kuitenkaan mitään ongelmia krimpata täysiä ja runtata vaikka ei tuntenukkaan mitään osaa omasta kropastaan, oon sen verran tyhmä. mm. Crimppifesti Dragon Rojon kiipesin sillai etten tuntenu sormiani, ei saanu edes lämpöä kiipeilyn jälkeen. Samana päivänä muuvittelin Bindun, myöskin niin etten tuntenu sormiani kertaakaan. Ja niin Dragon rojo on toinen niistä reiteistä mistä en ollu ikinä kuullukkaan, mut oli aivan sairaan hieno! Eli taas jos 7C taittuu niin käyppäs kokeilemassa! Ei oo lasittunu ollenkaan, hiukan terävä mut jos krimppaat kunnolla niin ei satu, en oo tollasilla krimpeillä kiivenny missään... paitsi sisällä...

Itellä paras kiipeilypäivä sijottui about reissun keskivaiheille. Oli tullu just lisää lunta ja mentiin eka tsekkaamaan El Camino del exceso. No se oli aikalailla kiivettävässä kunnossa jos välttää og toppauksen ja tekee muuvin vähän enemmän oikeelle. No haettiin pädit ja ekaks andy kävi kiipeemässä nopsaan Indian Secret gardenin directin, joka meni aika juosten. Siirryttiin Caminolle ja olin jo lämppäilly vähän Andyn lähetyksen aikana, joten hyppäsin melkein suoraan reitille. Halusin kokeilla lopun pakettiin, mut se ei oikein tahtonu luonnistua tällä kertaa. Muutaman yrityksen jälkeen andy sano et kiipeet sen nyt vaan kerralla alusta, no päätin kokeilla. Neljännellä yrkällä alusta sain kruksihypyn kiinni ja pääsin siihen omaan "kruksiin" väänsin sille oikeen jalan huukille enemmän painoo kun ikinä aikasemmin ja otin väliotteen, huukki pysy. Jatkoin kättä ylemmäs ja sit lähdin vetämään vasemmalle krimppiin, oho jalat lähti mut kädet pysy. Sit vielä ei niin nätti toppaus päälle ja tuuletukset! Siirryttiin Fuentelle, jonka topin Roosa oli putsaillut odotellessa. Nopeet pari yrkkää ja tyttö kiven päälle! Upee suoritus, Roosa ihastui heti tokana päivänä Fuenteen ja lähetys oli lähellä jo edellellisellä kerralla, ja tällä sessiolla taipui parilla yrkällä. Tosi voimallinen parin muuvin reitti! Elias kokeili nemesistään Evolutionia, mutta se jäi  vielä seuraavaan kertaan. Eliakselle aiheutti eniten ongelmia kylmyys, mutta suoritus taso nousi huomattavasti kun sai lihakset lämpimäks! mm. Evolution ja Pinturas Buldestres standi taipui helposti, kunhan vaan sai ekaks paikat lämpimäks! Niin ja toi ensimmäinen ehkä toisiks kosteimmassa kelissä, missä oon ite kiivenny. Kostein oli 2013 kesällä Götterwandilla Pamun ja Peten kanssa, kiivettiin silti. Evolutionilta jatkettiin matkaa ylös Techosille, Andy kokeili nopeesti Helicopteria, joka käytiin putsaamassa aamulla, mutta ei tullut lähetystä tällä kertaa, toppi oli vielä jäässä, no päätettiin palata tänne. Oli jo hämärää ja kello jotain 18, mutta päätin silti vielä koittaa Cosmosta. No paikat tietty jäässä kun edellisestä kiipeilystä oli jotain 4-5 tuntia mutta roikuskelin hieman ja sitten tarrasin siitä kruksikrimpistä kiinni. Päätin koittaa tällä kertaa muuvi väliotteen kautta vaikka viimeks olikin tuntunut vaikeelta. No tällä kertaa ei tuntunu. Pari yrkkää niin sain sen muuvin tehtyä ja sitten alusta normi sähläykset kunnes sain sen väliotteen seuraavan kerran ja tarrasin kahvasta kiinni. Hieno se on tuolleinkin saa pidettyä sen vasemman käden eikä lähde ihan holtitonta heiluria :) Toppaus oli vielä vähän jännä kun oli lunta ja jäätä ja märkää, mutta Andy osotteli mulle toppiotteet jotka oli semikuivia, joten siellä en enää pudonnu. Hyvä päivä siis!

Projekteja jäi paljon seuraavalle(ville) reissuille riippuu miten kovassa kunnossa ens kerralla menee. Mut esim tokavikana päivänä kiipesin Homo ergasterin seisomalähdön helposti, mutta en kokeillu istumalähtöä yhtään, kun ajattelin säästellä vikalle päivälle. No sit sato.. Se reitti oli nimittäin aika oman tyyppinen. Aika terävä vaan niin ei oltu siellä siks käyty kauheesti. Myös Apearadoa koitin tokavikana päivänä ja mitä nyt listalle jäikään. Esperanza, Indian, Bindu, Astronave nyt näin aluks, jos nappais köyden mukaan niin ehkä se Zartakokin. Andyn lähetys Zartakoon oli muuten aika magee, voin sanoo et pelotti spotatessakin. Uhkas flässätä sen, mut meni sit tokalla. Andyn kiipeilystä oppi kyl sen et jos se sanoo et flässään ton niin siinä on tosi iso mahdollisuus siihen oikeesti :D

Ite opin pari juttuu kans. Jos ei mee nätisti, niin ota väkisin, myös ulkona sisällähän toi on helppoo. Huukilla pitää kans puristaa kunnolla eikä vaan asettaa sitä siihen hellästi. Teippiliimaa täytyy ostaa oon eläny pimennossa, kun oon kiivenny pelkällä teipillä, maailmankuvani on muuttunut. Toivottavasti ens postauksessa voi kertoo jo Suomen ulkokiipeilykuvioista. Tai no about 3,5vk niin chorro kutsuu mut jos ennen sitä jotain Suomessakin. Ainaski pari viikkoo kovaa köysitreeniä ja lenkkiä, että pääsee edes jotain ylös. Ajattelin ottaa aika fiilistely pohjalta eli paljon onsaittii, ei mitään pitkiä projekteja mut jos jotain kovia onsaitteja sais vedettyä niin ois aika nättii! Seuraavaan kertaan!